Szerinted van létjogosultsága az elektromos jármüveknek?
1kWh konstans fogyasztás 45*24*30=32400Ft-os villanyszámlát jelentene. Én már a felétől is hörgök és csapkodok, tehát áll az a tíz év. :)
Egyébként valóban tévedtem, mert nem tízszeres áron, hanem 10 év megtérüléssel dolgozik a szélerőmű. (Legalábbis azok az aprólékok, amiket magánemberek esetleg tudhatnak létesíteni. A nagyobbakról, pl. amik az általad is említett Ausztriában pörögnek méltóságteljesen, nem tudok semmi konkrét adatot.)
Sajnos négytagú család mellett, mikor 2 tv, 2 számítógép, fagyasztóláda, nyáron 2 légkondi, stb megy akkor még több is :( :D
Kisebb házba lehet venni 250 W-os meg istentudja még hány fajta van belőle, az áruk arányos.
Nahh ...hol az a szuperkondi? Ide nekem de azonnal :P
gombelem méret, 2000 Farad. remélem nem 10pV feszültségű :P
maci
Én úgy tudom, hogy még akkor is kisebb CO2 kibocsátást produkál egy elektromos autó kmenként, ha fosszilis tüzelőkből állítják elő a felhasznált áramot.
Uránból van bőven, sajnos szénből is.
Legalább nem a városok levegőjét szennyezi a keletkezett károsanyag. A szénerőművek által kibocsátott füstöt jobban meg lehet szűrni.
Szerintem a mai világban leginkább az un. plug-in hybrideknek van létjogosultsága, ha megoldják a gyorstöltést, esetleg csinálnak akkucserélő állomásokat akkor a csak elektromos járművek is teljesértékűek lesznek.
Tudtam én, hogy kamu az a kondenzátor :(
na mindegy ...
maci
AMúgy ha érdekel a téma akkor nézd meg a "Who killed the electric car" c. filmet, ami az EV1 nevű elektromos autó pályafutását írja le, és megpróbálja megtalálni bukásának okait:
http://www.youtube.com/watch?v=IPiLgBeiZ2M
Állítólag jövőre jön az utódja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!