Szerintetek mikorra lesz olyan fejlett a technika, hogy egy átlag ember is utazhasson az űrben?
Megjegyzem, egy magyar "átlagember" eddig kétszer járt az űrben, hobbiból.
Az első 20 millió dollárjába került, a másodiknál ezt már nem követtem.
Tehát ez az igény ma is kielégíthető, bár nem mindig szálldosnak fel űrhajók.
Úgy utazgatni, mint mondjuk lemész Harkányba csak úgy, felejtős. Bizonyára akad néhány megszállott (ilyen mindenre akad), azonban az emberek azért tesznek valamit, mert érdekük fűződik hozzá. És ennek az érdeknek nagyobbnak kell lennie, mint az árnak. A "csak úgy utazgassunk az űrben" esemény azonban most és a jövőben is csak csekély számú embernek lesz hobbija.
Gondoljunk bele: ma lehet, bizonyára sokan megengedhetik maguknak a világban, hogy pár milliót erre költsenek. Mégis eddig egyetlen ember tette meg.
"3 * 33 = 99
Szóval csak 33 szor!"
<< Két részben írtma vacsora közben és először még nagyobb számmal számoltam, azért a durva elszámolás, de amúgy jogos! :)
Orbitális, szuborbitális repülés elérhető áron szerintem egy-két évtized.
A rakétatechnikában az újrahasználhatóság és a tömeggyártás elég jól vezet ebbe az irányba.
Űrben tartózkodás hosszabb távon sokkal tovább marad drága, a létfenntartás stb. költségei miatt.
Gondolom minimum ötven év, mire mondjuk a Holdon szuszogni nem lesz drágább, mint ma az Antarktiszon tenni ugyanezt, és bizony az sem kisember pénztárcájának való. Hálistennek, addig nem szemeteljük össze azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!