Szerintetek mikorra lesz olyan fejlett a technika, hogy egy átlag ember is utazhasson az űrben?
Minimum 100 év ha tippelnék alsó határt rá az átlag embereknek
(bár ez inkább akkor is csak a kő gazdag átlagembereket fogja jelenteni, ha nem tudományos célú az utazás.).
Ha nagyon akarsz menni akkor ne legyél átlagos és pár évtizeden belül vagy a holdra vagy a Marsra eljuthatsz (tudományos vagy gazdasági célból, de dolgozni kell ám ott is nem nyaralás lesz a dolog.).
A jelenleg átlag 57 millió $ egy Falcon 9 indítás és durván 13 tonnát tud felvinni alacsony Föld körüli pályára. Ha egy átlagos utast székkel, oxigénnel, mindennel 300 kilónak veszünk és eltekintünk a kabin egyéb tömegétől akkor durván 40 utast fel tudna vinni - ha befér ennyi. De legyen a sallangok és a leszállási súlyhatár miatt 25 fő. Az kb 670 millió forint/fő.
Oké legyne kombinálva, hasznos teherrel és fejlődjön a technika ( és ne akarjanak mesés hasznot ), legyen csak 5 ember és 100 millió Forint/fő.
Mennyit kellene fejlődnie a technikának és változnia a gazdasági viszonyoknak, hogy az űrturizmus költsége sima nyugat-európai átlag ember számára is megfizethető legyen? Legyen 3 millió, az még talán belefér egyszer az életben. Lesz 300-szor olcsóbb, mint most?
Persze beindul a Mars-program, Hold-bányászat meg egyéb finomságok de fognak ezek akkora áresést generálni? Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha kialakul egy "teherűrhajózás" akkor alakítanak ki néhány helyet a jól fizető túristáknak, de hogy ez valaha is elérhető legyen az átlagember számára? Azt én kizártnak tartom.
" Legyen 3 millió, az még talán belefér egyszer az életben. Lesz 300-szor olcsóbb, mint most?"
3 * 33 = 99
Szóval csak 33 szor!
Én úgy sejtem, hogy ilyen soha nem lesz - és ennek nem a technika lesz a gátja, hanem a kereslet.
Nem gondolom, hogy túl sok ember vágyna az űrbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!