Tudományos szempontból mi a véleményed a laborhúsról ?
Q drága.
Ha nem rosszabb ízre, egészségességre a természetes eredetűnél, én támogatom.
Nem tesz boldoggá, hogy a kedvenc steakem érdekében egy marhát randán kupán kell vágni.
De a steak hiánya sem tenne boldoggá.
Ha megvalósítható ez a B-terv gazdaságosan, jó minőségben, ez a jövő. Az állattartás gazdaságtalan használata a természeti erőforrásoknak.
Tudományos szempontból itt nincs senkinek véleménye, mert nincsen benne az iparágba és a biokémiai tudásról meg ne is beszéljünk.
Aki hozzászól csak erőlködik.
#2:
Izé, akkor miért is erőlködsz?
:D
Kissé radikálisak a reakcióid mostanában, relaxálnod kéne. :)
Úgy általában vagy a konkrétan megvalósított esetén?
Nos általában kíváncsian várom, konkrétan kétlem, hogy létezik. Azt nem, hogy így nevezik.
Van kémiai módszer amit nem igazán értek és van a biotechnológiai. Ez utóbbi mondhatni állati eredetű, mert kivonják az őssejtjeik egy részét ami az élő testben is a sejt utánpótlásért felel, így megfelelő körülmények között testen kívül is izomsejteket produkál. Nyilván ez a természetes környezetében egy borzasztó lassú folyamat így különböző vegyi anyagokkal, hormonokkal serkentik az izomszövet növekedését.
Az elérhető árú labor húst én kifejezetten várom, azonban sok idősebb generáció szerintem már képtelen lenne befogadni ilyen újítást, emiatt is jobb hogy még fejlesztés/tesztelés alatt áll a dolog.
Jó, pontosítok. Egy hasonlattal élve, létezik a COVID ellen vakcína. De mégse használják. Miért is? Mert nem jó.
Természetesen állítottak elő őssejtekből laboratóriumban húst. Meg is vizsgálták. Nem az a baja, hogy ehetetlen, vagy rosszízű, netán káros a szervezetre. Az a baja, amiért előállították. Miután a technikai nehézségeken túljutottak, egészségügyi hatása többé kevésbé tisztázott, vizsgálni kéne, miért jobb a klimaváltozásra káros marhatenyésztésnél. Vizsgálták, nem jobb, rosszabb. Több kárt okoz, mint a marhák.
Összefoglalalva: valami van. De nem az igazi. Más szóval, fogyasztásra alkalmas, tömeggyártásra alkalmas, a marhák környezetkárosító hatásánál jobb termék nem létezik. Mert hosszú távon környezetkárosítóbb. Ebből viszont nem következik, hogy később se tudnak a célnak megfelelőt készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!