Mi az oka annak, hogy nem fejlettebb a technika? Mit rontottunk el az úgy 1960-tól 2000-ig terjedő időszakban?
Még korai 90-es években játszódó sci-fikben is gyakori motívumok, hogy 2030-ra már ilyenek lesznek:
-Repülő autók
-Energiafegyverek
-Mesterséges gravitációval rendelkező űrállomás, melyre teleportálással lehet feljutni, és onnan lejönni
-Emberi intelligenciával rendelkező robotok
Most itt vagyunk 2020-ban, és van egy erős gyanúm, hogy 10 éven belül nem fognak ilyen dolgok hirtelen megjelenni, sőt gyakorivá válni.
Szerintetek alakulhatott volna úgy a történelem úgy 1960-tól, hogy már vannak ilyenek?
A technika és a tudomány jelenlegi állása szerint szerintetek mikorra lesznek ilyenek?
"Több sci-fiben is láttam már olyan jövőbeli mobiltelót vagy ahhoz hasonló eszközt, ami egyetlen átlátszó üveglap."
Erről eszembe jutott egy másik ilyen, a Különvéleményben is látott nagy kijelző, ami megfelelő kesztyűkkel irányítható. Nem tudom, próbált-e már valaki mondjuk fél óráig pihenés nélkül így hadonászni, de a legtöbb ember (főleg irodai dolgozók) szerintem hamar feladnák, leszakadna a karjuk. Ki lehet próbálni.
"Az energia nagy mennyiségben és kis helyen való olcsó tárolási módja."
Igaz és jogos, de igazándiból a fúziós energia léte csökkentené ennek a fontosságát.
Azért voltak jó jövőtippek is.
AT&T 1993 "You will" reklámkampány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!