Rájöttem hogyan lehetne ingyen energiát előállító lakást építeni bárki számára. Szeretném megépíteni a modell házat ehhez a projekthez. Mindössze Egymillió Ft kellene a megépitéshez. Kihez fordulhatnék, hogy menedzseljen a tervem kivitelezésben?
Olyasmi kell elképzelni mint egy hobbitház, A lakás nagyrészben földalatt vagy földdel körbevont réteget kapna a tökéletes hőszigetelés érdekében, a tetején átszürt esővizet hasznositaná. két szintből állna, öszesen 250m3 8×8x4m2, ebből 120m3 lakható, az alsó ,lemezekkel légmentesen elzárt pincerészben falevelek ,végtermék, minden bomló szerves hulladék, avagy biokomposzt helyezkedne el ami folyamatosan hőt,metángázt termelne, amit a felső részen ,nyáron a föld felett kivezetve égetnének és használnának vízforralásra ,palackozva gőz+gáz-hidrogén meghajtású jarművek repülőgépek helikopterek, lebegő zeppelinbázisok stb
üzemeltetésére. A tetejére fákat lehetne telepiteni nyári faházaknak. Az elhasznált komposztot a Körülötte lévő erdőkben szétszorni igy mégtöbb élőhelyet biztositani a vadaknak, igy nem igazán lenne szükség mezőgazdasággal fosszlis energia kitermeléssel,napelemekkel szélturbinákkal vagy bármivel bajlódni mert mindenki számara ott helyben elérhető lenne minden
Mondom nekem tényleg egymilla alatt jött ki ,Jöjjenek az anyagiak:
Teljes térfogat 250m3. Fal/pince/gerendák miatt -140m3, vagyis Ebből lakható 110m3
Költségek:
dózemunka -20e
Kisteherautó bérlés -50e
Törmelék,homok cement mész terméskő bontottégla keverőgépbérlés: -190e
Bontott gerendák szarufák acélpillárok, lambéria -170e
Bontott lemeztető, kátránypapírok: -80e
Szegek csavarok tömitőanyagok: -40e
Bontott Légcsövek vizcsövek víztartályok : -100e
Bontott Csatornaeresz,por védőháló -50e
Festékek -40e
Bontott Ajtók ablakok: -70e
Egyebek: -70e
Ha nincs ilyen energia nagyokos, akkor miért vannak metángázrobbannások a csatornákban? Dugtad már a kezed fürészpor/fadarálék kupacba? A trágyakupac szerinted mitől füstöl? Minden ilyen anyag bomlásban/lassu égésben van, ezért termel hőt és gázokká alakul amik könnyebbek a levegőnél éghetőek. Napelemek helyett inkább kifeszitek egy átlátszó nejlont vizzel a közepén vagy homorú üveget és ugyanugy tudok energiat termelni csak nem dobtam ki milliókat érte. De télen meg este a nap se süt! Az új napot én magam fogom előállitani egy hatalmas égő gázkéménnyel XD
" A tervező én vagyok "
A tervezési költség nem az, hogy Te leülsz és elkezded tervezni a házat, mint az építessz. :D A tervezési költség teljesen más dolog... Ez az a dolog ami az állambácsihoz fog vándorolni (a pénz), és ezek elég nagy összegek. :). Ezzel is számolj. Azért mondtam, hogy drágább lesz ez, mint maga a ház...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!