Mi a véleményed a következő (elgondolkodtató) mondatról?
Figyelt kérdés
A jelenlegi fejlődés nem fenntartható, ebből következően logikus, hogy a hanyatlás kezdetét jelenti.
Kieg.: újabb és újabb hírek szólnak arról, hogy a tudósok egyre inkább kilátástalannak tartják a (részleges) pusztulás elkerülését. Megéri így a "fejlődés" fetisizálása?
2020. aug. 7. 23:39
31/34 anonim válasza:
Tökéletesen kidobott idő olyannal vitatkozni, aki kizárólag saját elképzelését szereti.
32/34 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy a saját elképzelésem szeretem, de a vita azért nem rossz dolog. Nem kizárólag azt szeretem, ahogy ezt korábban írtam, csak a másik oldalt "túlgondoltnak" tartom. Egyszerű példa (megint). A mai Népszava utolsó oldala írja, hogy a világnak fogalma sincs, hogy mi milyen arányban okozza a szén-dioxid kibocsátást, a felmelegedés elsőszámú okozója viszonylag "ismeretlenül" rombolhat. Erre gondolok. Oh, majd jönnek az ilyen-olyan meghajtású járművek (például). És? Le lesz cserélve ~20 éven belül az összes (cca. 1-2 milliárd) fosszilis gép? Az is derekas kibocsátás lesz. Na, mindegy. Amúgy én élvezem a vitát. Az utolsó kérdéshez: igen, akár komolyan is gondolhatom, hogy kevesebben/kevesebbet fognak mozogni, mert ez a tendencia érvényesül ma is a kutatók szerint. A fiatalok (mint írtam) sokkal kevesebbet mozognak. Mondok mást is. Tolkien gyönyörű és népszerű világokat talált ki úgy, hogy alig járt az otthonán kívül. Most meg mindenki távoli szigeteken akar napozni, de egy regényt már képtelen lenne elolvasni türelemmel, értéssel. Bele kell tölteni az embetekbe az élményt, csak gondolkodni meg mozogni ne kelljen. Ilyesmire gondolok, de ez az eszmecsere is tetszik. Nem könnyű meggyőzni, megpróbálni se muszáj. Én írok valamit, más mást és a harmadik, ha elolvassa, egyetért valakivel vagy ír valami újat. Így megy ez.
2020. aug. 11. 18:20
33/34 anonim válasza:
Az eszközeink egyre okosabbak, mi pedig egyre hülyébbek leszünk.
34/34 A kérdező kommentje:
Igen, röviden tényleg így van, bár ez sarkított, de azért jellemzi a helyzetet.
2020. aug. 20. 17:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!