Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van egy találmányom üzemanyag...

Van egy találmányom üzemanyag Megtakarításra bármilyen autóhoz (elektromoshoz nem)! Hogyan találjak megfelelő tudású mérnököt aki kiszámolná hogy van e értelme?

Figyelt kérdés

Termodinamika, mechanika irányban.

Egy autóalkatrészről van szó, méretezés és hatékonyság összefüggés.. ilyesmi

2020. aug. 6. 20:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen, én más rendszeről tudok, ami fejlesztési fázisban van.

Szíváskor hengerenként fecskendez kis mennyiséget, max. annyit, hogy ne érje el a robbanási határértéket.

Ez kerül nagyobb sűrításre mint a szokásos és a "gyujtási időpontban" fecskendezi be a szüksléges + mennyiséget, de gyujtógyertya (szikra) is van.

Ezzel kísérleteznek hatásfok javítás, de elsősorban környezetvédelmi oka van, kevesebb legyen a szennyező...

2020. aug. 10. 11:25
 12/20 Wadmalac ***** válasza:

A Mazda ezt már gyártja szériában.

https://www.youtube.com/watch?v=E-NS-XItekA

2020. aug. 10. 11:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Az a mazda projektnek nem igazán látom az értékét mert a tesztben egy 3as mazda 10literes fogyasztással nekem soknak tűnik
2020. szept. 24. 06:35
 14/20 Wadmalac ***** válasza:

Sok is.

Esetleg nem a CÖ2, hanem egyéb emisszió szempontjából lehet hasznos.

2020. szept. 24. 07:01
 15/20 Bereczk Jénos ***** válasza:

Mennyi pénzed van? Minden segítség zsebre megy!!! Nekem már semmim sincs, de még olyan emberrel nem találkoztam, aki csak kicsit konyított volna a motorokhoz, de pontos árat mondtak mindég, miben tudnának segíteni!!!!!

Elkészült a prototípus és a "3 kg-os" motort villás targoncával hozták, kicsit sem hasonlított semmire!!!!!

Hogy mindent tudnak már a motorokról, a wankel vita még ma is tart, hogy hány hengeres?

Az elektromos repülőgépet kerestem, a mai napig nem tudják miért zuhant le? Biztosan nem mondhatják, hogy gyenge motorral kanyarodni nem lehet!!!

Tőlem egy "SZAKÉRTŐ" kérdezte meg miért mondok 10 hengert, mert Ő csak

5-öt lát? Beszoroztam kettővel, tovább nem kérdezett!!!!

Ha motorról beszélünk, még nem értik, hogy a dugattyú, meg hajtókar, az excentrikus főtengely, szelepek a maradi ismeretekhez tartoznak, sőt egy egyetemet végzett (NEM tanult mérnök!!!) azt mondta a "motor súlya"

határozza meg a teljesítményt!!!! Ez már a kőbaltánál sem így volt,

pedig a követ, nem öt év után pattintották!!!!!

Megértem, hogy nehéz helyzetben vagy, találj ki valami mást is és

meglátod, nem érdemes az új dolgokkal foglalkozni, csupán jól el lehet szórakozni, ha valaki egy hülye kérdést tesz fel!!!!!!!!

06-30-711-8164 nyugodtan hívjál, beszélgethetünk, mert az én motorom

lényegesen kevesebbet fogyasztana, stb!

júl. 7. 18:42
 16/20 Bereczk Jénos ***** válasza:

Úgy tűnik, Magyarországon a politika határozza meg, hogy ki a zseni!!!! A

mérnökök már mindent tudnak, nekem dr. Vedres András, mint legzseniálisabb feltaláló elmondta, "Ők mechanikai munkával hidrogént állítanak elő vízből, majd ezzel az energiával, mechanikai munkával ismét hidrogént........!!!"

(Természetesen, le is írta, csak egy picit belebonyolódott, aztán annyit mondott "ezt a szart le kell söpörni az asztalról!" Több mérnökkel volt találkám, nem a motor témakörében, valóban már majdnem mindent tudnak,

legalább is abból amit tanultak, autóipari mérnök mondta: " A motor

teljesítménye, a motor súlyától függ!" Valószínű nem végzett teljesen, mert esetleg hallott volna olyanról is, hogy hogyan működik egy motor!!!!

Úgy tűnik, ha valaki elvégez egy oskolát, megkapja a diplomát, már nem is

kell tanulnia, hisz mindent tud!!!!

Elmentem karbantartónak iskolához, ahol egy matekosnak volt csak diplomája! Aztán kölcsönkért egy óvónő, hogy rakjak fel egy polcot, majd megjegyezte: "Látszik, hogy nem szakember, az alsó csavarokat nem rakta be!!!!" Beraktam! Reggelre leesett, minden összetört! Menjek mert sok kárt csináltam, fizessem ki! Felraktam a polcot a két felső csavarral, az

összes törmeléket felraktam, majd úgy adtam át, hogy még én is rákapaszkodtam!! Talán nem kéne tanácsot adni, ha valamihez nem ért!!!!

Egyszer én is elkövettem azt a hibát, egy képesítés nélkülinek azt mondtam a világos kék a kékből és a sárgából keverhető ki! Felrobbant a

tanári: "Maga fogja be a száját, ne szóljon bele a dolgomba, nagyon jól

tudom, a kék és a sárga zöld"!!!!! Elmentek órára, az egyetlen diplomás adott két temperát, kikevertem a színt, különböző árnyalatokban!!!!!

júl. 26. 09:10
 17/20 A kérdező kommentje:
Ez most elég káoszos komment volt.. igen kevés összefüggéssel és a témához is alig kapcsológik
júl. 28. 12:24
 18/20 Bereczk Jénos ***** válasza:

Valóban káoszos a hozzászólás, nekem forgódugattyús motor találmányom van, az sokkal egyszerűbb, mégsem értik sokan, ahogy a Wankelt sem, de két halálos fenyegetést már kaptam!!!!!

Orbán Viktor azt mondta, magyar találmány nincs, nyugodtan ne fizesd a fenntartást, mert felesleges!!!!!

Ha környezetmérnök vagy gondolom látod, a környezetvédelem sem az a pálya

ahol szükség lenne a takarékosságra!!!!!!

okt. 1. 17:46
 19/20 A kérdező kommentje:
2 hete láttam egy forgódugattyús motor elméleti működését. Elég jól nézett ki, bár a prototipus még épülőben .. vannak előnyei, hátranyai.. a kérdés hogy beválik e
okt. 3. 10:11
 20/20 A kérdező kommentje:
okt. 3. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!