érdekelne, egy előzőleg feltett kérdés gondolkodtatott el, mennyi az a minimum létszám és a nemek milyen arányban kell legyenek ahhoz, hogy a földet újranépesíthesse? Vérfertőzés (beltenyészet) nélkül?
16:54
Nem azért mert én mást mondtam és kötekedni akarok, de kettő pár miért nem elég? Ha a kaja ellátással nem foglalkozunk, vegyünk kettő 18 éves párt, mégha csak 1 évente is hoznak utódot a világra, 15 év múlva már 15 gyerekük lesz és elkezdhetnek szeretkezni a két pár gyereke, ők is minden évben egy utódot hoznak létre, és évente megismétlődik, asszem erre mondják h exponenciális a növekedés. Azért kérdem hátha tanulok valami újat:)
@17:50 Azért kell párszáz ember, mert különben úgynevezett genetikai sodródás következik be, ami a csoport alkalmazkodóképességének rohamos csökkenéséhez, és a csoport kipusztulásához vezet. Ez a beltenyésztés hátránya.
Nem véletlenül nincsenek testvérházasságok, pedig messze azok lennének a legkézenfekvőbbek. De a testvérházasságokból születő utódok lényegesen nagyobb százalékban fognak különféle születési rendelleneségekkel a világra jönni, és számos genetikai betegségben szenvedni. Ez a következő generációban még súlyosabb lenne, így ha két emberpárból indulsz, akkor rövid úton kipusztul az egész közösség.
Ezért írtam, hogy néhány száz ember már biztonságosan tudna egy stabil populációt kialakítani, és elvileg korlátlanul terjedni. Ha pedig nem szigetelődnek el nagyon egymástól akkor a genetikai anyag is rendesen áramlik a csoportban, és egy egészséges génállományú, sikeres csoport alakulhat.
Pontos egyedszámot azonban erre jelen számításaink szerint nem lehet megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!