GYED kérdés. Mit kell tennem ahhoz, hogy megint kapjak GYED-et, ha időközben lejárt a munkaviszonyom és GYES alatt szülnék? Januártól (GYES alatt) mehetek-e munkanélkülire, vagy mindenképpen munkahelyet kell keresnem, és minimum mennyi időre?
Ha én jól értelmezem, akkor nem szabadott volna 30 napnál tovább gyes-en lenned. Hanem elmenni dolgozni, akkor folyamatosnak tekinthető lett volna a munkaviszonyod.
Így tudtommal ismét kell 365 nap munkaviszony. De lehet, hogy tévedek, akkor mindjárt javítanak/pontosítanak. Úgy legyen...
A gyed valóban beszámít a biztosítotti időbe, csak sajnos kizárólag addig, amíg van mögötte jogviszony:( Így neked augusztusig számít be, augusztustól nincsen biztosított időd:(
Ez azt jelenti, hogy ha akarsz a második babára is tgyást és gyedet, akkor legalább 3 hónapra (hogy meglegyen a 365 nap) el kell menned álláskeresésire, és azalatt szülni. Mikor érkezik a tesó?
Még egyenlőre nincs útban a tesó, de ha így áll a dolog egy jó ideig nem is lesz. Sajnos!! Pedig nagyon szerettem volna, ha hamar jön a második. Viszont egy fizetésből (páromé) meg a GYES-nek csúfolt összegből nem tudjuk fizetni a hitelt, meg a rezsit, nem is beszélve a gyerek(ek)ről!
Köszönöm a válaszokat!
Ne haragudjatok, hogy ilyen értetlen vagyok, de mint látjátok itt is vannak ellentmondásos válaszok. Most konkrétan leírom az adatokat, mert úgy látom nem mindenki érti. Szóval 2009. augusztus 31-vel lejárt a szerződéses munkaviszonyom, de akkor már GYED-en voltam a kislányommal. Még 2010. december 10-éig leszek GYED-en, utána GYES-en. Szeretnénk második gyermeket, de nem tudjuk mikorra tervezzük, hogy kapjak megint GYED-et, és tudjuk fizetni a hitelt meg a rezsit. Ezek a tények.
Ha esetleg 2010. szeptemberében visszamennék valahová 4 órába dolgozni (GYED-ről), és teherbe esnék, akkor 2011. júniusban születne a gyerek, addig már lenne 9 hónap munkaviszonyom, és a maradék 3 még megvan a 2009. június-augusztus időszakból. Nem tudom jól gondolom-e? 4 órás munka mellett még a GYES-t is kapnám és az biztosítottnak számít? Mi a véleményetek erről a gondolatmenetről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!