Logikai kapcsolás 3 fogyasztóval 2 kapcsolóval?
adott:
-3 fogyasztó 220 voltos
-2 db időkapcsoló 220 v bemenet, csak az egyik kimenetet szakítja meg kikapcsoláskor (vagy földet vagy fázist)
Meg lehet-e oldani, hogy alapból egyik fogyasztó se működjön.
De ha A vagy B kap áramot, akkor C is kapjon, és egyszerre ne kapjon áramot A és B?
Az A-nál a fázist, B-nél a nullát kell megszakítania az időkapcsolónak.
C-t pedig rákötöd az A és B megszakító kontaktusára, amin a kapcsolt fázis és kapcsolt nulla jön.
Azt nem tudom, hogy hogyan akarod megoldani, hogy A és B egyszerre ne kapjon áramot, mikor az időzítőtől kapja az áramot. Ahhoz az kellene, hogy az időzítők egyszerre kapcsoljanak ki. Ha van olyan időszak, amikor ezek egyszerre kikapcsolnak, akkor egyik fogyasztó sem működik.
Vagy lehet, hogy nem értem a kérdést.
C egy szivattyú
A B mágnesszelep
Azt nem értem, hogy hogyan akarod A-t és B-t egyszerre kikapcsolni, ha azokat egy időzítő vezérli ?
Ha az időzítők nem úgy vannak beállítva, hogy egyszerre kapcsoljanak ki ?
Kelleni fog 4 plusz relé.
Eggyel A vezetéke be tudja kapcsolni C vonalát, eggyel B be tudja kapcsolni C vonalát. Ezt a két relét párhuzamban kell bekötni C vonalára.
Eggyel a bekapcsolt A vágja B vonalát, eggyel meg B bekapcsolt helyzete vágja A-t.
Így, ha A bekapcsolva, vágja B-t és engedi C-t. Ha B van bekapcsolva, vágja A-t és engedi C-t.
Természetesen a két időrelé meg egyenként vágja A-t és B-t.
Máshogy csinálom.
Az időkapcsolóval 12 voltos dc adaptert kapcsolok, ami a mágnesszelepet nyitja.
Ebből a 12 voltból megy egy jel egy szilárdtestreléhez is, ami aztán kapcsolja a szivattyút...
(ahány mágnesszelep, annyi táp, időkapcsoló és szilárdtestrelé kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!