Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Lehet a váltakozó feszültségné...

Lehet a váltakozó feszültségnél soros illetve párhuzamos kapcsolásokat alkalmazni?

Figyelt kérdés
Amatőr vagyok. Hobbi szinten foglalkozom az elektromossággal,de érdekel nagyon. Az alap dolgokkal tisztában vagyok. Most viszont arra keresem a választ,hogy az egyenáramhoz hasonlóan,ha készítek egy váltakozó feszültségű generátort,akkor tudom-e úgy kapcsolni őket mint az egyenáramnál. A neten nem találtam semmit,csak a 3 fázisú váltóáramra vonatkozóan. Köszi a válaszokat előre is,és légyszi ne cikizzen senki a tudatlanságom miatt.

2019. dec. 7. 12:57
 1/10 Szirty ***** válasza:
100%

Tehát két (vagy több) váltakozó feszültségű generátort szeretnél párhuzamosan vagy sorba kötni?

Kérdés: milyen céllal?

Lehet éppen, de attól függ mit akarsz ezzel. Sokkal problémásabb mint DC esetén (azonos frekvencia kell és szinkronban kell hogy legyenek adott esetben).

2019. dec. 7. 13:34
 2/10 anonim ***** válasza:

Lehet, csak itt a pillanatnyi feszültségek fognak úgy viselkedni, mint az egyenáramú körben az állandó feszültségek. (És akkor ott vannak még az induktív és kapacitív tagok hatásai, ha azok is vannak a körben.)

Pl.

[link]

[link]

[link]

[link]

stb.

2019. dec. 7. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint két net van, az egyik, amelyikben a témáról nem találtál semmit, a másik, amelyikben #2 megtalálta a tudásbázisos linken a keresett tudományt...
2019. dec. 7. 15:16
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as

Ez kulcsszó és böngésző függő. Ha ezek azonosak, még akkor is ott van a keresések előzményei.

2019. dec. 7. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Márminthogy ha a kérdező előtte mákosguba receptet keresett, te meg hatlapfejű csavart, akkor utána ugyanarra a váltakozóáramú keresésre más és más eredmény jön ki? Azt hittem, ez elektrotechnika, nem abszurd humor. :D
2019. dec. 7. 15:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Elvicceskeded, de még attól is függ, hogy helyileg hol a gép amin a keresés lefutott ;)
2019. dec. 9. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez igaz! A múltkor a szavannákon oroszlánvadászat közben a kenyai pizzafutár jött fel elsőnek.
2019. dec. 9. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a keresőben nem kapcsolod ki, hogy a neked relevánsabb találatokat tolja eléd, akkor sajnos egy idő múlva bezár a saját mániáidba, és nem két net lesz így, hanem több millió :-)
2019. dec. 11. 15:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Már rég rájöttem, hogy a gyakorin a humort nem ismerik fel, de néha nem sikerül egyszerű tőmondatokra szorítkozni.
2019. dec. 11. 15:39
 10/10 Szirty ***** válasza:

"Már rég rájöttem, hogy a gyakorin a humort nem ismerik fel"

Nos ez így van.

De nem feltétlen a gyk sajátossága. Egymást nem ismerő emberek között írásban a humor nem mindig megy át.

Főleg ha szmájlit sem tartalmaz a mondat. Ha meg tartalmaz akkor esetleg gúnynak veszik. :)

Itt meg amúgy is gyakrabban megy a "szájkarate" mint a diszkrét viccelődés.

2019. dec. 11. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!