Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A negatív számok négyzete...

A negatív számok négyzete pozitív?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor egy számsorozat szórásának kiszámításánál a tagoknak az átlagtól való abszolút eltérését is lehet használni?

Régi ismereteim szerint, ha negatív számot páros pozitív számra emelünk, akkor az eredmény pozitív, ha pedig negatív számot pozitív páratlan számra emeljük, akkor az eredmény páratlan.

Jól tudom?

2020. márc. 23. 21:45
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
2020. márc. 23. 21:52
 2/7 dq ***** válasza:
71%
Igen, ha az eltérések helyett az abszolút eltéréseket emeled négyzetre, akkor ugyanazt kapod.
2020. márc. 23. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
Annyival egészíteném ki az általad írtakat, hogy ugyanezek nempozitív egész kitevőkre is igazak.
2020. márc. 23. 22:33
 4/7 anonim válasza:
54%
Te jó ég, ez kérdés? Valóban lezüllesztették az oktatást...
2020. márc. 23. 23:51
 5/7 anonim ***** válasza:

... abszolút eltérését IS lehet...?

Csak azt lehet. És ez semmi egyébből nem következik, mint a szórás fogalmából! Az más kérdés, hogy a tényleges számolásnál hány más számtani szabályt használunk még.

2020. márc. 24. 17:26
 6/7 Prokopf ***** válasza:

Hilbert terelés?

Ha megmondod, hogy valójában ez micsoda (mit takar: gluon leírás, hullámfüggvény, Fermat stb.)?:

x²-2y+2=0

y²+4z+3=0

z²+4x+4=0

Akkor elmondom, miért nem tudjátok megoldani.

✋😆

2021. júl. 15. 23:56
 7/7 A kérdező kommentje:

6- azóta már leérettségiztem (idén)

68%-os négyes lett... nekem ez magas lenne, többet nem matekozok, max annyit amit általános 3.-ig tanultam 😃

2021. júl. 17. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!