Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van só és kénsavam, hogyan...

Van só és kénsavam, hogyan tudom megnézni a töménységi százalékukat?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 20:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Refraktométerrel nem lehet sűrűséget mérni, hanem törésmutatót.

Amit az akácmézhez hasonlítottál, az nem sűrűség, hanem viszkozitás.

2010. júl. 31. 12:04
 12/23 A kérdező kommentje:
nem tudom mihez volt véve, régről van meg :D de csak csipte a bőröm nem égette nagyon. lemostam.
2010. júl. 31. 12:08
 13/23 anonim válasza:
"...Refraktométerrel nem ..." Okos tojás ! Ha a leg egyszerűbb megállapítási móddal nem tudsz szolgálni, akkor fölösleges a Kedves kérdezőt szak szavakkal bombázni. Ha mindezt tudta volna akkor, nem kerülhetett volna sor a kioktató kommentedre... javaslom, ne az okoskodó kioktatásod vezéreljen, hanem emberi közelségben, laikus által is érthető választ a gyakorlati kérdésekre. Pl.: egy kis cseppet juttassál ki a földre, ha pezseg akkor minden bizonyossággal maró tulajdonságú anyag. Vigyázzál vele, mert veszélyes lehet... Ha szódabikarbónával kevered (gyógyszertárban, élelmiszer boltban is kapható) akkor heves a pezsgés. Itt a vegyi összetevőjét már meg sem említem, mert csak el ijesztem a Kedve s kérdezőt. Persze ha pontosításra szorul, mert úgy érzed szükségességét, akkor írd meg légyszíves...
2010. aug. 1. 21:13
 14/23 anonim ***** válasza:

Igen, úgy éreztem pontosításra szorult. Mivel a legegyszerűbb megállapítási módszer megszületett mindjárt az első hozzászólásokban, a többi fölösleges és félrevezető. Főleg amelyik téves.

Hogy maró anyag és hogy hogy szódabikarbónával pezseg, ez mennyivel visz közelebb a megoldáshoz? Köztudott hogy ez a savak jellemzője. Hogy savakról van szó, világos volt a kérdésből. A kérdés a töménységük volt.

2010. aug. 1. 21:33
 15/23 anonim ***** válasza:
Jut eszembe mit is akarsz te kezdeni ezekkel a savakkal?
2010. aug. 1. 22:05
 16/23 A kérdező kommentje:
persze hogy pezseg..de azokat a komolyabb dolgokat télleg nem értem...
2010. aug. 2. 10:18
 17/23 anonim ***** válasza:
Ez komoly, vagy csak a leckédet akarod megcsináltatni? Tudom, semmi közöm hozzá, de az embernek nem szokott csak úgy sósava és kénsava lenni. Ha meg mégis van, mire jó, ha laikusként tudom a töménységüket? Mondjuk, 45.7%-os. Akkor mi van? Ne játsszál ilyen veszélyes dolgokkal!
2010. aug. 2. 10:21
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha télleg nem érted, akkor pláne futás onnan! Szólj papádnak, mamádnak, hogy a cuccot zárják el!
2010. aug. 2. 10:45
 19/23 anonim válasza:

Igaz, töménységi százalékra utalt az eredeti kérdés...

Most játszunk a gondolattal, hogy honnan lehet valakinek só- vagy kénsav anyaga? Ha kereskedelemben lett beszerezve akkor szűkül a kör. A sósav 20 %-os, vízkő oldó 4-5%-os, mely kapható háztartási boltokban... Az akkumulátor kénsav általában 37 %-os ( 32 Baumé vagy 1,28 kg/dm3 )... vagy lehet, hogy tényleg egy alkimista tanonc lusta utánna járni az " elemző hadműveletnek " ?

2010. aug. 2. 10:54
 20/23 A kérdező kommentje:
nos a fater szerezte volt még régen, kamionozot egy ércbányéban és onnan hozta. ja és mellesleg nem kell apukának szolni, 20 vagyok és csak ugy érdekel...
2010. aug. 2. 11:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!