Miért mennek tönkre a világításra szánt LED izzók?
Figyelt kérdés
Már legalább 10 éve használok ledeket és észrevettem, hogy azok amik nem utólag épített alkatrészből vannak (tápegység LED dióda ellenállás stb.), hanem hagyományos izzók helyett. pl kocsiba, vagy háztartásban. Azok kb ugyanannyi ideig bírják mint az elődeik. És sosem a dióda, hanem az elektronika adja meg magát. Ez is valami összeesküvés, mint az régi izzóknál amiket csinálhatnának úgy is hogy 100 évig jó, de nyilván ez nem érdeke a gyártónak. Itt van pl a számítógépem ami 1 milliószor bonyolultabb mint egy e27-be a led izzó áramkör, mégis 10 évig megy, a másik meg csak fél-egy esetleg néhány évig. Elég idegesítő.2020. márc. 3. 19:18
11/12 A kérdező kommentje:
Bocs, az 50e Ft-os fényszóróba valót azért gondolom nem kínában gyártják :) Tényleg érdekelne, ha tényleg van olyan ami nagyon megbízható, akkor meg főleg, ha ez olyan átalakítás ami műszaki vizsgán sem gond.
2020. márc. 5. 21:39
12/12 anonim válasza:
Szia én is ledes voltam mindenben mindenhol de hamar tönrementek és az oké kevesebbett fogyaszt de 2-3 havonta 10 15 000 ft de a másik meg sok sok évig müködött és tényleg csak egyszer kellett megvenni a lámpatestett max az égő került valamenyibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!