Melyik eset a jobb csapágyterhelés szempontjából (kiegyensúlyozás)?
A ,,piros eset jelöli a kiegensúlyozás nélküli állapotot, a ,,fekete" eset pedig a statikusan kiegyensúlyozott állapotot (dinamikus egyensúlyozáshoz szükséges tömegeket is számoltam, de azokat nem helyeztem el a modellen)
Igazából annyit látok, hogy a kiegyensúlyozásnál a két csapágyerő majdnem nullára jön ki, ha előjelesen összeadom őket, de ugye mivel ellentétesek, ekkor lesz egy jó nagy nyomaték az egész rendszeren. Ezt a nyomatékot a csapágyak veszik fel?
Ami érdekes, hogy az hittem, hogy dinamikus keigyensúlyozásnála csapágyerők nullára vihetők le, de ezt sehogy nem tudtam kihozni (dinamikus kiegyensúlyozánál sem voltak nullák!)
A modellen a gravitációs erőt nem veszem figyelembe, kizárólag a forgásból származó centrifugális erő hatására vagyok kivécsni.
Ha valaki benne van ebbe mélyebben kérem írjon, lenne még több kérdésem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!