Dinamikus egyensúlyozás számítása?
Adott az alábbi tengely:
Teljes hossza: 1,5 ; tömege: 380 kg
Ismert a tömegközéppontjának helye, illetve a tehetetlenségi nyomatéki tenzor a tömegközéppontban (S), és az ábrán felvett koordinátarendszer origójában (O)
Statikus kiegyensúlyozás azt könnyen ki tudtam számolni. Ha a forgattyúcsap körül van megforgatva az alkatrész, ekkor ellenoldalon: r=0,4 m sugáron elhelyzett ~84kg ellensúllyal a forgattúycsap tengelyvonalába tolható a tömegközéppont.
Tekintve azonban, hogy az alaktrész elég hosszú, így dinamikusan kell kiegyensúlyozni.
Azokat a tömegeket akarom meghatározni, melyeket a tengely gyártása, megmunkálása során, kiegészítőleg fel kell szerelni, annak érdekében, hogy ne rázza szét a gépet.
Sajnos a dinamikus kiegyensúlyozásról midenhol csak olyan cikkeket találok, ahol méréssel határozzák meg ezen tömegek értékét és elhelyezését.
Ha valaki számolt már hasonlót, kérem írja meg, hogy mi ennek a számításnak a menete.
Igen ezt én is megtaláltam, röviddel mielőtt linkelted.. Annyi, hogy ez ugye a csapágyerők mérésére épít, az meg nekem mismeretlen, de az összefüggések fel vannak írva végülis.
Megpróbálkozom kiszámolni, kösz :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!