Miért nincs szó a Nobel-díjról?
Egyik évben sem mondják be pl. a híradóban, hogy ki melyiket, miért kappta, még az sem, hogy egyáltalán volt, vagy lesz.
Ezzel szemben amikor az Oscar Gála van, két-három hétig mindenki mindenhol, még előtte is arról beszél.
Nem az Oscar díjat nézem le, de csak szerintem olyan, mint ha már nem is lenne Nobel-díj?
A magyar suttyó propagandahíradótól mit vársz?
Minden második hír Soros, migráns meg fideszfelszopás.
Az emberek 90%-át hótra nem érdekli a tudomány, még összeadni is nehezen megy.
Akit meg érdekel az úgy is megtalálja. Indexen pl szokott cikk lenni erről.
"Egyik évben sem mondják be pl. a híradóban, hogy ki melyiket, miért kappta, még az sem, hogy egyáltalán volt, vagy lesz."
A 2019-es Nobel díjakról a híradó beszámolt:
* Esélyesek: [link]
* Bejelentés: [link]
* Közgazdaság: [link]
* Béke: [link]
* Fizika: [link]
* Kémia: [link]
* Irodalom: [link]
* Orvosi: [link]
"Nem az Oscar díjat nézem le, de csak szerintem olyan, mint ha már nem is lenne Nobel-díj?"
Az Oscar-díjátadó egy szórakoztatóipari gála, aminek pont az a lényege, hogy nagy csinnadratta legyen körülötte, mert ez az kitárulkozás együtt jár az eseménnyel.
A Nobel-díj ezzel szemben a tudományról szól, ami mindig is visszafogottabb, egyúttal "unalmasabb" is - az embereket ezért nem is annyira érdekli.
#4:
És ha én meg is néztem az Endgamet (ami szerintem fájóan középszerű volt, ellentétben az Infinity War-al, ami szerintem az egyik legjobb képregényfilm), és tudom is mi az a Higgs-bozon (és W és Z-bozonok), akkor én már polihisztornak számítok? Jó, az utóbbiba azért ne feltétlen kérdezz bele, csak felületesen néztem utána hogy ne írjak totál hülyeséget a sci-fibe.
Az Oscar-díj átadó alapvetően egy szórakoztató műfaj köré épült, a Nobel-díj... mondjuk, hogy nem jellemzően.
A másik, hogy az Oscar egy milliárdos üzlet része, bevétel-generáló esemény. Nevezhetjük a helyi filmipar egyik marketing eszközének is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!