Miért jobb gumiszőnyegen állni mint betonon?
Ugye hallani, hogy ilyen meg olyan álláskönnyítő szőnyeg.. Igazából én is tapasztaltam már, hogy jobb valami puhábbon állni, mint a kemény betonon de fizikalilag nem értem miért.
Statikailag ha nézem, akkor ugyanakkor erő ha mint a két esetben a talpamra, ami kiegyenlíti a testsúlyom, nem igaz?
Esetleg az lehet a magyarázat, ha egy kicsit mozog az ember (áthelyezi a súlypontjár egyik lábnról amásikra) , akkor ilyenkor ez kényelmesebb, és összeségében is emiatt kényelmesebb?
Ahogy #1 írja. A súlyeloszlás a talpad felületén nem egyenletes, ahol nagyobb, ott erősebb benyomódás egyenlíti ki. Ha csak a talpad, a cipőd talpa tud rugalmasan alkalmazkodni, kevésbé válik egyenletesebbé a talpterhelésed, mintha mindkét felület idomulna.
Meg gondolom az ide-oda járkálás közbeni rugalmasság is számít. Álló munkahelyekre nem csak azért szoktak farácsos állóhelyet csinálni, hogy a kosz, forgács, csúszós folyadék stb. ne maradjon a talpad alatt, hanem a rugalmasság miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!