Miért van az, hogy dobolni tudok bal kézzel, de írni, vagy kalapálni nem?
Figyelt kérdés
Nyilván az agy az oka, de azon belül mi? Egy kalapács elvileg jobb-bal kezes, de bal kézzel nem tudok egy szöget sem beverni. Viszont kiválóan dobolok bal kézzel is, szóval nem lehet azt mondani, hogy "bénább" vagyok bal kézzel.2019. febr. 22. 19:10
2/6 anonim válasza:
A jobb kezes gitárosok (többség) vajon miért bal kézzel fogja le a hangokat? (És jobb kézzel penget.)
3/6 A kérdező kommentje:
Oké, de én ugyanazt le tudom játszani jobb és bal kézzel is.
2019. febr. 22. 19:22
4/6 anonim válasza:
Mert az alapoktól kezdve gyakoroltad. Ha ugyanennyit gyakorolnád a kalapácsolást bal kézzel, ugyanúgy menne.
5/6 anonim válasza:
Azért, mert a tanulásnál nem mindegy.
Külön kell megtanulnod a jobb- és a bal kezes dolgokat.
Annyi van csak, hogy ha az egyik kezeddel már megtanultad, akkor a másikkal könnyebb megtanulni.
6/6 anonim válasza:
"nem lehet azt mondani, hogy "bénább" vagyok bal kézzel."
Ez nem az adott kéztől függ, hanem a konkrét tevékenységtől. Tehát ha jobb kezes vagy, akkor az azt jelenti, hogy a számunkra fontosnak ítélt tevékenységek a jobb kézzel végezve váltak automatikussá, készség-szintűvé (mint pl. írás). Ez nem azt jelenti, hogy a bal kéz általában ügyetlenebb lenne, hanem hogy az az egy adott tevékenység, amiről épp szó van, az agyban nem ahhoz a kézhez kapcsolódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!