Szeretnék gyártatni egy fém szerkezetet. Mit ajánlotok?
A szerkezet áll egy kerek 1 méter átmérőjű, 5 mm vastag acéllapból, kb centiméterenként egy-egy 1 mm átmérőjű furattal rajta. Tehát egy lukacsos lap.
Ez fekszik fel egy kb 5 centi magas dobra, ami körbeb gumival légmentesen szigetelhető. Oldalt pedig egy csonk amivel levegőt vezethetek a dobba.
Lényegében egy kerek léghoki asztal kb (más céllal)
Szerintetek ki és mennyiért tud egy ilyet legyártani, mondjuk Bp-n. Vannak erre műhelyek gondolom. Tippek?
Előre is köszi.
"Egyébként azért 7-14M egy ilyen, mert amúgy nagy lenne rá az igény, de mégis relatíve keveset lehet eladni kutatási célra darabszámra. Ennek ellenére a 2-300 milliós műszerekhez képest eltörpül, szóval simán megveszik."
Hát azért az is belejátszik az árba, hogy drága szenzorredszerrel és kiértékelő elektronikával rögzíti a mozgást, míg ti, ha jól értem, ezt kiváltjátok egyetlen felülről néző kamerával és pc-vel.
De akkor is tényleg túlárazott.
Az eredeti technikailag nekem túllihegettnek tűnik.
Egyet nem értek. Mitől jobb ez, mint egy fix ketrecben az egér mozgásának a kiértékelése? Mert én annyi különbséget látok csak, hogy az egér igy jobban elfárad.
Az a lényeg, hogy az egér szokjon le a saját "belső" mozgásérzékelésének a figyeléséről és higgye el Einsteinnek a relativitást? :)
Ezért. Van az egér agya felett egy szoba méretű 300 milliós lézerszkennelő mikroszkóp amivel folyamatosan rögzíthető a sejtaktivitás, miközben csinál valamit az állatka.
Sőt egy másik lézerrel ugye be is küldhető az információ sejt szinten, így ha megfejtjük az agy kódolását, akkor neurhálókkal generálhatóak mesterséges mintázatok. Ezzel helyreállítható a látás, vagy épp elérhető a "Mátrix".
Ehhez jelenleg muszáj stabil fejbefogott állapotban lennie az állatnak, hogy az ablakon keresztül "kommunikáljunk" az aggyal. Vannak fejreszerelhető kütyük is, de ilyen felbontáshoz szoba méretű eszköz kell.
Amúgy az állatvédők cdak örülhetnek ennek, mert két nagyságrenddel csökkenti a kísérleti állatáldozat számát a korábbi 1 egér 1 kísérlet hez képest :D
Amúgy a lézerfúrásról jutott eszembe. A lézerszkenneléshez még a fényút elején egy 19 Wattos fémmegmunkáló infra lézer van bekötve :D az egér agyába már csak 100-200 mW jut be, de ha kicsatolnám a rendszerből a lézert, azzal ki tudnám fúrni a lapot :D egyszer égettünk már át vele egy védőburkolatot.
Csak szemléletesen, milyen kakaó kell.
Hát így már tiszta.
Ha a szobányi lézerszkenner is benne lenne a 17 millában, meg is érteném az árat. :D
De mindegy, azért amit a kalicka súlyáról írtan, továbbra is fontos pont.
Köszi, szerintem ez működhet. Eszközök is vannak hozzá.
Sacc/kb kijöhet 100K-150K-ból?
A lézervágott saválló a perforálással saccperkábé 30.000,- nettó lehet, a műanyag rész anyagszükséglettől függően 40-60.000,- nettó körül jön ki.
Plusz a ragasztó, fúrás munkadíja (ha te csinálod, te tudod, mennyi :D).
És még kell a befogó állvány, arról nem beszéltünk.
Azt szerintem alu zártszelvényekből kéne hegesztetni és rá a befogót forgácsoltatni, hogy stabil ,merev legyen, mert ha rezeg, cseszheted a mikroszkópos képet.
Szerintem ez az ütősebb költségrész, mert ez már tényleg nem háztáji gyártás.
Szerintem az állvány anyaggal együtt, hegesztve, forgácsolva, keráruval elvisz egy 200-250.000,- nettót.
Éss a mozgó kalitkát szerintem készen kéne venni onnan ahol már gyártanak ilyet.
Befogórendszer van máshonnan, direkt ilyen célra. Céges termékprofilban is... Így az nem szükség.
Illetve a dobozt a cég 700 euróért árulja... nevetséges. Vettem 0.3 mm carbon lapokat, pillanatok alatt hajtok belőle egy ilyet. Láttam ezt is, tényleg nem nagy szám.
Csak ugye ezek a kész rendszerek az "egységsugarú biológusoknak" van kitalálva, akik megvesznek a pályázati pénzből horror áron egy kész rendszert amit csak be kell kapcsolni és működik. (Aztán rájönnek hogy át kell alakítani az egészet custom made-re, és felrakják a polcra, majd a PhD-sekkel építtetnek egy custom made-t :D, hány ilyet láttam már) - szóval akiben van egy kis mérnök véna az általában mindenből sajátot épít. Sokan még mikroszkópból is. Végülis csak lézer, tükrök meg szkennerek :)
Na akkor minden faca.
Most már csak az a kérdés, hogy mennyi % részesedést kapok a konstrukciós tervért.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!