Szeretnék gyártatni egy fém szerkezetet. Mit ajánlotok?
A szerkezet áll egy kerek 1 méter átmérőjű, 5 mm vastag acéllapból, kb centiméterenként egy-egy 1 mm átmérőjű furattal rajta. Tehát egy lukacsos lap.
Ez fekszik fel egy kb 5 centi magas dobra, ami körbeb gumival légmentesen szigetelhető. Oldalt pedig egy csonk amivel levegőt vezethetek a dobba.
Lényegében egy kerek léghoki asztal kb (más céllal)
Szerintetek ki és mennyiért tud egy ilyet legyártani, mondjuk Bp-n. Vannak erre műhelyek gondolom. Tippek?
Előre is köszi.
"Mellesleg ezt 7-14 millió Ft között árulják"
A mit? Mert hogy ez nem (csak) a furatos lap ára, az tuti.
Hát persze hogy nem a laptól drága.
Már bocs, de komolyan gondolod, hogy egy ilyet összeraksz otthon?
Még egy apróság.
Ahogy olvasom, a mérőberendezés mágneses jelek alapján dolgozik.
Kérdezném, hogy ezt hogyan tenné meg egy 5 mm vastag acéllemezen át?
Zavart érzek az erőben.
"Hm, a linkelt fotódnek egyetlen porcikája sincs, ami akár csak emlékeztetne is arra, amit leírtál, hogy kell."
de, a kajlán álló lapon lehet látni a furatolást, ha ránagyítasz.
egyébként egyet értek.
"a kajlán álló lapon lehet látni a furatolást, ha ránagyítasz."
Az szerintem csak egy véletlen egybeesés, hogy az is lukacsos. Itt valószínűleg tényleg a talplap van valamiért perforálva.
Itt jobban látszik:
Ez a nagyobb verzió. Tracking nem kell bele, computer visionnel megoldott.
Itt látszanak is rajta a lyukak. Láttam egy ilyet működés közben, lehet a furatok még kisebbek is voltak 1 mm-nél. Egy egyszerű IKEA-s kompresszorral, vagy fali sűrített levegővel simán fenntart 60-80 g tárgyat is. Mondom farostlemezekből megépítettem és nem púposodott fel, pedig rákapcsoltam a központi kompresszor összes nyomását :D Egy baja van, hogy hangos... erre pedig a nagyobb szigetelt fém egység megoldást jelent.
A lemezre lehet sok volt az az 5 mm becslés, lehet 2 mm inkább.
Lekerekítettnek sem kell lennie.
Lényegében az alsó rész egy 100*150*5 centis fém doboz, a fedő platform lemez meg egy 2 mm vastag furatos 100*150 centis lap.
Ez megfelel a fotón látható készülék középső részének.
Tisztul a kép.
Gyakorlatilag egy egerentyűknek készült fapados ilyen:
Ok.
"Egy baja van, hogy hangos... erre pedig a nagyobb szigetelt fém egység megoldást jelent."
Nem.
Erre a megoldás az, ha jó nagy puffertartályról, reduktoron át hajtod meg a levegővel, a kompresszor meg jó messze van.
Mert gondolom nem a lyukakon szuszogó levegő volt hangos.
Én egyébként éppen a műanyag perforált lemezt javasolnám a fém helyett, annak jobb a csillapítása.
Ahhoz, hogy a ketrecke jobban lebegjen, a lehető legjobb síkszerűség kell, a csúszkáló ketrec alján is és a lapon is.
Én a következőt javasolnám, ha tényleg olcsón meg akarod úszni, de azért jónak is kéne lennie:
1. Az alaplemezt megveszed méretre, kontúrra vágott 10 mm vastag poliamid lapból. Az ipari műanyagokkal foglalkozó cégek vállalják a komplett legyártást.
2. Lézervágós cégnél veszel ugyanilyen kontúrra vágott tükörpolír 1 mm vastag saválló lemezt, de arra rávágatod a furatok kiosztását lézerrel, csak nem 1 mm-es furatokkal, hanem mondjuk átm. 3 mm-es furatokkal.
3. A perforált saválló lemezre mondjuk 20X20 centinként egy-egy 3-as furatot kézi fúróval megsüllyesztesz csavarozáshoz.
4. A perforált lemezt jó 2k ragasztóval felragasztod a műanyag lap tetejére (saválló fényes oldala felfelé) , a megsüllyesztett furatoknál sülly. fejű csavarral oda is csavarozod. Akkora csavart válassz, hogy a feje ne álljon ki semennyit.
5. és most fogod a pisztolyfúrót, egy 1 mm-es fúrót, és minden perforált 3 mm-es lemezfurat közepén átfúrod a műanyag lemezt.
6. lesorjázod, letakarítod alul-felül.
7. örülsz.
Természetesen a lemezt alulról bizonyos távolságonként majd alá kell támasztani, lehetőleg egyforma magasan a síkszerűség megőrzésére.
Ezzel megvan a fedőlemezed.
De kell nyomásdoboz is.
Javasolnám az azonos menetrendet. Alja lapot is kivágatod mondjuk 20-as poliamid lapból, a doboz falás is mondjuk 20-30asből, mint egy keretet.
Ősszerögzítés ízlés szerint, én javasolnám itt is a csavarozás+ragasztás kombót.
Köszönöm, ez szerintem is működhet!
Egyébként nálunk a kompresszor a pincében van, és onnan jön fel a levegő, természetesen reduktor van... szóval maga a befúvás volt szerintem hangos. Oldalról eloszlatva a levegőt talán nem lenne olyan vészes.
PS.:
Az Infinadeck nagyon pöpec 😃 meg akarjunk csinálni állatkísérletekhez... írtunk is a cégnek és lehet kollab lesz belőle.
Egyébként azért 7-14M egy ilyen, mert amúgy nagy lenne rá az igény, de mégis relatíve keveset lehet eladni kutatási célra darabszámra. Ennek ellenére a 2-300 milliós műszerekhez képest eltörpül, szóval simán megveszik.
Elmondom neked, a csúszkáló ketreccel sokkal nagyobb gondod lesz.
Ugyanis ha az minden beltartalmával együtt nehezebb, mint a bent rögzített páciens, mondjuk egér, akkor a szerencsétlen ki fogja köpni a belét, hogy mozgatni tudja, vagy helyben fog rajta kaparni és elkopik az egér.
Nem a súrlódás miatt, azzal nem lesz sok gond a légpárnán. Hanem a tömeg tehetetlensége miatt. A ketrecet gyorsítani, lassítani, forgatni kell tudnia. Nem véletlenül pihekönnyű karbon az eredeti masinán.
Nem is értem a demóvideón azt, amikor KÉT egeret mutat bent. A második, nem rögzített egér akkor a ketreccel együtt hurcolódik ide-oda.
Állatvédők rád fogják gyújtani a garázst. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!