Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Segítséghez, pszichológushoz...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítséghez, pszichológushoz kéne fordulnom? 16/L

Figyelt kérdés

Elég szociális vagyok, eljárok társaságba szórakozni, nem vagyok későn érő, mégis én vagyok az egyetlen, aki fél attól, hogy valósággal romantikus vagy szexuális kapcsolatba kerüljön egy sráccal ?

Pedig nem tartom magam aszexuálisnak.

Tavaly nyáron voltam fesztiválozni, és a velem egy idős barátnőim elmentek konkrétan kijelentve pasizni, aztán meg faggattak, hogy én miért nem megyek és csinálom ugyanezt. Még nagyjából próbálkoztam is beszélgetni meg táncolni pár sráccal, de aztán rájöttem, hogy ez tök ijesztő. Nagyon sok ismerősöm örül neki, ha egy vadidegen emberrel smárol egy buliban, pedig a nevét se tudja. Tudom, hogy nem olyan nagy dolog, de nekem az lenne.

Azt i észrevettem, hogy mindig azok a srácok jönnek be, akik úgymond túl népszerűek. Nem tudatosan tetszenek az ilyen fajta srácok. Szerintem azért van, mert róluk tudom, hogy úgyse viszonoznák az érzéseim és ezáltal biztonságban érzem magam.

Folyamatos nyomás alatt is vagyok, mert mint mondtam, a barátaim többsége nem problémázik ilyeneken, a legtöbb nem szűz. Vannak hozzám hasonlóan tapasztalatlan ismerőseim is, de ahogy megfigyeltem, nekik csak nem jött még össze senkivel, mindig vissza lettek utasítva, de ettől függetlenül ők próbálkoznak, akarják. Én meg csak mondom, hogy bárcsak túl lennék már az első csókomon, de úgysem tudnám megtenni.

Voltak már, akik érdeklődtek irántam, de még akkor is, ha esetleg helyes, szimpatikus volt az illető, ellöktem magamtól, friendzone-oltam, mert megijeszt a gondolat is. A közelebbi barátaim egyfolytában össze akarnak hozni a haverjaikkal. Mindig nagyon kellemetlenül érzem magam olyankor. Nem tudják átérezni. Már itthon is furának tartanak, nővéremnek az én koromban már volt komoly barátja. Tudom, hogy vannak mások is, akik ennyi idősen még nem létesítettek semmilyen szexuális kapcsolatot senkivel, esetleg nem is igyekeznek, mert úgy vannak vele, majd eljön az ideje.

Csak nekem vannak ilyen trust issue-im? Igazából nem is tudom megnevezni, hogy konkrétan mi a problémám. Egyszerűen csak furának tartom, hogy annak ellenére, hogy nagy a szám, szoktam pasikról beszélni mindenféle megközelítésből, miért nem vagyok képes akár arra, hogy egy buliban smároljak valakivel, vagy arra, hogy ha elhív egy srác pl kávézni ne hazudjam neki azt, hogy van barátom, amikor nyilván nincs.

Lehet kicsit össze-vissza lett a dolog itt a végére. A lényeg, másnak is vannak hasonló érzései? Szerintetek érdemes lenne beszélnem erről az iskolapszichológussal? Vagy hülyeségnek gondoljátok, és magamban kellene legyőznöm valahogy zeke a gátlásokat?

2017. ápr. 19. 00:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia, majd beéred a társaid :) Az én kamaszkorom is ilyen volt, 18 évesen csókolóztam először és 20 évesen volt az első szexuális élményem, mert nem érdekeltek a fiúk, meséket néztem, meg a könyvtárban faltam a könyveket és elvoltam magammal, mint egy befőtt.

Néha eszembe jutott, hogy az összes lány ismerősöm már 14-16 éves korában túl volt mindenen amikről én csak a könyvekből vagy filmekből tudok és selejnek éreztem magam, de csak ideig óráig tartott ez az érzés, utána vissza kerültem a befőtt állapotba.

Barátnőm most is csak kettő van, már 10 éve ők a barátnőim, messze lakunk egymástól, más más országban így ritkán találkozunk, de amikor együtt vagyunk akkor jó :) És most, közel a 30-hoz most sincs különösebb igényem a nagy társaságokhoz, partikhoz, ahogy kamaszkoromban sem voltak ilyen igényeim. Mások vagyunk, meg kell tanulnunk kezelni önmagunkat és azt, hogy nem mindenki egyforma méretű kanállal habzsolja az életet :)

2017. ápr. 19. 14:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 16 éves lány vagyok és pár hónappal ezelőttig még én sem éreztem úgy, hogy készen állok lelkileg egy kapcsolatra. Aztán mikor tavaly novemberben először találkoztam a barátommal, akivel már 1 éve minden chateltünk, teljesen megváltozott a véleményem az egészről. Ő annyira kedves, aranyos és figyelmes volt. Az első csóktól én egyenesen paráztam, hogy vajon milyen érzés és mi lesz, ha elrontom. Mivel ennyire félénk voltam a barátom csókolt meg először. Azt bevallom, hogy az első csók nem az a "varázslatos" volt, amit vártam, de aztán utána már le sem bírtunk szállni egymásról. :D Szóval szerintem ha megtalálod a megfelelő srácot, akivel megvan az összhang és kölcsönösen kedvelitek egymást, akkor nem lesz miért aggódnod. Minden menni fog magától. :)
2017. ápr. 19. 16:49
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! :)
2017. ápr. 20. 23:22
 14/14 anonim válasza:

Szóval szia !

Véletlenül találtam rá a kérdésedre és azt kell,hogy mondjam magamra ismertem az írásodban,ami azért jó neked,mert én már rájöttem miért van ez velem.

Az a része teljesen normális szerintem,hogy nem tudsz csókolózni ismeretlennel,ezzel szerintem többen is így vannak,nem csak olyanok,mint mi. A lényeg az,hogy azért tetszenek az elérhetetlen fiúk,mert ugye róluk csak álmodozni kell. Például én: 4 éven keresztül álmodoztam egy fiúról,sohasem beszéltem vele az alatt a 4 év alatt,mert úgy gondoltam elérhetetlen. Aztán egyszer elkezdtünk beszélgetni,és rájöttem,hogy az a fiú,akit 4 évig szerettem az nem is létezik. Mert kitaláltam. Kitaláltam egy olyan elérhetetlen fiút,akiről álmodozhatok.A valóságban ez azt jelenti,hogy félsz kapcsolatot kezdeni. Félsz attól,hogy egy kapcsolatban meg kell nyílj a másik előtt. Félsz attól,hogy elárul,becsap.

Remélem tudtam segíteni. Sajnos a megoldást még nem tudom erre,talán először a felismerés szükséges. Gondolkodj kérlek el ezen.

Üdv:Ela

16/L

2017. júl. 7. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!