Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal lányok! Mit gondolnátok egy fiúról, aki művelt, intelligens, kedves, jószívű és jó humora van, de nem izmos, pattanásos és kicsi az önbizalma?
Ezeket a belső tulajdonságokat néhány lány ismerősöm aggatta rám, akiket interneten ismertem meg, nem láttak soha, vagy ha láttak (például egy suliba járunk vagy egy városban lakunk), akkor nem tudták, hogy én vagyok az a rejtélyes személy, akivel sokat beszélgetnek interneten. Azért akartam így, mivel nem szerettem volna, ha a rólam alkotott képet befolyásolná a külsőm akármilyen irányba. Azt szerettem volna, ha csak a belső tulajdonságaim alapján ítélnének meg. Azt mondták, hogy nagyon okos, intelligens és művelt vagyok. A tanáraim szerint is ez így van. Ok, érdekel rengeteg tudományterület (pl.: matematika, nyelvészet, történettudomány, földrajz, természettudományok stb.), művészet (játszom hangszeren és szeretek írni), filozófia stb., amelyekből az eredményeim alapján nagyon jó vagyok, valamint több nyelven is beszélek, de én azért nem mondanám magam okosnak... Vannak nálam sokkal-sokkal okosabb emberek is a bolygónkon... Azt is mondták, hogy kedves, meg jószívű vagyok. Hát nyilván lehet kedvesnek, meg jószívűnek nevezni, aki segítőkész, szeret másoknak segíteni, örömet okozni, tiszteli a lányokat, időseket, meg úgy minden embert általánosságban tisztel, van pár jó szavam másokhoz, de szerintem ez leginkább alap minden ember részéről, nem pedig kimondottan kedvesség/jószívűség. Az is lehet, hogy jó humorom van... Hát attól függ ki szerint. Szerintük, a barátaim szerint, családom, tanáraim, ismerőseim szerint igen, de azok szerint, akik gyűlöltek borzasztó sz@r humorérzékem van. Mindenesetre nagyon örültem, hogy lány valaha mondott rám ilyeneket. :-)))
Kicsi az önbizalmam, nem merek kezdeményezni lányoknál még pusztán barátságot sem, még lány barátaim sincsenek. Azóta nem nagyon kezdeményezek új kapcsolatokat lányokkal, amióta egy lány borzasztóan mocskosan megalázott, szidott, minden rossznak elhordott, miután kezdeményeztem nála és nem jöttem be neki. Kb. sárba tiporta teljesen az akkor is kicsi, de legalább létező önbizalmam... Nem vagyok izmos és sportos (de megjegyzem: sovány, illetve kövér sem, hanem kb. normál testsúlyom, testalkatom van a magasságomhoz és koromhoz képest). Magasnak magas vagyok. Viszont az arcom és a felsőtestem eléggé pattanásos, ami nagyon-nagyon zavar és még lejjebb viszi az önbecsülésem. Pedig próbálok mindent, amit az orvos mondott, de csak nem enyhül, max. időnként.
Lányok! Szóba állnátok velem személyesen? Mit tegyek? Úgy érzem, egyedül fogok megdögleni. Nincsenek lány barátaim, meg barátnőm sincs. :-( Amikor ezelőtt legutoljára kedves volt velem egy lány, az is amiatt volt, mert szüksége lett volna a segítségemre...
16/F
#10.
A külsőm miatt feltehetőleg. Ha a belsőm alapvetően ok, akkor marad a külső. Vagy lehet, mindenem sz@r...
Bár az is lehet, hogy rossz lányoknál próbálkoztam. :-(
Ne vedd rossz néven, de te magad írtad le, hogy a külsőddel is gond van, meg a belsőddel is. A jó hír, hogy még nagyon fiatal vagy és rengeteget tudsz fejlődni. A megoldás, hogy nem sajnáltatod magad és bezárkózol, mert attól semmi nem fog javulni.
Fejleszd magad. A tested, lelked, szellemed, jellemed egyaránt.
Sportolj, mert az edzi a testet is, javítja a tartást, mozgáskultúrát, koordinációt, jobb tőle a kiállásod, karizmád, kisugárzásod - nem utolsó sorban a sport természetes kedély javító is. Mellesleg izmosabb is leszel tőle és így arra se kell többé panaszkodnod, hogy nem vagy elég izmos. Nem kell magad rögtön Schwarzeneggeré gyúrnod, de ne aggódj, ez a veszély nem is fenyeget, nem lehet olyan könnyen túlzásba vinni még ha próbálod sem. A sport egy csomó olyan sikerélményt is ad, amik segítik az önbizalmat, fejlesztik a személyiséget.
A pattanások elmúlnak, csak át kell vészelni ezt az időszakot. Ne kapard el őket, mert annak csúnya nyomai lesznek. Keress rá valami krémet, ami segít és nyugi, túl leszel rajta. Jó hír, hogy ilyen idős korban egy pár évig mindenkivel előfordul - még lányokkal is.
Önbizalmad azért nincs, mert tapasztalatlan vagy. Nem csak a lányokkal, hanem úgy általában szinte mindennel. Attól lesz önbizalmad, hogy tapasztalatokat szerzel, megismered a világot, különféle helyzeteket, megtanulsz megoldani különféle problémákat.
Ilyen probléma minden társas helyzet is. Azért félsz társaságban, lányok között megszólalni, szerepelni, beszélni, mert nincs benne tapasztalatod - ami van az meg kudarc élmény, ez tovább rontja a helyzeted.
Keresd a társas helyzeteket, barátkozz másokkal, beszélgess lányokkal is minél többet!
Az a baj, hogy ez egy ördögi kör. Hogyha félsz a lányokkal beszélgetni, mert nincs benne tapasztalatod, akkor nem mersz miatta próbálkozni, így nem is lesz tapasztalatod és rosszul fog menni. Ha csak akkor szeded össze a bátorságod, amikor már nagyon belezúgtál valakibe és ezért nagyon fontos lenne, hogy jól sikerüljön, akkor még nagyobb rajtad a nyomás, mindent egy lapra teszel fel, amikor pláne könnyebben sülsz fel, hiszen egyébként sem megy jól. Ráadásul még extra terhet is veszel a nyakadba, hogy most még inkább mennie kéne. Így pláne könnyű elszúrni, amit még nagyobb kudarcnak érzel, még kevésbé próbálkozol, mert neked úgysem megy és egyre csak nőnek a terhek.
Fordítsd meg a dolgot! Vedd le a terhet a válladról.
Beszélgess minél több lánnyal. Ne akarj velük összejönni, ne legyen semmi tétje a dolognak - így nem tudod elrontani sem. Csak a beszélgetés legyen a cél. Eleinte elég akár csak annyi, hogy a pontos időt megkérdezed tőlük. Vagy hogy merre találsz valamit a környéken. Teljesen semleges kérdések, amikkel nincs miért felsülnöd, nincs tétje. Ha nem sikerül, akkor sincs semmi. Majd jön a következő, akivel próbálkozhatsz és majd kiderül, hogy sikerül-e.
Egyébként az ismerkedés is pont így működik. Próbálkozol az egyikkel, nem sikerül, jön a másik. Meg aztán egy újabb, meg még újabb. Rengeteg lány van. Valamelyikkel biztosan sikerül összeillenetek. Csak addig nagyon sok olyat is meg kell ismerned, akivel nem jön össze, hogy eljuss ahhoz, akivel összejön. A titok annyi, hogy nem szabad feladni már az elején. Ki kell tartani addig, amíg sikerrel jársz.
Pláne nem szabad feladnod már a próbálkozás előtt. Ha meg sem próbálod, akkor biztosan nincs esélyed. Ha próbálkozol, akkor legalább megpróbáltad.
Tedd meg a sikerért, ami tőled telik. Tisztálkodj rendesen, alaposan, hogy tiszta és ápolt legyél, ne az ellenkezője. Ez érvényes a testszagokra, frizurára, mindenre. Mosd meg a hajad, hogy ne legyen zsíros, korpás, fésülködj meg, hogy ne legyél folyton kócos. Öltözz fel rendesen, hogy ne legyél elhanyagolt. Nem kell feltűnően, drágán, ünnepélyesen, de legyen a ruhád tiszta és nézz ki normálisan. Sportolj, hogy ne legyen elhanyagolt a tested sem.
#12.
A belsőmmel az önbizalomhiány a baj...
Más baj nincs vele, tekintve akkor folyton elutasítanának interneten, arc nélkül is... De úgy szinte minden lánynak bejöttem. :-(
És neked ez nem elég baj? Nem azt írtam, hogy katasztrófa van, hanem hogy van min dolgozni, tessék elkezdeni!
Ne arra koncentrálj, hogy gond van, hanem hogyan tudod megoldani.
Az önbizalomhiány nagy hátrány amúgy.
Nekem 8 általánosom van, mondjuk nem ez jön le rólam.
De amúgy elég nagy tróger vagyok, emberileg megbízható vagyok meg minden de eléggé elvitt fiatalon az élet. Csak bulizás felelőtlen élet, kábszer meg minden. Ugyan úgy szóbaálltak velem azok is, akik jólneveltek voltak hiába voltam egy végzettség nélküli drogfüggő. Mondjuk normális közegből voltam meg volt önbizalmam, ami biztos hogy előny. Hidd el, szinte az a legkevesebb mennyire vagy müvelt. Önbizalom nélkül nehéz lesz ismerkedni. Én se vagyok kigyúrt, sovány vagyok mégis alámfeküdt a fél város.
Mondjuk, ha Raszputyinra tapadtak a lányok és nők, akkor tényleg lehet valami titkos összetevő, ami felülír minden belső és külső defektet... Csak nem tudom mi az.
Lehet, hogy tényleg hatott a mágiája... XD :-D
Értelmes srácnak tűnsz, de ez veszélyes, mert mert az okos emberek sokkal többet kételkednek a saját képességeikben, mint a buták. Az egyszerűbb emberek hajlamosak marhára biztosak lenni a dolgukban, mert ők jobban tudják mindenkinél és az sem érdekli őket, ha ez nem így van, mert nekik más ne magyarázzon.
Míg te töprengsz a lehetőségeken, hogy vajon miért nem kedvelnek, mi lehet a gond veled, és vajon mit rontottál el, ami miatt nem téged választottak, addig az egyszerűbb srácok nem töprengnek ilyeneken. Egyszerűen csak rámásznak minden csajra, bepróbálkoznak mindenkinél és nem érdekli őket, hogy velük mi lehet a gond, ők mit csinálhatnak rosszul, mert marhára biztosak benne, hogy akinek ők nem kellenek, azzal valami gond van, hiszen ők a főnyeremény. Ha valaki olyan buta, hogy ő nem kell neki, az neki sem kell, tovább áll és próbálkozik a következő arra járónál. A nagy számok törvénye alapján meg előbb-utóbb talál olyat, akinek ez a magabiztosság bejön.
Ez nem azt jelenti, hogy te is legyél bunkó. Nem jelenti, hogy ne törődj a nők lelkével és hogy mire van szükségük. De a saját értékeiddel legyél tisztában és merd felvállalni, hogy szerinted igenis te vagy az a tökéletes srác, akire neki szüksége van. Még akkor is, ha ő nem így gondolja.
Ha ő nem így gondolja, akkor az ő vesztesége, hogy nem kellesz neki, nem a tiéd. Ilyenkor ne törj össze, hanem keress másik lányt, aki talán jobban értékel téged. Keress addig újabbat, amíg meg nem találod, mert előbb-utóbb megtalálod, csak addig sokat kell keresgélni és sok tévedésből le kell vonni a tanulságokat, hogy nem mindig az a lány való neked, akiről te azt hitted.
Szia kérdező, #4-es vagyok
Tudom jól eltűntem válaszok nélkül, de nem igazán voltam aktív az oldalon egy jó ideje.
Igazából csak kíváncsi vagyok azóta mi a helyzet, merre sodort az élet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!