Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem érdemlem meg a boldogságot? 20/F
Szögezzük le az elején, hogy tisztában vagyok vele, hogy a boldogság szubjektív.
Vannak, hobbijaim, tudom élvezni az életet, de most én a szerelmi életbeli boldogságra gondolok. Van akinek kevésbé fontos van akinek egyátalán, de én azok közé tartozok akiknek számít, mert jól esne, ha nem csak egyedül gitározgatnék, hanem mondjuk lenne is valaki akinek játszhatok, egy egy szép számot. Egy lány akivel elmehetek közös programokra gyakran, és nyilván aki fontos lehet nekem és fordítva. Akárhogy törekszek, nem volt még soha ilyenben részem, a sexet nem is említem, soha sem csináltam, viszont nem akörül forog a fejem, sokkal inkább, a romantika számít nekem.
A gond az, hogy hibás a gondolkodásod. Azt kérdezed, “miért nem érdemes meg” a boldogságot, csakhogy ez nem érdem kérdése. A boldogságot nem megkapod, hanem meg kell teremtened, ki kell alakítanod magadnak.
Te irányítod a saját életed, te alakítod, hogy mi történik veled. A külső tényezők függvényében, de te alakítod. Olyan lesz, amilyenné te formálod.
Nem te építetted a lakást, amiben laksz, de rajtad múlik, hogy milyen te fested be és milyen dolgokkal rendezed be, hogyan élsz benne. Ezek a dolgok pedig befolyásolják, hogy más valaki mennyire akar beköltözni melléd abba a lakásba, hogy együtt éljen veled. (A lakás itt az életed szinonimája, a berendezési tárgyak a szokásaid, érdeklődési köreid, viselkedésed, stílusod, ahogy másokkal viselkedsz, stb - de egy ponton konkrétan a lakásod is szempont lesz majd annak a lánynak, aki majd felmegy hozzád és akivel esetleg felvetődik, hogy összeköltözzetek).
Azt írod, hogy egyik csaj “nyilván levágta a dolgot, hogy szeretnék vele több időt tölteni” itt nem az a gond, hogy levágta, hanem hogy ez hátsó szándék volt, nem nyilvánvaló.
Ha barátként közeledsz lányokhoz, akkor legfeljebb barátok lesznek, mást nem akarnak majd. Ha mást is akarsz tőlük, miközben barátként közeledsz, akkor az gyanús, furcsa, kellemetlen nekik, mert érzik, hogy nem őszinte barátság vezérel, de nem is mondod ki, hogy mást akarsz. Ez zavaros, kellemetlen és főleg őszintétlen. Ami nem jó alap egy kapcsolthoz.
Ha csajozni akarsz, indíts azzal, hogy ismerkedni akarsz. Ne mondd ismeretlenül, hogy szerelmes vagy, mert au túlzás, hiszen nem is ismered még. Annyit mondj, tetszik és szeretnéd megismerni, hátha összeilletek. Ez egyértelmű, egyenes és határozott indítás. Aztán majd lesz valami belőle, de legalább nem zavaros és félreérthető.
Ami a szexet illeti, a tapasztaltkanságod miatt ne aggódj. Ha eljön az alkalom el fog múlni. A lányok is segíteni fognak, hogy jó nekik. Ha tapasztaltabbak nálad, akkor pláne.
Ne kételkedj magadban, az csak árt. Add önmagad, próbálkozz ismerkedni lányokkal és ne ragadj le a kudarcoknál. Nem működik mindenkivel. Ha hibázol, tanulj belőle. Ha hülyeséget mondtál, rosszul fogalmaztál, rossz témát hoztál fel, máskor próbáld nem elkövetni. De próbálkozz újra és újra. Legközelebb úgyis mással próbálkozol, a mostani hibákra ő nem fog emlékezni. Minden új lánnyal tiszta lappal indulsz, nincs okod zavarban lenni a korábbi hibák miatt. Csak az számít, akkor és ott hogyan alakulnak vele a dolgok. Ha vele sem sikerül, majd mással fog.
Amit keveset próbáltál annak sokkal kisebb esélye van jól sikerülni. Minél többet csinálsz valamit, annál jobban fog menni. Ennyi az ismerkedés titka.
Az is lehet, hogy egy tulajdonságod, vagy szokásod senkinek nem jön be. Lehet, hogy arról érdemes nem beszélned, akar leszoknod róla. De az is lehet, hogy csak még nem találtad meg azt, aki úgy is, vagy esetleg pont azért szeret majd, amiért mások utáltak. Viszont, ha nem is próbálkozol nála, akkor őt soha nem fogod megtalálni és megismerni.
Akik azt mondják, hogy "majd ha vársz akkor jönni fog valaki" meg "csak légy türelmes", azok a türelmetlenséged akarják csitítani. Próbálnak megnyugtatni, hogy az, hogy még nem találtál senkit majd változni fog. Ha folyton csak szenvedsz rajta, hogy nincs barátnőd, az nem segít megtalálni, viszont rémesen unalmas hallgatni a környezetednek.
Ha ülsz otthon, akkor valóban nem történik semmi. Sőt akkor sem, ha elmész emberek mellett és hozzájuk sem szólsz. Pontosan ezért írtam, hogy tenned kell érte. Keresni és megragadni a lehetőségeket.
"pedig sokan ezt tanácsolják"
Nem azt tanácsolják, hogy ne csinálj semmit, hanem hogy ne add fel a reményt. Tarts ki és keress kitartóan, amíg meg nem találod a párod. Addig meg ne csak a párkeresés körül forogjon minden gondolatod, mert az visszatetsző.
Sőt a lányoknak is unalmas lehet, ha csak panaszkodsz, hogy mennyire nem találod a párod. Ettől nem szimpatikusabb, hanem szánalmasabb leszel a szemükben és még annyira sem akarnak veled lenni, ha még tőled is azt hallják, hogy másoknak mennyire nem kellesz.
"hogy néz már ki, hogy minden 2. Lányn bepróbálkozol"
Ha látja egyik lány, hogy az előbb még a másiknál próbálkoztál, az valahol tényleg furcsán hat. Nehéz úgy érezni, hogy tényleg igazán ő érdekel téged. Márpedig minden lány szeretné. Magát különlegesnek érezni, nem az ötödiknek, akinél próbálkozol csak aznap. Ha kikosaraznak, érdemes odébb menni, legalább annyira, hogy a szórakozó hely kicsit más részén próbálkozz, hogy valaki olyat találj meg, aki még nem látta az előző próbálkozásaidat. Ez tapintatosság az új kiszemelt felé is, téged is jobb színben állít be és egyszerűen praktikus megfontolás.
És erre is vonatkozik a türelemre intő tanács. Ha túlzott hatékonysággal próbálod egyik után a következő csajt levadászni, az kétségbeesést sugall, amit szánalommal szoktak lereagálni. Semmi esetre sem szimpatikus vonás.
Ha azt látják, minden áron be akarsz csajozni, tulajdonképpen mindegy is, hogy kivel, hogyan, akkor abban a nők egyre kevésbé akarnak részt venni.
Élj érdekes és teljes életet pár nélkül is. Érezd jól magad a saját bőrödben és tanuld meg üres menőzés, meg önsajnáltatás helyett értelmesen bemutatni a saját értékeidet a lányoknak, hogy ők azt érezzék, hogy ennek a pasiknak klassz élete van, érdekes dolgokat csinál és ebben az életben ők is részt akarjanak veled venni.
"én külsőre olyan vagyok, hogy roszabb nem is lehetnék nagyon"
A külső részben adottság, sok részén nem lehet változtatni. Ezen kár is keseregni. Mellesleg tömegével vannak nálad sokkal rosszabb külsejű, rémesen kinéző emberek is boldog párkapcsolatban. Szóval ez egy elég vacak kifogás.
A külsőd egy csomó részén nagyon is tudsz változtatni, ha teszel érte. Figyelj oda az öltözködésedre, viselkedésedre, megjelenésedre. Semmi nem akadályozza, hogy sportolj, karban tartsd a tested, ami irtó sokat javít a kiállásodon, testtartásodon és egy csomó ember számára vonzóbbá tesz és meg is változtatja a látványodat.
Ismerek olyat, aki 70 kilót fogyott, egy teljes embernyi sújt leadott. Ettől nem csak a teste, de az arca, mimikája, mindene megváltozott. Konkrétan nem lehetett utána ráismerni. De olyat is ismerek, aki kórosan vézna volt és egy kis tudatos testedzéssel izmosodva sokkal emberesebb külsőt kapott, amivel nagyságrendekkel jobban érezte magát és a lányoknak is jobban tetszett tőle.
"ha valaki nem ismer akkor maximum barátként szeretne megimserni"
Ez csak azért van, mert te így gondolkozol magadról, meg a lehetőségeidről. Először neked magadnak kell tisztában lenned az értékeiddel, amik miatt másokat érdekelhetsz. Meg persze azt sem árt elhatároznod, hogy akiket nem érdekelnek a belső értékeid, azok téged se érdekelnek, mert úgysincs miről beszélgetnetek. Ők veszítenek vele többet, hogy nem érdekelnek.
Dolgozz először a saját személyiségeden, akár külsődön is, de főleg önmagad elfogadásán, töltsd meg az életed értékes, érdekes dolgokkal, amiket egyedül is szívesen csinálsz és aztán keresd meg hozzá azokat az embereket, akik ebben szívesen részt akarnak venni.
Élj előbb te teljes életet, aztán fogsz olyanokat találni, akik ebben részt akarnak venni. Hidd el, hogy sokkal könnyebb így, mint ha úgy próbálsz bárkit, mindegy kit találni, aki majd teljessé teszi az éltedet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!