Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akad ki ezen mindenki? Miért ők vannak
felháborodva?
Figyelt kérdés
Gyakran írnak rém fiúk közösségi oldalakon, én pedig van hogy néha visszaírok. A legtöbb nem tud egy mondatot helyesen leírni, nem használ ékezetet, írásjeleket, egyáltalán nem tanultak. Ha megkérdezem, hogy milyen egyetemre akarnak majd menni, vagy hova járnak, esetleg elkezdek "milyen napod van-nál" egy fokkal összetettebb témáról beszélni, már küldenek el az anyámba, hogy én ilyen okoskodó vagyok. Persze ha én utasítom vissza őket azért, mert nekem fontos, hogy valaki művelt legyen (ez itt nem a diplomára vonatkozik, találkoztam már olyannal, aki nem ismerte Petőfit), akkor meg én vagyok a beképzelt ku**a, akinek semmi nem jó. Az ilyen kirohanások után bocsánatot kérnek legtöbbször, akkor meg nem értik, hogy ezek után nem vagyok kíváncsi rájuk. Ekkora elvárás az, hogy a másik ne legyen teljesen műveletlen?
"de a legtöbb szakgimis akivel beszéltem, nem azért járt arra a szakra, mert szerette, hanem mert mashova nem vették fel. Nekem ez kiábrándító."
Már ne is haragudj, de ettől még később találhat normális szakmát/munkahelyet más irányban. Én is itt vagyok 21 évesen 1 OKJ-s szakmával és 2 év után otthagyott egyetemi képzéssel, mert még most döntöttem el, hogy mit is szeretnék csinálni. De ettől nem érzem magam kevesebbnek.
Ha így állsz hozzá ehhez a dologhoz, akkor elég sok csalódás fog érni.
A sok írástudatlanos személlyel kapcsolatban viszont egyetértek. Nekem is volt már kiábrándító élményem, amikor a kiszemelt lány úgy írt vissza, mintha 18 évesen kezdett volna magyar nyelvtant tanulni.
2022. ápr. 6. 20:15
12/16 A kérdező kommentje:
#11 Már ne is haragudj, de sehol nem írtam, hogy baj, ha valaki nem döntötte el mit akar csinálni. Még és nem tudom, de nekem az akkor is kiábrándító, ha valaki olyasmit csinál amit utál, ahelyett, hogy inkább váltana, vagy elkezdene olyat is amit csinál. Azokat nem bírom, akik nem is akarnak kitanulni semmit, csak tengenek lengenek egy olyan szakmában amit nem is akarnak csinálni
2022. ápr. 6. 21:12
13/16 anonim válasza:
Jó, de ennyi idősen még tankötelesek, nem tudnak mást csinálni, ha a kívánt szakra nem vették fel őket.
2022. ápr. 6. 21:55
14/16 anonim válasza:
Kedves kérdező. Ez a kérdés bennem is felmerült, hogy vajon miért csinálja az ember azt amit utál? Főleg felnőttként, mikor van lehetőség lépni, mozogni. Saját tapasztalatból mondom, hogy lehet, így 28 évesen már voltam itt-ott. Viszont fizikai munkákat végeztem, foglalkoztam mindenféle anyaggal, olykor magasabb szinten is. Mégis, csak egy érettségim, és egy szakmám van, csak. Nem ellened szól, manapság erősen sugallják hogy csak a diplomás ér valamit. Sokan érzékeltetik, ha alig észrevehetően is de nem érek annyit mint az egyetemet végzett, orvos, ügyvéd akármi. Ennek ellenére stabil az értékrendem, azzal foglalkozom amit valóban akarok is végezni. De ez pl nem túl vonzó a lányok számára. Azt kell észre vegyem, hogy a nihilizmus tombol, az unalom hatalmas méreteket öltött mára, ami elég abszurd dolgokat tud produkálni.
2022. ápr. 7. 07:28
15/16 anonim válasza:
Sajnálom hogy tőlem kell megtudnod, de azokkal a szakmákkal amiket mindenki szívesen vállalna, nem lehet megélni. Ezt a társadalom nagy része tudja, és azért tengenek olyan munkahelyeken, amiket nem szeretnek, mert kiskutya fésülgetésből vagy kenyér sütögetésből iszonyat kevesen élnek meg. Ráadásul felnöttként tanulni többszázezres képzést jelent. Na Magyarország aztán pont hemzseg az olyan emberekben, akik ezt megengedhetik maguknak...
2022. ápr. 7. 07:40
16/16 anonim válasza:
14es vagyok. A fő kérdésre nem is válaszoltam:
Aki megsértődik, általában olyan szinten is áll. Nem akar se jobb lenni, se "okosabb". Vagy inkább intelligensebb. Normális ember örül ha valaki normális módon rá mutat valamely hiányosságára, mert lehetősége nyílik ezáltal javítani rajta. Kell a visszacsatolás, különben honnan tudjuk, jó-e az úgy ahogy mondjuk, tesszük, ahogy viselkedünk.? A mester okítja tanítványát, de előfordul hogy a tanítvány mutat rá új dolgokra, mesterét ezáltal, ha nem fafejű, képes jobbá tenni. Ez jó esetben egy oda-vissza kapcsolat, illendően lehet egymásnak rámutatni dolgokra, ha kell. Van ilyen ismerősöm, egy-kettő, csak. És igen, a mesternek is volt nemegyszer hogy mutattam újat. De a tiszteletet mindig meg kell tartani. Hogy ne legyek titokzatos, kovácsmesterről van szó. De nem is fontos. Ez a szemlélet jó lenne ha nem halna ki teljesen. De eltűnőben van erősen. Emberi kapcsolatokban is meg kellene jelenjen ez a hozzáállás, megfelelően átültetve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!