Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lány együtt egy 19 éves lánnyal? Mennyire fér bele korkülönbség szempontból?
Hát ti tudjátok, én alapból nem tartom jó ötletnek több okból sem. 1) 15 évesen még nem alakult ki a szexuális orientációja. Egyáltalán nem biztos hogy akár pár hónap múlva úgy gondolja majd hogy a lányokhoz vonzódik (személyes tapasztalat: 14 éves lány unokatesóm akivel jóban vagyok azt hitte meleg, 1 évre rá meg már hetero lett) 2) 15 évesen még nem alakult ki teljesen a személyisége. 1-2 év múlva valószínűleg teljesen más ember lesz mint akit most ismersz. Fogod-e akkor szeretni? Fog-e ő szeretni téged? 3) Szociális stigma: 'Nem elég' hogy melegek kapcsolat (amit a társadalom egy jelentős része alapból elítél kissebb-nagyobb mértékben), ráadásul a korkülönbség miatt kívűlről úgy látszik, hogy egy felnőtt kihasznál egy gyereket. Főleg a mostani légkörben nem szerencsés, amikor egy pedofiltörvénybe homofób elemeket mostak, és a ti eseteteket majdnem példaként is lengethetnék akik elítélik a dolgot. 4) Potenciális családi dráma: nem tudom a szüleitek tudják-e, de a felnőttek java legjobb esetben is furcsának találja majd, ha nem abuzívnak, akkor meg ellenzik majd. Én nem ugrálnék a boldogságtól ha tudnám, főleg ha a 15 éves lány apja lennék.
Nem véletlen, hogy a tinikapcsolatok lehengerlő többsége tiszavirág életű, még ha nincs is korkülönbség. Szerintem ez nem 'normális' (értsd: rendhagyó) kapcsolat. Van esély rá hogy működhet hosszú távon, de nem sok. Figyelj, én szurkolok nektek, csak tudd hogy mire számíts a jövőben.
Róla még senki sem tudja,hogy leszbikus, illetve rólam csak a nagyon közeli baráti társaság tudja, hogy biszex vagyok. Arra nem gondoltam, hogy 15 évesen nem lehet valaki biztos a szexualitásában, legalábbis abból kiindulva, hogy én a saját érzéseimet ilyesmivel kapcsolatban olyan 7 éve tudtam először konkrét szóval megnevezni, és előtte is volt, hogy körülírtam, hogy mi az, amit érzek.
Azt tudom, hogy az én szüleim fixen nem elfogadóak, ezért sem mondtam nekik, az övéivel kapcsolatosan annyit tudok, hogy nem tudnak a másságról
Előbb utóbb úgyis kiderül, véletlenül, vagy valaki elmondja nekik, szóval ha komolyan gondoljátok ezt a kapcsolatot jó lenne puhítanotok őket a dologra. Így legalább nem egyből zuhanna az összes szar a nyakatokba AMIKOR (nem ha) kiderül. Ha egyszerre kellene oltani az összes tüzet, könnyen lehet hogy a szüleitek (valószínűleg inkább az övéi) végetvetnek majd ennek.
A legvéletlenebb módokon is kiderülhet a dolog. Pl anyám úgy tudta meg hogy nővérem a mostani férjével jár hogy véletlenül találkozott velük a városban kézenfogva. Egy barátomat meg egy rossz időben küldött text buktatta le hogy meleg. Egy rosszakaró/jóakaró ismerős/barát is lebuktathat a szüleiteknek. Azt javaslom menjetek elé a problémának, még ha kellemetlen is.
Nem tudom neked és neki hogy állnak hozzá a szüleid, vagy hogy milyen a viszonyod velük. De ezt muszáj elkezdeni adagolni, ha nem akarod hogy visszanyaljon a probléma később.
Először is, ahogy láttam, a legtöbb szülő megbékél a ténnyel ha a gyerekeéről kiderül, hogy homoszexuális. A legtöbb szülő 'végül is' szereti a gyerekét bármi is van, még ha többé-kevésbé homofóbok is. Ha jó és bizalmas velük a viszonyod, neked már bőven nem ártana coming outolni 19 évesen. Már majdnem felnőtt vagy. Szépen le kell ültetni őket és elmondani privát módon csak nekik, és eskesd meg őket hogy senkinek nem mondhatják el. Mondd el, hogy volt már ilyen nemű kapcsolatod (azt ne mondd el hogy most is abban vagy). Ezt had emésszék pár hónapig. Utána elmondhatod hogy barátnőd van, és hogy boldogok vagytok. A korát ne mondd még el. Egyből nem két meglepit kapnak, hanem már elő van készítve a dolog, jobban fogadják majd. Ha még megy a dolog, kb 1-2 év múlva azt is elmondhatod hogy kicsit fiatalabb nálad, de már rég nagyon jól megvagytok. Ez már egyáltalán nem fogja sokként érni őket. Mindkettőtöknek ezt a stratégiát javaslom, annyi különnséggel, hogy azért a párod kb 17 éves koráig várjon a coming outtal, és utána vezesse fel a többit. Azért, mert 15 évesen még nagyon gyerekként kezelik a szülők a gyereket, nem fogják komolyan venni. 17 körül kezd azért egy felnőtt gondolkodásával, akaratával bírni az ember, kivívva ezzel a szülői 'tiszteletet' is. No meg 17 évesen már nem akkora nagy tabu egy 21 évessel járni. A 15-19 az jóval meredekebb.
Viszont egy kissebbség, a NAGYON homofób (ultra/jobb/'mi hazánk' színvonal), és a keményvonalas vallásos szülők nagy valószínűséggel megpróbálnak az anyagiakkal kényszeríteni, iránytani, 'jobb belátásra téríteni'. Rosszabb esetben kitagadnak. Ha anyagilag tőlük függ bármelyikőtök tanulása/jövője, ezeket megvonhatják, nyomásgyakorlás képpen. Ha ilyen valamelyikőtök szülei, azzal megszívtátok. Ebben az esetben a kőkemény eltitkolást javaslom (még barátoknak se mondjátok), amíg nem lesztek, vagy nagyon minimum az egyikőtök (aki valszleg te leszel) anyagilag függetlenek. Akkor már tök mindegy, kész tényként dobhatod oda hogy meleg vagy, nem zsarolhatnak semmivel. Vagy elfogadnak vagy nem látnak.
Ezt ne söpörjétek a szőnyeg alá, beszéljétek meg alaposan ha komoly ez a kapcsolat.
Sok sikert
#25 Őszintén szólva nem bizalmas a viszonyom a szüleimmel. Azt tudom, hogy fixen nem elfogadóak, de azt nem tudom, hogy mennyire reagálnának rosszul. Azt hogy a lány szülei hogy állnak a témához azt ennyire pontosan nem tudom. Még annyira nem mentünk bele ilyenekbe.
Nem tudom, hogy lenne megoldható a teljes eltitkolás. Rólam már alapból tudják egy páran, hogy mizu.
#26 Konkrétan mi a problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!