Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lány együtt egy 19 éves lánnyal? Mennyire fér bele korkülönbség szempontból?
Ha nem tetszik a lány lány kapcsolat, az oké, véleményed is lehet, de minek írod ide? Nem tok mindegy neked, hogy ő kivel van együtt?
Kérdésre válaszolva, nekem 19 éves koromban már meredek volt a 15 éves, mert egyszerűen ezekben az eletszakaszokban meg kicsit nagyobb a szakadék 4 év korkulonbsegnel is szerintem. Egyikotok meg az erettseginel se jár, a másik meg az egyetemen van jó eséllyel, és teljesen más környezet. (nyilván mondjuk 26 és 30 éves más tészta, mert ott kb ugyanaz a ciklus van az eletetekben).
Ettől függetlenül, ha ez nem befolyásol titeket, akkor csináljátok. Amúgy is nektek kell tudni, hogy akarjátok-e, nem bigott idiotaknak ezen az oldalon :)
Nekem, mint érett férfinak egy ilyen összebújást egészen, de egészen közelről kellene szemügyre vennem, hogy megfelelő választ adhassak a kérdésedre!
😅😅😅
Jogi szempontból: Ha szexuális kapcsolatot is folytattok, itthon legális, mivel Magyarországon 14 év a beleegyezés korhatára. A 15 éves korod épphogy belefér a legtöbb EU-s országban is egy ilyen kapcsolathoz. Házzasságra itthon nincs lehetőség azonos neműek számára, viszont van 'bejegyzett élettársi kapcsolat', ami pár különbséggel olyan mint a házasság. Ezt viszont csak 18 éves korodban köthetnéd meg a pároddal. (Ellentétben a házasság 16 éves korhatárához (amihez viszont gyámhivatal engedélye szükséges))
Személyes vélemény: Én szülőként nem a kapcsolat természete miatt aggódnék, mint mások itt (melegkapcsolat), hanem a korkülönbség miatt. 1-2 év különbség még OK. 15 és 19 az SOK ebben a korban. A legális pedofília határán egyensúlyoztok. Lehetséges hogy a párod csak kihasználja a tapasztalatlanságodat, naivitásodat. 19 éves az már nagyjából felnőtt, te még gyerek vagy, sok változáson fogsz átesni, mentálisan és testileg is. Teljesen más szakaszban jártok az életben, rengeteg minden változhat. A szüleid helyében én aggódnék. Az a minimum hogy elbeszélgetnénk a pároddal, hogy mik a szándékai egy 15 éves kislánnyal 19 évesként. Ha tényleg szeret, nem búj ki a konfrontálódás alól, és megmagyarázza az érzéseit.
Szóval hogy 'belefér-e' vagy sem az azon múlik, milyen személy is valójában a párod. Szexuális predátor csak jól leplezi? Csak kihasznál, manupulál (szexuálisan és/vagy érzelmileg az mindegy.)? Vagy tényleg őszintén szeret és tisztel?
Mindenesetre, szülőként egy alapos elbeszélgetést folytatnék a hölgyel, hogy felmérjem nem-e jelent veszélyt a lányom fejlődésére.
Igazából én vagyok az idősebb. Nem akarom elkiabálni, de szerintem alakul köztünk, legalábbis eddig úgy néz ki. Igazából az iskolába/kollégiumban ismertük meg egymást.
Abban biztos vagyok, hogy részemről nem kihasználás a dolog. Nincsenek nagyon káros szokásaim, és túl tapaaztaltnak sem mondanám magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!