Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem vagyok elégedett a kinézetemmel, viszont genetikámból adódóan bármit teszek a változásért kudarcba fulladok... Derék és combtájékon vannak gondjaim.. És e miatt párkeresési gondjaim is vannak.. tippek/tanácsok/tapasztalatok?
166cm/62kg
Ha kell tudok kepet küldeni privátba!
Azt én írtam, de nem bunkóságnak szántam,mert hasonlóan vagyok
Csak 48 kiló vagyok,de én meg vállban erősebb, és akármit csinálok a vállam széles,csontos. Max úgy tudom kompenzálni,ha edzek alsótestre. Neked is ezt tudom ajánlani,hogy fogyj még, aztán sporttal formálódj.
De egy kép akkor már jöhet nekem is, hátha tudok segíteni:)
Van egy érdekes, sok dietetikus, orvos által elfogadott elmélet, a “set-point theory”.
Ennek a lényege röviden annyi, hogy mindenkinek van egy belékódolt súlya, amihez a test nagyon ragaszkodik és nem akar sem nehezebb, sem könnyebb lenni. Ez a súly az átlagos értékben van, de nyilván van, akinek pár kiló bosszúságot okoz, ezért (is) tapasztalható, hogy a fogyás egy ponton lelassul. Ilyenkor türelmesnek kell lenni. Nyilván hosszútávon a fizika győz, és a test nem tudja hosszú kalória deficit után megtartani a setpointját, de ehhez több idő kell, mint az addigi fogyáshoz. Szerintem ez egy nagyon logikus, érdekes elmélet.
Ha tárgyilagosan nézzük annyit lehet ellene tenni, hogy nem hagyjuk abba a sportolást, egészséges életmódot és türelmesen várunk az eredményre. Azonban ilyenkor hasznos lehet, ha beiktatunk valami újat, valami változást. Új sportfélét, esetleg pont egy pár nap pihenőt. A test könnyen hozzászokik mindenhez. Az is probléma lehet a fogyásnál, ha túl kevés kalóriát fogyasztasz. Ez pár hétig, akár hónapig is szép eredményeket hoz, de aztán stagnálni kezdesz, majd ha azt megunod és visszatérsz a “normál életedbe”, visszahízol. Különösen kamaszoknál, de felnőtt nőknek is tilos lenne 1500kcal alá menni. Nem szabad a testtől a tápanyagokat és az energiát megvonni, pláne ha valaki aktív életmódot él.
Nos, ezeket tudtam mondani, gondolom legfeljebb 5kg plusz lehet rajtad, de nagy eséllyel annyi sem. Nyilván a csontozatodon nem tudsz változtatni, de az szerintem látható, hogy csont vagy zsír.
És amit már az egyik válaszomban írtam (azt hiszem 10es voltam), nem ezen múlik a párkeresés. Tudom, nem úgy tűnhet. Én is sokszor úgy érzem, hogy “de minden fiú a külsőre hajt”. Én rajtam is van kb 3 plusz kiló, én is nagyon nehezen tudom ezt leadni, kb 5 pluszról jöttem és itt mindig stagnálok. De most nem hagyom abba, és új tudással és az eddigi tapasztalattal csinálom. A lényeg, hogy egy kapcsolatban nem ez a lényeg. Nyilván van pár fiú, pár lány akinek igen, de te nem ilyeneket szeretnél magad mellé. Plusz tényleg- ennyi “plusz” igazán nem sok. Amíg nem kórosan elhízott vagy, vagy olyan akinek a súlya már kockáztatja az egészségét, addig nem gond. De nyilván pár embernek az is bejön;)
Szóval akkor mi is számít? Természetesen mindenkinek vannak tulajdonságok, amiket keres a másikban, vagy örülne ha benne lenne. De az összes közül ezen a téren a legfontosabb (tényleg) az önbizalom. Ez ad bátorságot, javítja a kisugárzást. Meg mivel a legtöbb ember önbizalomhiányos, ezért természetesen vonzódik valakihez, akinek ezzel nincsen problémája. De ezen nehéz változtatni, megjátszani sem lehet. Ennek belülről kell fakadnia. Ha te attól magabiztosabb leszel, ha fogysz, akkor hajrá! Ha új külső kell neked hozzá, akkor csináld. Ha új belső értékeket szeretnél hozzá szerezni, vagy pár rosszat eltüntetni, viselkedj úgy! Járj el több helyre, szerezz új hobbikat, add fel a rossz szokásaidat!
De a nap végére az egész fejben dől el. Szereted- e önmagad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!