Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmondjam neki mit érzek, úgy, hogy lett barátnője?
Kérdésre megtaláltad a választ, így már csak azt tudom tenni, hogy kérlek ne illesd magad a depresszió szóval, mert nagyon nem vagy az, sajnos a mai világban a köznyelvbe beleolvadt hogy depis vagyok, ami csak szimpla szomorúság egy ideig, de a depresszió az véget nem érő szomorúság , csak enyhíteni lehet..
15 éves vagy, foglalkozz mással vagy keress egy másik fiút, hidd el sok olyan van szerte körülötted akik még ugyanúgy tetszenek neked csak most túlságosan ráfókuszálsz.
18f
Velem is pont ugyanez történt, csak a másik oldalról. A sráccal inkább ne próbálkozz, mert nagy az esély rá, hogy úgy fog rád tekinteni, mint ahogy leírtad... Az ilyen kapcsolatok közül sok csak pár hónapig tart, utána lehet, hogy tudsz még nála próbálkozni. A második válaszolónak igazat adva, még rengeteg fiú van, akinek tetszel, próbálkozhatsz náluk(ha nem ők fognak próbálkozni).
Az biztos, hogy a múlton értelmetlen rágódni, azt már nem lehet megváltoztatni.
Sok szerencsét ;)
15/F
Így jártál.
Nem tetszett a srác, majd lett barátnője és hirtelen beleszerettél. Szinglikent nem is kéne, mi?
#5-höz:
Válaszoló, elég valószínűtlen, hogy csak akkor kezdett tetszeni a kérdezőnek a fiú, miután pár napja lett barátnője, hiszen ha így lett volna, egyértelműen nem sírt volna.
Sztereotípiák, ilyesmiről szóló FB posztok, esetleg rossz múltbeli tapasztalatok, vagy bármi olyasmi miatt, ami nem szolgál valós alappal, ne kötözködj a kérdezővel, mikor amúgy is érzékeny állapotban van.
Kedves #4-es! Nem értem miért vagy ilyen negatív, és miért kell kötözködni... Ha ennyire érdekel hónapok óta tetszik ez a fiú. És igen, gyáva voltam elmondani. Megszívtam.
Kedves #5-ös! Köszönöm, hogy kiállsz mellettem, és igen elfogadnék tanácsokat. :)
Szívesen^^ Bár talán finomabban kellett volna.
Akkor jöjjenek a tippek:
Írtad, hogy alig ettél valamit.. De ez nem jó. Persze nekem sincs nagy étvágyam, mikor magam alatt vagyok (vagy néha éppen hogy nagyon is van), de akkor is fontos, hogy törődjünk az egészséggel. Biztosan hallottad már, hogy a lelkivilág hatással van a fizikai egészségre, például a sok stressz gyengíti az immunrendszert. Ez biztosan fordítva is igaz, és ha törődsz a fizikai egészségeddel, jobban meg tudsz küzdeni a szomorúsággal. Egyél gyümölcsöket is.
A testmozgás szintén fontos. A Biblia azt írja: "a testedzésnek is van némi haszna" (1Timótesuz 4:8). Mikor mozogsz, boldogsághormon - endorfin - szabadul fel, ami jót tesz, illetve emergikusabbnak is fogod magad érezni, ha rendszeresen mozogsz. Tényleg van haszna^^
2. NYUGODTAN SÍRJ, NEM GYENGESÉG.
Van egy tök jó szemléltetésem erre: hasonló ez, mint mikor egy ember nehéz terhet hordoz a hátán, és mikor alig bírja, leteszi és megpihen. Ha nem tenné, összeroppanna a teher alatt. A sírás hasonló ahhoz, mikor leteszi egy kicsit a terhet. Nem szűnik meg a teher, és később ugyanúgy cipelni kell, de egy kicsit mégis segít, hogy ne roppanjunk össze^^
És ez egyáltalán nem szégyen vagy gyengeség. Dávid, egy bátor harcos is beismerte: "Egész éjjel ágyamat áztatom, könnyeimmel árasztom el fekhelyem" (Zsoltárok 6:6). Szóval ne félj sírni:)
3. CSINÁLD, AMIT SZERETSZ, FOGLALD EL MAGAD.
Mi az, amit szeretsz csinálni, amibe teljesen bele tudsz merülni úgy, hogy minden másról, minden fájdalmadról s bánatodról megfeledkezel? Csináld azt.
Én például elég sokmindent szeretek, de amit most kiemelnék az a másokon való segítés. Ha más embertársaim bajaival foglalkozom, az enyéimről ideiglenesen teljesen megfeledkezem, és a másik személyre koncentrálok. Ha pedig sikerül segíteni, az nagyszerű öröm^^ Jézus egyszer azt mondta, "nagyobb boldogság adni, mint kapni" (Cselekedetek 20: 35). És tényleg öröm, ha önszántából - és nem kényszerűségből - adsz, és ez a vigaszra is érvényes^^
4. NE LEGYÉL EGYEDÜL
Ne szigeteld el magad minden embertől, hogy a bánat és a szomorú zene legyen egyetlen társad; ne zárkózz el a szeretteidtől, engedve hogy átjárja tested a fájdalom. Nem kell egyedül szenvedned, ha fáj... A Biblia azt írja, hogy "minden időben szeret az igaz társ, és testvérül születik a nyomorúság idejére" (Példabeszédek 17:17), egy másik helyen meg ezt: "Jobb kettőnek, mint egynek..., mert ha az egyik elesik, a másik fel tudja emelni" (Prédikátor 4: 9,10).
Van ilyen személy az életedben, egy barát, egy családtag, egy "igaz társ", akire számíthatsz? Ha igen, támaszkodj rá nyugodt szívvel^^
4+1 Írj fel egy füzetbe pozitív gondolatokat vagy élményeket, és mikor magad alatt vagy, lapozd fel:)
És egy utolsó tanács:
Semmiképp se rohanj bele egy másik kapcsolatba, amíg ezen a fiún nem vagy túl, hogy az "elfeledtesse" veled őt. Ez ez egy rossz ötlet lenne, és a másik fiúval sem fair. (persze nem gondolom, hogy terveztél ilyet... Ha tippelnem kellene, arra tippelnék, hogy legszívesebben magadba fordulnál, és úgy próbálnál meg megküzdeni a helyzettel.. De ezt se tedd)
Igen, finomabban kellett volna.. Bocsánatot kérek a stílusért, #9-es. Meg akartam védeni a kérdezőt, csak közben meg téged úgymond kioktattalak.. Amit te ugatásnak neveztél xd Elnézést!
(ha esetleg válaszolni akarnál, privátban tedd inkább, hogy ne térjünk el a témától, mert ennek már semmi köze a kérdéshez vagy a kérdezőhöz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!