Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Működhet tartósan egy párkapcs...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet tartósan egy párkapcsolat egy 14 éves lány és 26 éves fiú között?

Figyelt kérdés
Nagyon szerelmesek egymásba.
aug. 10. 06:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Működhet, de ritka, hogy az ilyen kapcsolat sokáig tart. 14 évesen még azt se tudja az ember mit akar az élettől. 26 évesen meg, miért kislányok után kajtat valaki? Értem én, hogy 26 évesen könnyű préda egy 14 éves, aki már azt hiszi magáról, hogy felnőtt, de erkölcsileg nem biztos, hogy egy 8-9 osztályos diákot kell felcsípni.

A lány szülei, ha normálisak, legrosszabb esetben is csak kritikusak a dologgal szemben. Azon se lepődnék meg, ha tiltanák a dolgot.

aug. 10. 06:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem... nem tudok benne hinni.

Nem tudom, te melyik fél vagy, de ha mondjuk a lány, akkor csak hiszed a szerelmet, mert ez nem más, mint testi vágy, a hormonok játéka. Éretlen vagy még, személyiséged, identitástudatod sincs még. Most végezted az ált sulit, míg a párod már évek óta dolgozik. Sokkal inkább látnám benne ebbe a kapcsolatba azt, hogy a pasi eltart téged.

Ha te a srác vagy, akkor ugyanezt értsd, csak nyilván fordított relációval...

Annyira naivak vagytok, mindig azt hiszik az emberek, hogy hú de nagyon szerelmesek... még a szó értelmét sem tudják, mert annyira elkoptatják minden sz.arra

aug. 10. 06:32
 3/14 GASPARZOLTAN válasza:
82%

A 14 év jelenleg a beleegyezési kórhatár. Tehát jogilag ez így működhet. De gondolom a kérdés nem erre vonatkozott.

Összességében szerintem nem működhet valódi párkapcsolatként. Ugyanakkor nem látok be a két ember fejébe, nem tudom az ő érzéseiket, nem ismerem a motivációjukat. Így látatlanban az ő kapcsolatuk működését sem tudom minősíteni.

Nem lehetetlen, hogy ez tud lenni egy működő párkapcsolat, de nagyon pici az esély.

@2

Igazad van. Én és a párom közt is több év a kórkülönbség, de ő 18 év felett van. És bennem is sokáig volt kétség abban, hogy amit ő szeretetnek vagy szerelemnek érez, az tényleg az e vagy inkább valami más? Mondjuk egy idősebb testvér utáni vágy, vagy a hormonok, vagy valami. És, ha igen, akkor szabad-e ezt kapcsolatként kezelnem, vagy maradjak meg egy nagyon jó barátnak? Ezt kell tudni kezelni és az idősebb félnél ez nagy felelősség.

aug. 10. 08:16
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 4: te tudod PONTOSAN, mit jelent a pedofil szó?

Tudom, divat most ezzel a szóval dobálózni, de csak akkor használjuk, ha annak jogalapja van. Nyilván nem egy pozitív dolog, de ne bélyegezzünk már meg olyan eseteket ezzel a jelzővel, aminek köze sincs ehhez...

Várom a szó jelentésére irányuló viszontválaszod.

aug. 10. 08:32
 5/14 anonim ***** válasza:
33%

A pedofil az aki serdülőkor előtti vagy korai stádiumában lévő gyerekhez vonzódó felnőtt. Ha 14 éveshez vonzódik egy 15-16 éves, a 16 éves nem pedofil.

Aki viszont középkorúként egy 14 éves kislányra izgul aki még nem kezdett el serdülni vagy a legelején jár (nálunk a családban mindenkinek 13-14 évesen jött meg először, kezdett el szőrösödni meg nőni a melle) az igenis pedofil. Tudom, jogilag nem számít annak ha betöltötte a 14-et (bár ha a másik fél 18 feletti akkor jogilag is problémás mert szexuális visszaélés, de nem erőszak) de erkölcsileg az. Ha 8 lenne a jogszabálynak, nyugodt szívvel megdugnál egy 8 évest?

Beteg állat az ilyen, a korosztályában nem áll szóba vele egy nő se, ezért rámászik egy kislányra. Az egyik még általános iskolás, a másik középkorú, gondolkozz már kérlek 5-ös.

Nyilván apaként nem is releváns, mivel nem rendőrségre mennék ha rámozdulna a 14 éves lányomra hanem egy sikátorban elintéznénk pár haverommal a szemétládát.

aug. 10. 08:42
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
(tudom, a 26 nem középkorú, de ennyi erővel lehetne 46 vagy 66 is, egy mentálisan beteg felnőtt emberről van szó)
aug. 10. 08:44
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szó nem kor függvénye... Egzakt meghatározás van rá!

Ami a konkrét kérdést illeti: a mai világban a 12 év nagy különbség; a két fél egészen más érettséggel rendelkezik, egészen más életszakaszban van és feltehetően egészen más az értékrend is. Ezek alapján stabil kapcsolat, két egészséges mentalitású ember között szerintem hosszútávon nem tartható fenn.

aug. 10. 08:47
 8/14 anonim ***** válasza:
71%
Nem egészséges 26 éves felnőtt eleve aki egy 14 éves általános iskolás kislányra izgul...
aug. 10. 09:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
14 éves korban nagyon gyorsan változik az ember.
aug. 10. 11:56
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem működhet.
aug. 10. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!