Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha ennyire szerelmes vagyok?
Sziasztok.
Ez egy hosszú leírás lesz, ahol ki kell fejtenem a fél élettörténetemet. Rengeteg lesz a mesélés, sok türelem fog kelleni hozzá, de sokat segítenétek vele!
Tizenhat éves fiú vagyok, tizedikes. Átlagos értékrenddel. Hetero vagyok. Véleményem szerint jóképű vagyok, de nem vagyok szép testalkatú ember. Tavaly lettem egész életemben előszőr igazán szerelmes. Sok szép lányt ismerek, de a crushom pont az osztálytársnőm.
(Bocs a kifejezésért én sem szeretem. Crush = kiszemelt, aki bejön neked. Ezt csak a semi-boomerek kedvéért írtam le.)
Önmagában kissé kínos, hogy pont egy osztálytársnőmbe szerettem bele. Sok ismerősöm el is ítéli a gondolatot. Sajnos nem tudok mit tenni, ő a legempatikusabb, legszebb lány akit jelenleg ismerek.
Amit rólam kell tudni az az, hogy kisgyerekkorom óta folyton a megaláztatásban volt részem. Elvesztettem minden önbizalmam, mindig kigúnyoltak és elítéltek, mert nem vagyok társalgós típus. De nem vagyok sem emocionális, sem depis. Végtelenül empatikus tudok lenni, együttérzek mindennel és mindenkivel. Minden embert szeretek, ezt megtartom mindig magamnak. Nagyon kevés barátom van, de azok igazi emberek.
A lány városi, nn pedig falun élek, onnan ingázok reggelente suliba.
Ezen kívül egy enyhe szociális fóbiában szenvedem.
(Rettegek az emberi reakcióktól, véleményektől, stb.
Ezeket nem szoktam kimutatni, kevesen veszik csak észre.)
Bekerültem középsuliba, online időszak alatt a lánnyal néha segítettük egymást online felelés alatt, nagyon keveset beszéltünk Messengeren. Mikor véget ért az online, szorongva sétáltam a folyosón minden reggel. Megismertem pár új embert, közben a szemem sarkából figyeltem napról-napra a lányt, figyeltem azt, ahogy neki is barátai lesznek. Tizedik osztály elején kemény "pszichoanalízisbe" kezdtem, folyamatosan figyeltem a lányt (feltűnés nélkül), és sikerült kiderítenem, hogy mennyire egy szerethető személyiség.
Eltelt az idő, második félévben feleszméltem arra, hogy kezdeni kéne valamit. A szociális fóbiám és zavaraim miatt nem vagyok valami jó személyes társalgó, beszélőpartner, így elkezdtem vele nagyon banális dolgokról beszélgetni. Eleinte nagyon keveset beszéltünk. Két-három naponta szóltunk egymáshoz. Egy alkalommal megegyeztünk abban, hogy online is beszélgetünk többet. Így is történt, napról-napra.
Egyszer kirakott egy insta storyt, valami olyasmi volt a szöveg, hogy "mondd el most, amit sosem mertél elmondani eddig". Egy poszt volt, amit valami angol idézetes oldalról osztott meg a storyába. Kaptam az alkalmon, és akkor közöltem vele, hogy nagyon bejön nekem. A reakció annyi volt, hogy "köszöni, hogy elmondtam, de ő most nem kedvel senkit úgy". Ez nekem nagyon rosszul esett. Azt gondoltam, hogy hazudik valami randomságot, miközben neki is megvannak a kiszemeltjei.
Ez a szomorúságom hamar elmúlt, miután egyik közeli barátomtól értesültem valamiről: a lány visszautasított időközben (ameddig nem beszéltünk) 2 másik (szerintem nálam jobb) pasit is. Rögtön bevillant, hogy lehet nem velem van a baj (xd).
Nemsokára elkezdtünk újra beszélgetni, és egyre kedvesebbnek tűnt. Azért lett egyre odafigyelőbb/barátságosabb/kedvesebb velem, hogy ne érezzem rosszul magam miatta, illetve észrevette, hogy úgymond gátlásos vagyon néhány téren. Ezért nagyon hálás vagyok neki, amit vele is közöltem. Ez a kedvesség őszinte volt, de akkor nem úgy értelmeztem ahogy kellett volna: nem sokkal ezután felkértem arra, hogy jöjjön el velem sétálni egy parkba és utána a Mekibe étkezni (more like kajáni). Mikor személyesen kérdeztem, azt mondta, nem tudja, hogy szeretne-e eljönni. Később ráírtam online, és akkor ez volt a válasz: "tudom, hogy nagyon akarsz próbálkozni, de tényleg nincs esélyed, ne haragudj ://".
Azóta több, nálam is sokkal mainstreamebb pasi bepróbálkozott nála, de nem jött össze egyiknek sem. Ez nem azt jelentni, hogy a lány beképzelt. Sőt, ellenkezőleg. Hanem valami oka van annak, hogy nem akar párkapcsolatot. Még nem tudom, hogy micsoda. Azt nem tudom, hogy ő maga mennyire mainstream, erről sosem beszélt, de sok jó barátja van. Biztos sok jó másik srácot is ismer.
Az még fontos infó, hogy szerintem egyáltalán nem jó megoldás, ha ilyenkor az ember elkezd friendzone-olni. Gondolkoztam rajta, de semmi értelme ezt tennem. Mindenképp undoríto szerintem, hogy a buzgó "barátságomat" egy olyan emberre erőltessem rá, aki visszautasított már.
Főleg, hogy ezt hátsó szándékkal tenném. Szóval nem tettem/teszem.
Ezek után nekem hatalmas lejtőn indult lefele az életem. Mindjárt a végére érek a lejtőnek, ugyanis hajlandó lennék az életemet is kioltani, ha nem jön össze a dolog. Csak rá tudok gondolni, tudom azt, hogy nem ismer annyira, amennyire kellene. Nem vagyok elég bátor kezdeményező. Nem merek odamenni. Zsákutcának tűnik a dolog. Mióta megint beszélünk (egyre többet, sőt, nagyon sokat) szóba sem merem hozni megint a köztünk lévő relációt. Egyre kedvesebb megint, de nem kérdeznék rá újra, ugyanaz lenne a vége és elcseszném a (talán) utolsó esélyem. Messengeren sokat lelkiztünk, elmondtam neki, hogy mennyire szarul vagyok lelkileg (kesőbb jöttem rá, hogy pont miatta van, ezt nyilván neki nem mondtam el). Ő is elmondta, hogy régebb őt is sokat zaklatták és gúnyolták.
Köszönöm szépen, ha elolvastad! Köszönöm előre a válaszokat is!
(BIZTOS VAN OLYAN INFÓ, AMI LEMARADT, MOST NEM JUT ESZEMBE, A KÉRDÉS UTÁN VÁLASZKÉNT LEÍROM.)
20-asnak igaza van. Amit jelenleg művelsz, az szánalmas. Egyértelműen visszautasított többször is téged, ha továbbra is próbálkozol csak azt éred el, hogy többé szóba sem fog állni veled, mert ez már zaklatásnak is minősülhetne. Lehet, hogy jelenleg nincs minden rendben az életedben, de ezt meg lehet oldani, viszont nem a lány feladata kirángatni téged a depresszióból. Konkrétan az történt, hogy te kiszemelted őt, hogy na majd ő segít neked talpra állni, és elvárnád tőle, hogy összejöjjön veled, ha meg nem, akkor az öngyilkossággal zsarolnád.
A lány már így is csak azért beszél veled, mert sajnál. Nem érdekled, egyszerűen csak szánalomból barátkozik veled. Igen, fáj, a szerelem és a visszautasítás fájó dolog, de rengetegen túlélték. Azzal, hogy ilyen szinten rátapadtál erre a lányra, csak azt éred el, hogy a "rakás szar" életedre még ráteszel egy lapáttal, amiért inkább szenvedsz a szívéért esedezve ahelyett, hogy elhatároznád magad és helyreraknád az életed, túllépnél ezen az emberen és esetlegesen találnál magadnak valakit, aki még a mostani lánynál is szebb, empatikusabb és még viszonozná is az érzéseidet. Kicsit olyan, mintha most nem is szerelmes lennél, hanem csak egyfolytában hitegeted magad, hogy ez a lány lesz a fény az alagút végén, miközben ő csak egy szembejövő vonat, amelyre nem tudsz felszállni.
Hagy az egészet
Képzeld nekem is volt egy lány
Ugyan abba a kollégiumba jártunk
Nap mint nap csocsóztunk de semmi több,sőt ha csak mi ketten voltunk kint akkor nem volt hajlandó velem játszani de mindig ,,kötekedett velem(én is vele) és mindig mosolygott rá
Aztán végeztem a sulival és ballagás után megírtam neki hogy mit érzek iránta
Meg se nézte az üzenetem
Jelenleg 1 hónapja nem hallottam felőle és eljutottam odáig hogy már nem érdekel pedig 1,5-2 éve ismertem
Mind1 majd jön más vagy épp az a sorsom hogy egyedül maradjak
Üdv 18/f
Az 1-es válaszolónak igaza van.
Kérlek még csak rá se gondolj ilyen dolgokra, hogy kioltod az életed.
Ki tudja, az is lehet, hogyha türelmesen vársz, és nem sieted el a dolgokat, egyszer viszonozni fogja az érzéseidet:)
Szóval én is ezt mondom: nehogy megöld magad!
#20 (és mindenki, aki egyetért vele)
Most utoljára helyreigazítalak, de többet a Te véleményedből nem kérek. Én segítséget kértem, Tőled mitnha lebaxást kapnék azért, amit csinálok. Nem rágalmazást kértem.
"Apám, hogy írhatsz le olyat, hogy "az ő hibája"? A lány most nem akar baratot. Mennyire vagy empatikus, ha ennek ellenére rá akarod erőszakolni magad?"
Hol mondtam én olyat, hogy rá akarom erőltetni? Legfeljebb diszkrét jeleket mutatok, azokat sem gyakran. Nekem most van szükségem rá, amikor a legnehezebb időket élem. Nem 5 év múlva (nyílván akkor is, de nem szeretném, hogy addig eloszoljon a rozsaszín felhő).
"Sőt, tovabb is mész, mert eleve eldöntöd helyette, hogy igenis boldog lenne veled. Ez lenne a híres empátia?"
Hogy lehet ennyire kiforgatni a szavaimat? Én azt mondtam: "jóra fordulnánnak a dolgok". Erre Te azt mondod: "boldog lenne veled".
Hol mondtam én olyant, hogy garantáltan boldog lenne velem? Nekem végtelenszer boldogabb lennék, és nyílván megpróbálnék mindent megtenni, hogy ő is így érezze. Ennek apropóján elmondom, hogy nem sok sráctól kapná meg azt a szeretetet, amit tőlem.
"Szerinted egyébként ebben az életkorban egyedül küzdesz szerelmi problémával? Ne haragudj, de ezrek!"
Értem, tehát azt gondolod, hogy én itt most sajnáltatom magam? :D
"Gondolod, hogy az ugrana be neki elsőre, hogy "milyen egy férfias jellem, évekig molesztált, aztan öngyilkos lett"."
Nem vagy normális. :)
Egyel többször rákérdezek az esélyemre a kelleténél, és az molesztálásnak minősül? Molesztálásnak?! Még szerencse, hogy nem akarsz engem elítélni szexuális abuzálással, hogyha esetleg túl közel mennék a lányhoz, vagy ilyesmi...
"Hogy tehetsz ilyen terhet valakire, akit állítólag szeretsz?"
Nem tudom, lehetséges, hogy megérdemelné. Ez akkor sem helyénvaló, de lassan 17 év szenvedés azt hiszem, hogy bőven elég volt.
Látom Te is félreértettél pár dolgot.
Tehát:
"Konkrétan az történt, hogy te kiszemelted őt, hogy na majd ő segít neked talpra állni, és elvárnád tőle, hogy összejöjjön veled, ha meg nem, akkor az öngyilkossággal zsarolnád."
Nem. Konkrétan az történt, hogy beleszerettem valakibe. Csak miután közölte velem, hogy állítólag "nincs esélyem", az terelte olyan helyzetbe az életem, amiből helyre kéne állítani. Én csak szeretném, hogy összejöjjön velem, nem várom el. Mindjárt elmagyarázom részletesebben a különbséget, mielőtt az előítélet négykézláb ki nem mászik a testedből és alakot nem ölt: szerintem úgy kéne viselkednie velem, mint az összes többi barátjával, tekintve, hogy már így is túl sokat adtam/mondtam neki, én meg nem kapok elég bizalmat tőle. Folyton mennek azok a dolgok, hogy félreérthető mondatokat mond, egyfolytában bíztat, mintha azt szeretné, hogy ne mondjak le róla. Vannak még lány barátaim, de egyikük sem annyira túl "kedves", mint ő. Tipikusan, mikor egy lány többet akarna. De nehogy azt gondoljátok, hogy csak bolondít és csak az ujja köré csavar a semmiért. Legalább annyira becsületes, hogy sosem tenne ilyet egy sráccal.
Az, hogy visszautasított, nem végleges. Nincs veszve semmi. Ameddig ilyen bizonytalan kapcsolatban vagyok vele, addig nincs. Nem jött szóba a párkapcsolat tavaly óta, azt hiszem. És nem is fogom szóba hozni. De így nem is lehet lemondani róla, amiket mond és csinál. Látom minden nap. Egyértelmű, hogy sokkal könnyebb kinyírnom magam, mint lemondani róla.
Arra reagálva pedig, hogy "öngyilkossággal zsarolnám": nem is említettem neki és nem is fogom, ha valaha erre vetemednék. De látom, hogy Te is kicsit túlképzeled a dolgokat. Úgy látom, túl gyakran van szabadfoglalkozás az elmegyógyintézetben.
De lássuk tovább.
Vannak ilyenek, hogy "rátapadtál a csajra".
Ez valami rossz vicc? Közlöm vele, hogy bejön, majd kb. 1 hónap múlva elhívom sétálni. Ez rátapadás? Vagy az, hogy 2 hét kihagyás után elkezdtünk dumálni? Ez a rátapadás? Vagy az, hogy kiöntöttük egymásnak az érzéseinket, mikor muszáj volt (ezt amúgy ő kezte valamiért)? Vagy az, hogy alig szólok hozzá naponta tízszer? Ezek közül melyik a rátapadás?
A többi ostoba vádra vagy feltételezésre reagálni sem óhajtok.
"Csak miután közölte velem, hogy állítólag "nincs esélyem", az terelte olyan helyzetbe az életem, amiből helyre kéne állítani."
Elnézést, itt én fogalmaztam rosszul. Az életem azelőtt is szar volt. És valószínüleg a jövőben is az lesz. Viszont végre először találtam valamit, amiért tényleg megéri felkelni reggelente. Erre ezt is elveszítem. Úgy gondolom, szükség lenne arra, hogy ennél is részletesebben kielemezném magam külsőleg/belsőleg nektek, mert vannak itt még tisztázatlan dolgok.
Öcsém, hogy te mennyire játszod itt a hattyú halálát egy lány miatt.
Pont az ilyen nyápickodás miatt nem néz férfinek téged a csaj.
"Ennek apropóján elmondom, hogy nem sok sráctól kapná meg azt a szeretetet, amit tőlem."
Mi ez a sablon bullsh.t? :'D
Ezt kb minden hozzád hasonló ellövi.
Csak remélni tudom, hogy a felét se mondtad már a csajnak, mint amiket itt leírsz.
A csajnak egy határozott, saját lábán állni képes magáért kiálló FÉRFI kell.
Nem egy érzelgős tutyimutyi fehér lovagot játszó kisfiú.
Már most látom, hogy sikeresen belökted magad a friendzone-ba, ebből már csak az lesz, hogy szenvedsz még benne egy ideig meg hitegeted magad, aztán a végén jön a kopp amikor a lány talál magának egy fejben is férfit.
Magadnak mondasz amúgy ellent.
Hangoztatod mekkora empatikus ember vagy, közben meg az ellenkezőjét teszed.
Ha empatikus lennél, megértenéd amit a lány írt.
"tudom, hogy nagyon akarsz próbálkozni, de tényleg nincs esélyed, ne haragudj ://"
Itt még finoman a kicsi lelkednek megfelelően közölte, hogy hiába lapátolsz, "TÉNYLEG" nincs esélyed.
Ebből mi nem világos?
Konkrétan kettőtök közül a lány az erősebb jellem, holott ennek pont fordítva kéne lennie.
Így hogy várod el, hogy férfiként tekintsen rád? Hogy érezhetné magát így melletted törékeny nőnek?
Ezzel a magadba fordulással meg folyamatos depizéssel alapvetően egy taszító kisugárzásod van. Ezzel a makacs stílusoddal, amit a válaszaidban is képviselsz összeadva már így ismeretlenül se vagy szimpatikus.
Tovább erőlködsz a lánynál csak azt fogod elérni, hogy egy életre meg is fog utálni.
Nézzél már magadba ember, gondolkodj el azokon amiket leírtunk és próbálj meg javítani magadon. Kezdheted az önbizalmad és egy önkép kiépítésével majd folytathatod a makacs stílusod lejjebbadásával.
Ezt a fehér lovagos hőn szerelmes bullsh.tet meg jobb ha elengeded, mert így a lányok 99%-nál instant elvágod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!