Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Létezik igaz szerelem? Mint...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik igaz szerelem? Mint ami a romantikus filmekben van.

Figyelt kérdés
17 éves vagyok sok barátom volt már de egyik sem felelt meg az elvárásaimnak. Nem is voltam még igazán szerelmes de egyedül érzem magam és vágyok olyan szerelemre mint ami a filmekben van de ahogy elnézem a mai fiúkat úgy látom hogy olyan a szerelmet már nem lehet kialakítani,vagy de?
2020. jún. 16. 20:37
1 2
 1/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Ki szakított többször? Te vagy a fiúk?
2020. jún. 16. 20:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Általában én de azért mert egyiket sem szerettem igazán és ők sem engem. Olyan habi kapcsolatok voltak.
2020. jún. 16. 20:56
 3/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
92%
Tehát az a bajod, hogy nem találtál még rá az igaz szerelemre de közben nem is keresed?
2020. jún. 16. 20:58
 4/11 A kérdező kommentje:
kerestem már eleget de csak rosszabn ha eroltetem
2020. jún. 16. 21:08
 5/11 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Nem szabad erőltetni, de ha úgy kezded, hogy sok barátom volt, akkor teljesen megértem miért nem találtad meg.
2020. jún. 16. 21:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert ami a filmekben van, az legtöbbször elég durván ki van sarkítva.
2020. jún. 16. 21:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Evolúciós okokból az igaz szerelem eltűnik, utána jön csak az egymás elviselése/együtt élés.
2020. jún. 16. 23:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Olyan, amit a filmekben látsz NINCS, mert a filmek a valóság kiforgatásából állnak jórészt - ha nem, akkor dokumentumfilmet nézel. A szőke herceg fehér lovon típusú történet csak mese habbal. Ezek rossz példát ültethetnek beléd, és értelmetlenül elkezdesz hajszolni egy valójában nem létező párkapcsolati ideált. Gondolj bele, milyen elvárásokkal álltál hozzá az eddigi kapcsolataidhoz? Voltál-e elégedetlen amiatt, hogy nem "pont olyan, mint a filmen"? Ezeket gondold át, és lehet, hogy meglesz a válasz.
2020. jún. 16. 23:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem létezik hollywood-i szerelem, különben látnád ezt a szüleiden, nagyszüleiden, ismerősökön.

Sima szerelem létezik, mint biológiai folyamat, egyfajta módosult tudatállapot, ami általában 2-3 évig tart maximum, aztán felváltja a kötődés, megszokás, stb.

A nagy Ő-re nem érdemes várni, mert nem létezik. Bárki lehet nagy Ő abban a 2-3 évben, aztán amikor eloszlott a rózsaszín köd, előjönnek a hibái és rájössz, hogy ő is csak ember és valójában idealizáltad egész idő alatt. Ilyenkor leszünk szerelmesek másokba, szakítunk és kezdődik előröl a játék. Örökké reménykedve, hogy a következő lesz a nagy Ő.

Olyan viszont létezik, hogy valaki "elég jó" nekem. Ebben benne van, hogy vannak jó tulajdonságai, amiket szeretek, de vannak negatívak is, amik vagy beleférnek az életembe vagy nem. Ez az egyetlen egészséges útja a kapcsolatoknak. Illúzióból(csak szerelemből) még senki sem épített egészséges kapcsolatot, kell hozzá a tudatosság és elfogadás, hogy senki sem tökéletes.

Legalábbis a pszichológia ezt mondja. Mindenki eldönti, hogy saját életében mit tapasztal, én 5 kapcsolat után ezt beigazolódni látom.

2020. jún. 17. 14:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó nagyon jól leírta. Én 10 éve vagyok együtt a feleségemmel. Már nincs szerelem, mert helyette valami erősebb váltotta fel: a szeretet.

30F

2020. jún. 17. 18:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!