Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik igaz szerelem? Mint ami a romantikus filmekben van.
Nem létezik hollywood-i szerelem, különben látnád ezt a szüleiden, nagyszüleiden, ismerősökön.
Sima szerelem létezik, mint biológiai folyamat, egyfajta módosult tudatállapot, ami általában 2-3 évig tart maximum, aztán felváltja a kötődés, megszokás, stb.
A nagy Ő-re nem érdemes várni, mert nem létezik. Bárki lehet nagy Ő abban a 2-3 évben, aztán amikor eloszlott a rózsaszín köd, előjönnek a hibái és rájössz, hogy ő is csak ember és valójában idealizáltad egész idő alatt. Ilyenkor leszünk szerelmesek másokba, szakítunk és kezdődik előröl a játék. Örökké reménykedve, hogy a következő lesz a nagy Ő.
Olyan viszont létezik, hogy valaki "elég jó" nekem. Ebben benne van, hogy vannak jó tulajdonságai, amiket szeretek, de vannak negatívak is, amik vagy beleférnek az életembe vagy nem. Ez az egyetlen egészséges útja a kapcsolatoknak. Illúzióból(csak szerelemből) még senki sem épített egészséges kapcsolatot, kell hozzá a tudatosság és elfogadás, hogy senki sem tökéletes.
Legalábbis a pszichológia ezt mondja. Mindenki eldönti, hogy saját életében mit tapasztal, én 5 kapcsolat után ezt beigazolódni látom.
Az utolsó nagyon jól leírta. Én 10 éve vagyok együtt a feleségemmel. Már nincs szerelem, mert helyette valami erősebb váltotta fel: a szeretet.
30F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!