Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meghalt a kismacskám és a barátom szerint állatot gyászolni bűn, mit tegyek? 😢
Csak szokás szerint kint kószált és elütötték, apum találta meg egy árokba vetve.
Ez volt egy hete, azóta nagyon rossz állapotban vagyok, egy kis fekete macska volt, alig 7 hónapos és Pattinek hívták.
Nem vagyok visszamaradott, de a barátom nagyon vallásos, és azt mondta, hogy a Biblia szerint sem kell aggódnunk mert sokkal többet érünk a verebeknél.
Szerintem ez nem normális nézőpont, ekkora erre azt mondta, egy állatnak nem kell se temetés se semmi, földet rája azt kész.
A szomszéd néni megnyugtatott, ő azt mondta megkéri a papot, hogy rakják a cicámat a könyörgések közé, hogy emlékezzenek rá és mivel a fiúm misére jár meghatja majd.
De nem úgy tünik most és nagyon fáj amit mondott.
Tényleg bűn gyászolni egy állatot, neki van igaza?🙁
A Biblia azt is írja, hogy az emberkereskedelem nem bűn. Meg azt is, hogy embert áldozni jó dolog. Vagy például:
"Babilon leánya, te pusztulóra vált! Áldott legyen aki megfizet néked gonoszságodért, amellyel te fizettél nékünk! Áldott legyen, aki megragadja és sziklához veri kisdedeidet!" (Zsoltárok 137,9)
Komolyan azt az írást kellene követni, ami áldottnak tartja gyermekek megölését?
A barátod egy agymosott fanatikus. Ironikus, hogy pont az ilyen, magukat mélyen vallásosnak tartókból hiányzik sokszor az együttérzés, és a krisztusi szeretet.
Azt mondom, tedd lapárta, és keress egy normális fiút. Az se baj, ha nem istenhívő. Van az országban még bőven másik pasi. ;)
Köszönöm a válaszokat.
Erről még én nem is hallottam.
Itt mindig a kis Jézusról van szó, de akkor úgy néz ki ő csak kivétel ezek szerint.
Mióta nekem is mondja ezeket, hogy a Búbos Banka gonosz lény mert Jézust megsértette valamivel én is egyre jobban gondolkodok el azon, hogy hol élek.
Elég sokat tanulok, ismerni szeretném a világot, nem vagyok egy babákkal játszó kislány szintjén, csak szerettem a cicámat nagyon.
Egy kis részvét, gyengédség elég lett volna.
De elő jött ezekkel 😭
Szövegkörnyezet és a történelmi háttér ismerete nélkül nyilván akármit ki lehet emelni a Bibliából, hogy „eztmeghogyképzelték".
Amúgy hívőként mondom, hogy szerintem nem túl jó a barátod hozzáállása. Semmi baj nincs azzal, hogy szomorú vagy a kisállatod elvesztése miatt, hiszen szeretted, hiányozni fog neked. Még akkor is lelki támaszt kellene nyújtson, ha szerinte ez nem is akkora dolog. Különben a kapcsolatotok sem lesz annyira erős, ha elkezded úgy érezni, hogy nem támaszkodhatsz rá, amikor nem vagy teljesen jól.
A barátod vallási fanatikus.
Amilyen gyorsan csak tudsz, menekülj tőle!
Az egész életed tönkreteszi, méghozzá igen hamar, ha hagyod neki. Már el is kezdte!
Ha kiheverted a dolgokat, akkor keress egy normális embert.
Remélem, már nem vagytok együtt ezzel az illetővel! (Ilyen érzéketlen tuskót! Borzalom...)
Én még az "ősidőkben" voltam tinédzser, de szintén gyászoltam nem túl régen (nekem is elpusztult a cicám - még az idei év elején, januárban.)
GONDOLKOZZ EL AZ ÁLLATORVOSI SZAK ELVÉGZÉSÉN!!! (Hátha örömöt fog okozni Számodra, ha meggyógyul egy betegségben szenvedő állatka a megszerzett tudásod alkalmazásával.)
Imádságot pedig nyugodtan kérhetsz érte, ha ez megnyugtat - akár többet is, ha az csillapítja a fájdalmadat.
(Akár még gyászmisét is! Kár, hogy nem szokás ilyet tartani a világon talán sehol. De lehet, hogy rosszul tudom és lemaradtam valamiről...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!