Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért számít cikinek manapság...

Miért számít cikinek manapság fekete ruhában huzamosabb ideig gyászolni?

Figyelt kérdés

15 évvel ezelőtt az egyik tanárom közeli rokona elhunyt és a tanár sokáig nem tanított, majd feketét öltve tért vissza és csak fekete ruhában járt tanév végéig. Érkezésével sokat sírt, főleg az órák alatt - ezért is meg illemből senki sem tett megjegyzét a ruháira; így volt természetes - gyászolt, ezért feketében volt.

Pár napja olvastam is valahol, de sokak szájából is hallom, hogy gyász alatt feketébe öltözni mára cikinek számít és ezen nagyon elcsodálkoztam, főleg, mert semmi átmenetet nem láttam. (Nem én öltözök feketébe, nem miattam lettek ezek a megjegyzések).

Ez miért számít cikinek? Mi változott? Miértalakult ki ez a felfogás?

Ti is ezen a véleményen vagytok?

2018. dec. 12. 19:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít cikinek.

Én is ismerek valakit, aki feketében jár hónapok óta, mert meghalt valakije. Abban a közegben, ahol ő mozog, egyáltalán nem ciki.

Egyébként meg igen, alakul a világ, globalizálódunk, stb., ezért is változnak a szokások. De attól még nem ciki, ha valaki tartja a hagymányokat akár ebben, akár másban.

2018. dec. 12. 19:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem hallottam még ilyet, hogy gyász alatt (vagy bármi egyéb okból) ciki lenne feketében járni.

A családom és minden ismerősöm körében is szokás és hagyomány gyász idején feketét hordani.

Közeli rokon esetén hosszú ideig is. Az özvegyek akár 1 évig, vagy tovább is viselik a feketét.

Maximum éretlen, butuska kiskamaszokról tudom elképzelni, hogy "cikinek" tartják az ilyesmit. De nekik ugye minden ciki, főleg a felnőttes viselkedés. Szóval az ő véleményükre nem igazán kell adni.

2018. dec. 12. 20:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az utcában lakik egy asszony, ő 15 éve özvegy, 15 éve csak feketében látom.
2018. dec. 12. 20:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi az,hogy ciki?!

Tudod,mi a ciki? Beleszólni màs gyàszàba.Na,az baromi ciki! De ne csodàlkotzunk.Iszonyú mértékű az elbutulàs.

Mindenki úgy gyàszol,ahogyan akar.Ez egy magànügy.Nagyon nem illendő és nem is szabad emiatt cikizni,megítélni a màsikat.

És amúgy mi a baj a feketével?Én nem gyàszolok,akkor is gyakran hordok fekete holmikat mert jól àll.Szexi,elegàns és szeretem.

2018. dec. 13. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!