Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom egyetemista lett! Mit tegyek, hogy ne legyek irigy rá?
Fél éve vagyunk együtt barátommal, akit nagyon szeretek. Ő idén ment egyetemre, kollégista lett, nekem még van 2 évem a középiskolában. Irigylem, hogy ilyen kevés órája van, van ideje a haverjaira, bulizni megy néha velük. Én viszont tele vagyok órákkal egész héten, és irigylem is ezért egy kicsit:(
Azzal vigasztal, hogy nekem is eljön majd ez az idő az érettségi után, de akkor is:((
"Irigylem, hogy ilyen kevés órája van, van ideje a haverjaira, bulizni megy néha velük."
Ugye tudod, hogy egyetemen azért van kevesebb óra, mert otthon többet kell tanulni? Lehet, hogy most még bulizgat, de hamar le fog neki esni, hogy az egyetemen jóval többet kell tanulni, mint középiskolában. Majd a vizsgaidőszakban nézd meg, mennyire irigykedsz rá...
Egyébként úgy írod, mintha legalább hetek óta tartana a tanév. Neked a mai volt a harmadik tanítási napod, neki meg max. az első (de néhány egyetemen csak jövő héttől kezdődik a tanítás). Annyira sok tavév közbeni programja még egyikőtöknek sem lehetett.
De igaza van az elsőnek, próbálj meg örülni a barátod boldogságának.
Azért azt ne feledjük, hogy a nagyobb szabadságtér nagyobb felelősséget is jelent. Lehet, hawaii neki 3 hónap, de utána netto egy hónap szívás, főleg, ha előtte semmit nem csinál.
Ott kemény pénzek mennek el, ha nem fog tanulni.
A lógósok ott is vannak és nálatok is lesznek...
Az idén ment egyetemre nekem azt jelenti h zöldfülű gólya akinek most kezdődik az első hete.
Most még azt gondolja h nem kell az óráira bejárni, 2 naponta elmehet bulizni és majd később ráér tanulni.
Kíváncsi leszek hogy mennyire lesz ideje október elején mikor az első ZH időszak megjön, meg december környékén amikor rájön hogy semmit sem tanult és van vagy 10 vizsgája.
Ha előre akarsz haladni az élettel akkor egyetem jóval nehezebb lesz mint a gimnázium.
Amúgy meg eljön neked is az egyetemi időszak és te is ki tudod magadat élni majd
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!