Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Szerintetek engedjem nekik?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek engedjem nekik?

Figyelt kérdés
17 éves barátom elkezdett járni a húgommal, viszont ő mégcsak 12 éves. Húgom szép lány, de még azért kislányos külsőleg, belsőre viszont kedves, aranyos, nem lázadós, de még nyílván sokat fog változni. Húgomon egy ideje már észrevettem, hogy nem közömbös neki a haverom, de soha nem gondoltam, hogy a haverom viszonozni is fogja, legalábbis nem mostanság, amikor konkrétan mégcsak egy kislány. Túl nagy a rózsaszín köd, hiába ültem le mindkettővel külön-külön is és együtt is beszélgetni, szeretik egymást, nem kihasználásról van szó egyikük részeről sem és ennek én alapvetően örülök is, de valahogy mégis zavar ez az egész. Haveromat 17 évesen nyílván komolyabban foglalkoztatja a szex, mint téma, tudom róla, hogy nem aszexualis, és oké, húgomat is érdekli persze a téma már, de akkor is csak egy kíváncsi gyerekről van szó, aki még sérülhet. Akkor ott van az is, hogy haverom 18 éves lesz lassan, mikor a húgom mégcsak 12, pettingelni sem pettingelhetnének úgy másfél évig, mert ugye illegális. Konkrétan majdnem 6 év van köztük, kicsivel több, mint 5 és fél év. Én értem, hogy a szerelemben nem a kor számít és ezt látom is, de úgy érzem belekerültek egy olyan helyzetbe, ahol az egyikőjük sérülni fog és jobb lenne, ha várnának 4-5 évet ezzel a párkapcsolat témával, bár tudom, hogy az érzelmeknek nehéz megálljt parancsolni. De már az is, hogy húgom 11 évesen kezdett menstruálni, még ki sem fejlődött rendesen, sokat fog változni személyiségre is, anyunkból kiindulva, mivel konkrétan a genetikai klónja, ha vigyáz magára, akkor egy nagyon szép nő lesz belőle. Nem akarok senki életébe sem beleszólni, inkább valahogy megkéne értetnem a haverommal, hogy pár év múlva minden téren sokkal jobban járna a húgommal, most viszont csak egy gyerek. De az is lehet, hogy haveromnak az ilyen korú lányok jönnek be, testileg is és személyiségre is, akkor viszont nehezen fogok tudni hatni rá.

2022. aug. 6. 16:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne hallgass a 10-re. Nem lenne jó ha 12 évesen veszítené el. Én 16 vagyok mégse akarok és nem is akartam elvesziteni. És randizgatás épp, hogy beleférne szerintem, de semmi több. Szerintem beszélges velük, hogy majd 2 év múlva minimum kezdjék el ezt. Ha tényleg szerelmesek akkor addig tudnak várni :)
2022. aug. 6. 21:01
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

12 évesen a maximum a séta és a puszi.

Annál többet nem kéne még több évig.

2022. aug. 6. 21:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én anya létemre beszélnék annak a fiúnak a szüleivel.

Gondolom, nem szeretnék, ha a fiuk ellen eljárás indulna...

2022. aug. 6. 21:25
 14/22 A kérdező kommentje:
#10 Nem akarom megijeszteni, jézusom, de figyelmeztetni kell a következmenyekről! Ha a gyereked le akarná vágni a kezét, engednéd mondván, hogy majd tanul belőle? Vissza lehet varrni ugyan, de miért megyünk a baj felé, miért nem megelőzzük inkább? És ha elfelejt feljönni a víz alól mit csinálsz? Szex esetében mi van, ha rosszul éli meg? Mi van, ha fájni fog neki, de a haverom mindezek ellenére erőszakos lesz vele, amibe még belegondolni is rossz? Szerinted egy 12 éves kislány fog merni nemet mondani? Vagy fog tudni ellenkezni bárhogyan is? Elméletben lehet, de gyakorlatban? Nehogy már én legyek a rossz, mert megakarok védeni egy kislányt a bajtól, főleg a saját húgomat. Az emberbe bele van kódolva, hogy védik a kicsit, még azok sem helyeslik ezt, akik alapból nem szeretik a gyerekeket, vajon miért? Nem beleszólni akarok, épp ez a problémám, hogy sem a húgomnak, sem a haveromnak nem akarok rosszat, de a bajtól akkor is megakarom óvni a húgomat, tudom hogy nem mindentől tudom, de minél fiatalabb, annál könnyebb. 15-16 éves koráig bőven ráér ezekkel a dolgokkal, én is 16 éves voltam az elsőnél, igaz én fiú vagyok, de akkor is, egy 16 éves lány már felnőttebb fejjel fog hozzá állni a témához, de igazából minél később annál biztosabb, de azért nem várhatom el, hogy apácaként menjen férjhez, de 12 évesen még azért korai ez nagyon. Ismerje csak meg a saját testét előbb, ha kell veszek neki szexuális segédeszközöket is, csak ne menjen bele ilyen fiatalon ezekbe a dolgokba.
2022. aug. 6. 22:05
 15/22 anonim ***** válasza:
27%

Sztem az is eléggé beteges, hogy a 12 éves húgod szexuális életével vagy elfoglalva és 19 éves létedre full öreges felfogásod van. Inkább magaddal foglalkozzál, húgodat meg hagyd békén.

Amúgy számomra nekem ez sima troll kérdésnek jön le és inkább a 12 éves húgod vagy e körüli lányok szexualitása izgat és ezt becsomagoltad egy ilyen mézes mázos komoly kérdésbe. Arról ne is beszéljünk, hogy állítólagos haverodat tetted meg csábítónak. Érted, haverodat.

2022. aug. 6. 22:56
 16/22 A kérdező kommentje:
#15 Oké, értem, köszönöm, hogy leírtad ezt, de figyelj, régen ilyen korú lányokat már beavattak dolgokba meg férjhez adták őket, úgyhogy ez az öreges felfogást azért megkérdőjelezhető, nem gondolod? A te "fiatalos" felfogásod mitől lenne jobb amúgy? Te komolyan hamarabb ugrassz bele a kútba, mint hogy gondolkoznál? Ezért ilyen sok az öngyilkosság, ezért szenvednek el sokan balesetet is, ezért tart ott a világ is ahol. Én ezt nem öreges felfogásnak nevezem, hanem tisztán látásnak, a kettő pedig nem ugyanaz.
2022. aug. 6. 23:17
 17/22 anonim ***** válasza:
15%

Azért 12 évesen még elég ritka volt a házasság régen is.

14 az már más kérdés, de olyan most is lehetséges.

2022. aug. 6. 23:23
 18/22 A kérdező kommentje:
#17 Bizonyos kultúrában ez megszokott volt régen is sajnos és ez egyébként egyre csak rosszabb és rosszabb sok más helyen is, de nyílván amíg az ember csak a jó dolgokra fókuszál, addig ezek a dolgok elvannak hanyagolva és senki nem tesz ellene semmit.
2022. aug. 6. 23:31
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Ne hallgass a 15-ös válaszolóra. Már vártam azt a kommentet, ahol öregesnek nevez az illető, mindig kell minimum egy ilyen IQ bajnok a válaszadók közt, sajnos az ilyet annyira beszippantotta meg elvakította már a mai világ szelleme, hogy már nem képes látni a fától az erdőt. Lehet, hogy pont ő az a 28 éves, aki 13 éves kislányokkal is kavarna? Hmm...
2022. aug. 6. 23:40
 20/22 A kérdező kommentje:

"nem várhatom el, hogy apácaként menjen férjhez, de 12 évesen még azért korai ez nagyon. Ismerje csak meg a saját testét előbb, ha kell veszek neki szexuális segédeszközöket is, csak ne menjen bele ilyen fiatalon ezekbe a dolgokba."

Ja persze így már értem, hogy miért én vagyok a rossz báty, aki beleakar szólni a húga szexuális életébe. Nem, nem akarok és nem is szólok. De a kommunikáció egy családban akkor is szükséges és pont. Persze azért nyílván tök jó amúgy, hogy naponta akár több tucat ilyen korú kislány esik át abortuszon a mi kis progresszív "fiatalos" felfogásunk miatt.

2022. aug. 6. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!