Kaptam egy kutyát 2017-ben, de a szüleim rövid láncon
tartják, és hiába mondom nekik, hogy engedjék szabadon
az udvarban, csak ritkán engedik! ( A lánc egyre több
sérülést okoz neki) Ezért engem is felelősségre
vonnak, ha valaki bejelenti őket?
Figyelt kérdés
Egy háztartásban élünk, és annyiszor sírtam már a kutyusom miatt, hogy akkor legalább valami rész legyen neki elkülönítve...és ott had legyen szabadon..
" Nem..nem lesz mert a többi kutya is így volt tartva", jöjjön ellenőrizni aki akar...-mondják..
Ha meg elszabadul agyonlövetik...ezzel fenyegetőznek..
Milyen beszéd ez?
Nem tudom mit tegyek..ha kiderül, hogy én jelentem be őket..akkor meglesz a hepaj belőle...de a kutyusomat nem akarom már ennyi ideje szenvedni hagyni, mert nem bírom tovább...de még engem nem hagynak békén ha szóvá merem ezt tenni..
Ágyhoz kötött vagyok, sajnos balesetem volt amióta megvan és nem tudom elvinni sétálni.
2020. febr. 19. 16:54
1/8 anonim válasza:
Eszkuláp állatvédő egyesület. Keress rájuk a neten, és beszélj velük, ha lemondasz a javukra a kutyádról, akkor keresnek neki igazi jó helyet, szerető gazdával.
Hogyha te nem tudod kivinni kérj meg egy barátnődet vigye el sétálni.Én nem értem hogy hogy engedték meg a szüleid hogy legyen egy kutyád hogyha ennyire kutya ellenesek.Visszatérve a kérdésedre,bár nem a legkellemesebb ha a saját szüleid bejelented,de ha nagyon kilátástalan a helyzet akkor lehet hogy ez a megoldás.De nem is akarok rossz tanácsokat adni.Viszont lehet hogy akkor meg elveszik tőled.Ami neked nyilván nagyon rossz lenne.De ha a szüleid nem tesznek semmit a kutya jóllétéért akkor sajnálom hogy ezt mondom de lehet jobb lenne neki új helyen.Kitartást,sok sikert!Remélem együtt maradtok.
2020. febr. 19. 17:41
3/8 A kérdező kommentje:
Állításuk szerint nem kutyaellenesek,de a kutyának az a dolga, hogy jelezzen ha alaki jön,és nem pedig az hogy futkozzon az udvarban,és tönkretegye a veteményest. Nem egyszer pofoztak meg, amikor vita kerekedett belőle, hogy engedjék el szegény kutyusomat. Egyszerűen hajthatatlanok, mert nekik ez így jól van, ahogy van! Viszont nekem nem...
2020. febr. 19. 18:05
4/8 anonim válasza:
Hú basszus, sajnállak téged is a szüleid miatt, de a kutyádat még jobban.
Ha szereted a kutyádat, akkor keresel neki egy jó gazdit, vagy tényleg egy állatvédő szervezet segítségét kéred ebben. Így, hogy nézed, ahogy a kutya rosszul van tartva, sajnos te "cinkos" vagy benne.
2020. febr. 19. 18:10
5/8 anonim válasza:
Nem értem hogy a szüleid miért akartak kutyát ha az egész nap láncon van. Az állatoknak kell a tér a mozgáshoz. Azokból amiket írtál úgy gondolom jobb ha elviszi mint hogy tovább szenvedjen. Még az is lehet hogy valaki előbb-utóbb feljelent vagy a kutyának komoly sérülései lesznek. Ráadásul még csak nem is sétáltatjátok. Ó szegény! Tényleg szólni kell egy állat védő egyesületnek!
2020. febr. 19. 18:16
6/8 anonim válasza:
Milyen sérülései vannak,
2020. febr. 19. 19:16
7/8 anonim válasza:
Már törvény is tiltja a rövid láncon tartást, és az állatkínzás alá sorolva bűncselekménynek számít. A rendőrnek intézkednie kell, ha ilyen miatt feljelentést tesznek. Ha te vagy a kutya gazdája, lecsukni nem fognak, mert felfüggesztettet szokás adni, de járhatsz a bíróságra a lánc meg a sebek miatt, nem érdekli őket, hogy ágyban fekvő vagy, szóval érdemes lenne átadni a kutyát olyan állatvédőknek, akik nem a sintér, azért írtam az Eszkulápot... Ők ha aláírsz nekik lemondó nyilatkozatot, átveszik, és először meggyógyíttatják, aztán elkezdenek neki gazdát keresni, nagyon megnézik, kinek adják oda. És követik a sorsát akkor is, aki tőlük kutyát kap, nem adhatja tovább másnak, legföljebb nekik adhatja vissza.
2020. febr. 19. 19:25
8/8 anonim válasza:
Amíg ágyban fekszel, fogadj fel sétáltatót, hogy legalább napi 1-2x vigye el a kutyát sétálni. Aztán ha jobban leszel, vidd te.
Ha máshogy nem tudjátok megoldani, csak láncon, akkor igyekezz neki sok-sok sétát biztosítani napközben, hogy érjék ingerek. Így elviselhető a láncos élet is.
Bár nyilván nem oké, de próbáljuk meg kihozni a legjobbat...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!