Mi az a városban, ritkán, éjszakánként hallható hangos, furcsa, rövid dallam/szignál?
Ereszkedő és ebből a négy hangból áll ebben a sorrendben: lá-szó-fá-dó.
Budapesten hallottam már Kispesten az Üllői úton, az Alkotás úton a TF-nél, a Németvölgyi úton az iskolánál. Messzire elhallatszik, de mikor közelről hallottam, akkor sem tudtam behatárolni, honnan jön. Más városban is hallottam már.
Általában éjszaka 22 és 3 óra között egyszer szólal meg, nem ismétlődik.
Nem tudtam felfedezni, hogy konkrét időponthoz, vagy valamilyen periódushoz kötött lenne.
Legalább 8 éve, hogy először hallottam.
Nem vagyok otthonos Budapesten, de nincs ezeken a környékeken véletlenül vasúti közlekedés a közelben? Mert a Taurus villanymozdonyok szó szerint szolmizálnak indulásnál, méghozzá elég erőteljesen, én erre tudnék tippelni, hogy ezt hallod.
A harmadik szomszédomnak(is) nagy kertje van, ahol szeret szöszmötölni. Ha a távl lévő kapun megnyomja valaki a csengőt, akkor ez az igenhangos dallam szól..ezt ő is hallja, meg az is, aki csenget..meg az összes közel-távoli szomszéd...
namost évekkel ezelőtt én is vettem egy ilyent, de nem merem felszerelni, mert lázadás törne ki..
pedig igény az lenne rá..
a kérdésedre válaszolva:vagy valaki szórakozik a városi lakók nagy örömére, vagy valaki így ébred éjszakai műszakban, ha jön az ellenőrzés...
Amit az #1-es ír, abban van valami.
Az Üllői úthoz a Kőbánya-Kispest van közel, ahol megfordul jó pár vonat, a másik két helyszín meg a Déli pályudvarhoz van közel.
Én is szoktam hallani időnként egy "dallamot", nem tudom körülírni teljesen. De olyan hangzása van, mintha valami hangosbemondón játszanák be magas hangon, mintha valami bejelentkező szignál lenne, 4 dallam szintén.
Kőbányán pedig ilyen szokott lenni:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Megnéztem az #1-es válaszoló linkjét, de sajnos nem stimmel.
#3-asnak: csak 3 hangot írsz, a negyedik a te értelmezésedben szó lenne ezek szerint? Mert akkor stimmel a dallam.
F@tal_3rror_0x089F linkjét is megnéztem, de nem is az. Viszont én is hangosbemondós hangzásúnak érzem. Le tudnád esetleg szolmizálni, hogy egyeznek-e a hangok?
3-as vagyok
Igen, mi-ré-dó-szó. Írtam, csak ragozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!