Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit éreznétek, ha ez történne meg veletek?
Szóval elég bonyolult a sztori, megpróbálom leírni egyszerűen:
Van egy legjobb fiúbarátom, aki mondta hogy bármikor, ha szükségem van rá hívhatom, mindig számíthatok rá. Minden nap dumálunk, messengeren is mindig ír hogy milyen napom volt, jó éjszakát kíván, de ha azt írom neki, hogy szeretlek (barátilag persze), sose írja hogy ő is engem. Amikor rákérdeztem, mondta, hogy ő inkább érzékelteti velem, nem mondja, de ha szeretném, akkor fogja mondani.
Igazából ennyit elég róla tudni.
Pár hete eléggé összevesztem a pasimmal, aki meg is ütött, rögtön szakítottam vele. Még aznap délután felhívtam a legjobb barátom, elsírtam neki, mi történt. Másnap felhívott az exem, hogy ne küldözgessem hozzá a barátom megfélemlíteni. Mondtam, hogy nem küldtem, és megkérdeztem, miért mondja ezt. Azt mondta, hogy a legjobb barátom átment hozzá este, és amikor kinyitotta neki az ajtót, benyomult a házba, beszélgetett vele, de nagyon ijesztő volt, mert végig mosolygott, semmi érzelem nem volt leolvasható az arcáról. Aztán amikor az exem elkezdett engem szapulni, odalépett hozzá a barátom, elkezdte folytogatni, majd többször arcon ütötte. Az exem orra eltört és megrepedt az arccsontja is, elég durván megverte. (Nem tettekk feljelentést hál'istennek)
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek érdemes lenne tartanom a legjobb barátomtól, mert elég agresszív, vagy pedig még jobban kéne szeretnem, hogy kiállt értem?
Szerintem nagyon komoly különbség van abban, hogy a srác egy bántalmazót és egy férfit ütött meg, és hogy ezt a te védelmedben tette.
Szerintem egyáltalán nem szükségszerű, hogyha valaki megüt egy férfit (aki ráadásul egy bántalmazó férfi), az megüt egy nőt is.
Viszont elgondolkodnék azon, hogy vajon barátként tekint-e rám az a srác aki miattam keveredett verekedésbe, vagy már többet jelentek-e neki?
Szerintem a srác szerelmes beléd, de eddig friendzone-olva volt, aztán miután a pasid bántott, elhúzta magát ezen és önbíráskodott. Szerintem arra vár hogy megdícsérd és összegyere vele.
Az önbíráskodás sosem megoldás, ezzel csak azt tanítod neki hogy erőszakkal megszerezhet bármit.
Igen. A WEB beteg ezt írja:
"Az agresszív viselkedésnek számos oka lehet, de leggyakrabban személyiségzavarra vezethető vissza a probléma. A személyiségbeli változások közül az antiszociális és a borderline személyiségzavarra jellemző leginkább az agresszív megnyilvánulásokra való hajlam. Ezekben az esetekben a fokozott indulatosság már a serdülőkor környékén megmutatkozik.
Az ilyen személyiségű emberek általában kedvesek, simulékonyak, de könnyen kijönnek a sodrukból, mások számára jelentéktelen eseményekre is dühösen, támadólag reagálnak. Lobbanékonyak, haragjuk elsöprő és a későbbiekben sem mutatnak megbánást. Sokszor tárgyakon vagy másokon vezetik le dühüket, éppen ezért gyakran kerülnek összeütközésbe a törvénnyel. A dühkitörések számát és mértékét a stressz és az érzelmileg megterhelő helyzetek tovább fokozzák."
Ha ez a barátodra is igaz, kezeltetnie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!