Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ezekután? (Többi lent)
Sziasztok, lehet, hogy az én hibám volt, hogy nem tiltottam le hamarabb, de fogalmam sincs, miért nem tettem.
Szóval, két külön országban élünk és nem találkoztunk élőben(a neten beszéltünk). Mindíg jól kijöttünk, sokat nevettünk(míg együtt voltunk), de voltak néha olyan "viccei", amik a külsőmről szóltak, és nekem fájtak, mivel nincs túl sok önbizalmam.. :/ Egyszer amikor a barátnőmnél voltam, szakított velem. Nagyon szomorú voltam, de a barátnőm támogatott mindenben, és nagyon sokat segített nekem. Már kezddtem volna elfeledkezni az exemről, erre rámír. Oda jutottunk, hogy nagyon hiányzom neki, és jó lenne, ha együtt lennénk. Én beleegyeztem, hogy jöjjünk össze megint.(mi bajom volt nekeem?!?!?!?) Hónapokkal később szakított megint. Így egyszer akarok mesélni neki, hogy milyen jó napom volt, és meglátom az üzenetet: "szakítok veled." Én azt hittem, viccel, szóval monddtam, hogy nem. De kiderült, hogy komolyan gondollja. Engem már a sírás kerülgetett, mikor felhívtam, hogy monddja el, miért szakít. Ő konkrétan szembe röhögött, és monddta, hogy talált egy másik lányt. Megmonddtam neki, hogy többször ne jöjjön könyörögni, mert nem leszek többé a játéka, akit csak úgy eldobhat. Pár héttel később rámír megint, hogy "legyünk barátok!" Én így "kösz, nem. Nem kell több fájdalom." És kiakaddt, hogy mi az, hogy nem akarok barátkozni. Elmonddtam neki, hogy hagyjon békén, mert nem kell nekem a társasága. Aztán hónapok után megint rámírt. Én kérdeztem, hogy mi az istenért írt rám már megint. Ő kifogásozott, meg minden, és még azt monddta,hogy azért talált mást, mert én nem foglalkoztan vele. Pedig minden nap beszéltünk, még hívásban is aluddtunk sokszor(míg együtt voltunk). Nah, mindegy, megmondtam neki, hogy letiltom, ha még egy üzenetet küld. Másnap hívott, de le is rakta, szóval szerintem véletlen volt. De nem érdekelt, letiltottam, hogy ne "kísértsen" többet, mikor lassan egy éve nem vagyunk már együtt. Hogy tudnám elfelejteni végre ezt az egészet? Csak normális életet akarok toxik emberek nélkül.. Annyira fel tud idegesíteni, hogy nem tiltottam le hamarabb. Mit tegyek ezután? (a helyesírásért bocsi, siettem) 16L
"Másnap hívott, de le is rakta, szóval szerintem véletlen volt."
Erről annyit, hogy nem volt véletlen, tudta pontosan hogy mit ér el vele (reakciót vált ki). Az ilyenek betegek, élvezik hogy ennyire függesz tőlük és irányítanak. Benne van hogy majd megkeres álprofillal, számíts azért rá.
A korodhoz képest nagyon szépen felismerted miben voltál és teljesen normális amit érzel. Erős szégyenérzet, magadat okolod amiért engedted hogy így bánjanak veled.
A saját felelősséget is fel kell ismerni, amit szintén okosan megteszel, de nem szabad hogy az felülkerekedjen a másik undorító viselkedésén. Nem érdemelted azt amit kaptál, csak rossz emberben hittél és bíztál. Tapasztalatlan vagy, amit kihasználtak, viszont sokat tudsz belőle tanulni.
Ne magadat büntesd a másik gyökérségéért és emberi aljasságáért, ne az legyen a fókuszban hogy miért nem léptél előbb. Arra koncentrálj hogy most viszont már letiltottad, elég erős voltál ahhoz hogy azóta is tiltva legyen és ne beszélj vele. Tiéd volt az utolsó csapás, te győztél.
Persze ő is sebet vágott és nem kicsit mélyet, aminek be kell gyógyulnia. A sima szakítás sem esik jól az embernek, de egy ilyen sokkal keményebb ügy, sokkal inkább szívbe vájó. Magyarul jóval több idő is kell továbblépni, felépíteni magad újra, beleértve az önbizalmad.
Legyél sokat barátokkal, a szeretteiddel, azt mondanám még segítséget is érdemes kérni szakember személyében. Ezzel kapcsolatban beszélj a szüleiddel, rokonokkal, hogy úgy érzed szükség lenne rá, mert nem vagy jól. Ő segíteni fog ezt feldolgozni és megérteni, erősebbé tenni. Emellett töltődj fel a mindennapokban, merülj el hobbikban, érdeklődési körökben.
Ne akard elsiettetni: lassan, fokozatosan haladj. Az élettől pedig kaptál egy lehetőséget, hogy soha az életben ne forduljon többet elő ilyen, hisz innentől tudod hogy egyből ott kell hagyni aki így viselkedik. Erős vagy és nem engeded magad soha többé, erre gondolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!