Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Szerintetek helyes így élni?...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek helyes így élni? Ti is voltatok hasonló helyzetben? Kérlek írjatok🙏

Figyelt kérdés

Több mint valószínű depresszió vagy, valami mentális betegségben szenvedek.

Először is nincs sok önbizalmam, lehet hogy a külvilág máshogy látja.

Viszont a külsőmmel nincs semmi gond, sőt mi több elégedet vagyok vele,és szépnek is tartom magam, inkább a lelkem mélyén érzem azt hogy nem vagyok elég jó!

Folyton szorongok, félek mindentől.

Sokszor ha kilépek az utcára is félek, vagy ilyen alapvető dolgoktól:vásárlás, új embereket megismerni, találkozni a barátnőimmel vagy bárkivel,tömegközlekedésektől, vagy ha meg kell szólalnom közöségben, legyen az suli szinte mindentől szorongok.

De ennek úgy gondolom oka is van, folyton embereknek akarok megfelelni, nem érzem jól magam sokszor senkivel, úgy érzem nem vagyok olyan mind velem egyidős lányok, akik élik az életüket, buliznak, pasiznak, ilyen olyan csajos est, vagy bármi.

Én pedig elvagyok az én kis világomban, folyton itthon gubasztok, zenét hallgattok, meg fejlesztem magam.

És tudom azt hogy ezen én tudok váltóztatni, de annyira nehéz:(( már jönnek a negatív gondolatok, meg a félelem és mindent el ront.

Kérlek ne írjátok azt, hogy ne sajnáltassam magam meg ehez hasonlók, aki nincs benne nem tudja, hogy nap mind nap milyen nehéz. Olyan mind egy ördögi kör.

Viszont azt nem tudom hogy a gyerekkorom óta hat vissza ez a dolog, vagy mostanra alakul ki.

Sokszor ki tudom kapcsolni magam és jól érezni magam, és elengedni magam, de akkor valaki mindig elveszi a kedvem és lehúz, átlagban anyum, meg pár barátnő.

A fiúk is az osztályba rám vannak álva, folyton bennem keresik a hibát, meg megaláznak mikor jól tudom hogy tetszek nekik.

Sajnos nincsenek igaz barátaim, folyton kibeszélnek a háttam mögött, és párszor volt olyan is hogy a szememben olyan dolgokat mondtak ami nem volt tiszteletre méltó,kihasználnam csak nem tudom megvédeni magam.

Ha valami új cuccot veszek, akkor is számon kérnek, és úgy érzem mintha irigyek lennének.

Én nem vagyok olyan aki felvág a dolgaival, sőt inkább ha veszek is valami új cuccot vagy cípőt, nem mindig merem felvenni a suliba, mert akkor én vagyok a téma.

Párkapcsolatom sem volt még, de van egy srác aki nagyon tetszik, és én is neki... csak nem lépünk.

Szóval az emberek azok akik engem lehúznak,és elveszik az önbizalmam ezért is jobban érzem én saját magam egyedül.

Sokszor szerepet kell játszanom, és nem az lehettek aki valójába vagyok.

Én úgy gondolom tök rendes vagyok mindenkivel! Sokszor másokat helyezek előtérbe magam helyet, de viszonyzásul nem kapom, azt is néha.

Az gázol bele a lelki világomban aki akar, és ez ellen nem tudok tenni semmit.

Miért van ez velem, olyan kilátástalan az életem.

Bocsi hogy össze vissza írtam mindent, és a helyesírás hibákért.

Ti mit tennétek helyemben, voltatok hasonló helyzetben.

Minnél hamarabb akarok váltóztatni ezen, rendeltem ö fejlesztő könyveket is, remélem beválik:))

18/l

2021. jan. 9. 05:54
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszolo, én tiszteletben tartom az te véleményedet.

De viszont ha szépnek tartom magam vagy átlagosa, nem fogom azt mondani hogy csúnya vagyok.

Ahogyan emlitettem nem külsömmel van gond, hanem a belsőmmel, és az önbizalom nem külső alapján kell hogy származon, hanen a belsőböl.

Én így gondolom, persze mindenkinek más más a véleménye

2021. jan. 12. 09:21
 12/24 anonim ***** válasza:
52%

Három példát hoztam, de az egész szövegedből nem az önbizalomhiány jött le. Ha szép vagy, de semmi más értéked nincs, akkor nem irigyelnének, meg tetszenél a fiúknak, ha meg van, csak te nem hiszed (önbizalomhiány), akkor nem gondolod, hogy mások irigyelnek. Főleg, hogy rendes vagy mindenkivel, tehát tudod magadról, hogy szép és kedves vagy, ezek egy disney-hercegnő alapvető jellemvonásai.

Elhiszem, hogy tényleg rosszul érzed magad, sajnálom, ha megbántottalak, de nem hiszem, hogy ez önbizalomhiány lenne, az egészen más. Bocsi, ha nem segítettem, most kicsit más szemmel nézem, amit írtál.

Azt érzem, neked nem önmagaddal van problémád, hanem az életeddel, a kapcsolataiddal. Családoddal mi a helyzet? Talán ha találsz olyan embereket, akik őszintén szeretnek, és ezt el is hiszed nekik (nem tudom, mennyi a valóság abban, amit írsz, és mennyire csak te érzed úgy - nem hiszem, hogy senki ne szeretne, főleg, ha szép is kedves is vagy, de ki tudja persze), az jó lenne.

Szerintem keress egy stabil pontot valahol kívül! Valakit, akire támaszkodhatsz - lelkileg, egy tevékenység, sport, bármi, amiben önmagad tudsz lenni!

Ne haragudj, ha rosszul esett, amit korábban írtam, valahogy irigyeltem az életedet, amit nem tudsz értékelni - persze mindenkinek más a jó, neked nem való az az életforma, gondolom.

Remélem, megtalálod a boldogságod, és helyrejössz :)

2021. jan. 16. 22:27
 13/24 anonim ***** válasza:
78%
Történt valami változás kedves kérdező? Tudtak segíteni? Szüleiddel beszéltél ezzel kapcsolatban?
2021. jan. 17. 21:39
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat😉

Nem a szüleimmel nem, és nem is szeretnék ebben a témában.

Meg amúgy se értenék meg, mind hiába lenne

2021. jan. 21. 01:40
 15/24 anonim ***** válasza:
Miért gondolod így?
2021. jan. 21. 14:07
 16/24 anonim ***** válasza:

1 hónapos a kérdés, nem változott semmi az érzéseiddel kapcsolatban semmi?

Milyenek voltak a könyvek?

2021. febr. 19. 23:51
 17/24 anonim ***** válasza:

Amit a 3-as írt az tényleg igaz. A kapcsolat sokat segít ha olyan fiút találsz akinek VAN ÖNBIZALMA, megismerheted a barátait és azokon keresztül még több embert. Támogathat lelkileg, kiállhat melletted stb. Viszont ha olyan párt találnál amilyen te vagy akkor féltékenyek lennétek a másikra, együtt szoronganátok és semmi jó nem sülne ki belőle főleg hogy vaszleg nehezebben is ismerkednétek meg ha mindketten visszahúzódóak vagytok.

Én is olyan voltam mint te, általánosban nem is volt másik olyan ember aki annyit verekedett mint én. Amúgy általába azért kötöttek belém mert irígyek voltak rám, elég jó anyagi hátterű családból származok és valószínű ez is idegesítette őket, alapból jól néztem ki meg minden. Mindezek ellenére megfelelési kényszerem volt, nehezen barátkoztam, nagyon rossz tanuló voltam (annak ellenére hogy jóval több eszem volt mint nekik, csak nem szerettem álláspontot foglalni semmibe mert ahhoz sem volt elég bátorságom) a felnőttekkel mindig jól kijöttem és meg is dicsértek hogy milyen értelmes vagyok stb. Elküldtek pszichológushoz 5-6 osztály környékén, elmondtam neki miért nem jövök ki jól az osztálytársaimmal meg kb mindent, adott pár tanácsot amik nem értek semmit de legalább meghallgatott. Nem sok jó emlékem van a suliról amugy de volt egy jelenet ahol az osztályfőnökömet nagyon megkedveltem. Megvertem az egyik osztálytársamat mert kötekedett, másnap bejött az anyja az első órára hogy megvertem a fiát a tanár pedig közölte a gyerek anyjával hogy nem kéne kötekedni velem mert ok nélkül nem verekedek pontosan tudja. A gyerek anyja meg köpni nyelni nem tudott ettől a választól :D

Amúgy az ember egész életére kihatással vannak a lelki sebek, faterommal sokat beszéltem erről de mostanra nagyon megromlott vele a viszonyom sajnos. Egyébként írtam privátba ha gondolod írj vissza és dumáljunk, én már nagyjából kiláballtam ebből és lehet tudok neked is segíteni valamennyire.

18/F

2021. febr. 20. 19:30
 18/24 anonim ***** válasza:
A 10-esnek viszont leírnám hogy nagyon rosszul gondolja, ezt csak olyan érti aki ebbe benne volt és nagyjából át is esett rajta.
2021. febr. 20. 19:32
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon erdekes hogy a 10-es/12-es

Nem latott még olyat es el se tudja kepzelni hogy valaki szép/vagy nem csunya de nincs onbizalma.

Alig mer megszolalni van par baratja akihez a suliban odacsapodik de fel hogy nem eleg jo tarsasag, ha csak nem a hasonlo kivetettek mellè csapodik.

En is ilyen vagyok az elso kapcsolat segitett az onbizalmamon de amikor lepattintott nagyon tulreagaltam. Ma már csak csodalkozom ezen mert nem is igazan tetszett a fiu csak nagyon ragaszkodni kezdtem. Annyira nem volt senkim. Es annyira ketsegbeestem. Szoval lehet folosleges volt eroltetni hogy legyen valakim, de mivel mar 22 voltam muszaj volt mindegy

Neten ismerkedtem tovabb es ez pont eleg is volt a magány ellen, Ott talaltam chathaverokat is szoval nekem ez mukodott

En azota beletorodtem introvertalt különc sorsomba, nem fogok azon görcsölni hogy beszelgessek olyanokkal akikkel nem megy magatol. Es a hazibulikba se fogok elmenni tobbet mert ugy is csak azt varom hogy tuleljem. Meg azt kerdezgetik hogy miert vagyok ilyen. Sokan vagyunk ilyenek azt kész. Kedvesek,csendesek csak hagyjanak bèken.

2021. máj. 1. 13:51
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad beletörődni.

Én is olyan voltam mint ti, de azóta már lett önbizalmam és rengeteg embert megismertem. Kinyílik az ember előtt a világ ha lesz önbizalma, nagyon sok mindenhez kell.

2021. máj. 1. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!