Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Jogos a szüleimtől?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Másfél éve vagyunk együtt a barátommal, ő 23, én 18 éves vagyok. Ő Pest közelében, én vidéken, kb 2-3 óra buszútra lakok tőle.

Kb. kéthetente találkozunk, olyankor két napra is akár, általában egyszer ő, egyszer én megyek hozzá, bár ő szerintem többször jön hozzánk, tekintve, hogy van autója.

A problémám az, hogy a szüleim meg vannak győződve róla, hogy én elcseszem az életemet azzal, hogy már most lekötöm magam valaki mellett, hogy én még semmit nem éltem, minden jóból kimaradok.

És emiatt, ahányszor a barátommal találkozásra kerül a sor és a szüleimmel kell beszélnem tiszta idegesség vagyok. Állandóan ezen vitáznak velem, komolyan, szinte a sírás szokott kerülgetni már, hogy ennyire harcolnom kell mindig.

Mert tényleg nem értem mi a gond. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért szólnak ebbe bele ennyire. Találkozásra általában már a kedvem is elmegy az egésztől, mert folyamatosan bűntudatot érzek, mintha valami rosszat csinálnék. Nagyon kell figyelnem magamra, hogy mi tudjak kapcsolódni ebből.

Mert engem ez lelkileg mindig nagyon megvisel.

Én megőrülnék, ha a gyerekemmel ezt csinálnám.

Ahelyett, hogy örülnének, hogy jól érzem magam valaki mellett, hogy találtam egy normális, intelligens embert magam mellé.

Nem értem ezzel miért teszek rosszat.

Vagy én gondolok mindent rosszul?

2020. júl. 15. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen a szüleid és a párod viszonya? Ez a dolog úgy hangzik, hogy nem kedvelik a párodat, ezért próbálnak ezzel a szöveggel hatni rád. Felnőtt vagy! Azt csinálsz, amit akarsz, nem tartozol senkinek elszámolni valóval. A saját életedet éled, nem a szüleidét. Nem kötelező nálatok lenni, ha jön a párod, akár hotelba is mehettek. Ülj le és mond meg a szüleidnek kerek perec, azt amit érzel és gondolsz. Ne legyen bűntudatod, a szüleidnek kéne, hogy legyen.
2020. júl. 15. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem sem kellene még barát ilyen fiatalon, egy lány legszebb évei 16-23 éves kor,azt szabadon kellene élvezned. Nem odaadni egy fiúnak akivel 99% nem maradtok együtt
2020. júl. 15. 22:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

#1 Ez tényleg fontos kérdés. Nem lehet, hogy a korkülönbség is közre játszik?

#2 Odaadni? Megosztani. Együtt élvezni.

2020. júl. 15. 22:11
 4/11 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem valójában a szüleidnek az nem tetszik, hogy csak lejárkál hozzád hancúrra, aztán 2 hétig meg ki tudja, hogy mit csinál és kivel.
2020. júl. 15. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
5%

3-as

Ez hogy 2 hetente találkoznak, szerintem a fiú részéröl csak alkalmi kapcsolat,Pesten van több nöje. Miközben a kislány többet hisz. Erre mondom hogy elvesztegeti fiatalságát a lány

2020. júl. 15. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

5ös.

Áh, értem. Erre nem gondoltam. 🤔

Csak akkor a szülők mért nem mondják ki kerek perec, hogy mi a problémájuk?

Kérdező te mit gondolsz?

2020. júl. 15. 22:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Eltekintve attól, hogy a pasi hűséges-e vagy sem, akkor se avatkozzanak bele a szülők a 18 éves gyerekük kapcsolatába. Ha úgy van, ahogy a 4-es gondolja, akkor sem veszekedni kéne, hanem elmondani, hogy szerintük ez a helyzet.
2020. júl. 15. 22:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Hétköznap nem tudunk találkozni, meg a családja pont az ellenkező irányban lakik, őket sem akarja elhanyagolni.

De egyébként nem hinném, hogy lenne más lány a háttérben. Rendszeres a kommunikációnk, nem hiszem, hogy másvalaki beleférne az életébe.

Én értem egyébként, hogy a szüleim is féltenek, de már rég túlzásnak érzem ezeket az elbeszélgetéseket.

Szerintem attól is félnek, hogy véletlenül teherbe esem. De nem mondják ki. Egyébként az én szüleim nemigen csináltak ilyen felvilágosítós beszélgetést, aminek azért annyi haszna legalább lehet, hogy könnyebben megy erről a kommunikáció. Bizos nyugodtabbak lennének ők is, ha tudnák, hogy mindennek tudatában vagyok, mégha nélkülük is.

2020. júl. 15. 22:48
 9/11 anonim ***** válasza:
52%

Huh nekem is volt problémám a felvilágosítással. 😅

Most így hirtelen eszembe jutott:

Ha Facebookon/Instán is ismerősök vagytok, akkor nem bukna le?

2020. júl. 15. 22:56
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Tudom off is, meg nem is lesz népszerű a válaszom, de amíg egyetemre jártunk 300 km volt a párom és köztem 3 évig hétköznaponként. Akkor már egyből biztos hogy csaltuk egymást? Nyári/téli szünetben meg meg a pincében dugdostuk a szeretőket, akiket többszáz kilométerről hoztunk haza, hogy a másik ne jöjjön rá. Ugyan már.

Nekem anya amúgy kinyögte anno, hogy azért nem akarja hogy én menjek a barátomhoz, mert mi lesz ha szexelünk és terhes leszek. Aztán végül belenyugodott és azóta se lettem terhes.

2020. júl. 16. 07:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!