Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Mit tegyek? (Féltékenység)

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? (Féltékenység)

Figyelt kérdés
Párommal együtt vagyunk már majdnem 1,5 éve. Szeptemberben kezdtem el az egyetemet és azóta nagyon féltékeny. Szinte minden nap mondja, hogy ne vele törődjek, hanem az új sulis barátaimmal és hogy ő nem akar zavarni. Azt hiszi jobban érzem magam velük, mint vele és jobban is szeretem őket. Ha látja, hogy kimozdultam a barátaimmal, nem is szól hozzám. Ez tart szeptember óta. Tudja hogy nagyon utálom és rosszul esik hogy ilyeneket mond, mégis szinte minden nap felhozza. Már tudattam is vele milliószor, hogy csak őt szeretem, nem csalnám meg, de mintha falhoz beszélnék. Mit csináljak?

2020. jún. 14. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kollegista vagy? Vagy kotel laksz az egyetemhez? Elotte egy suliba jártatok?
2020. jún. 14. 16:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Egy városban élek a párommal, az egyetem is ott van. Előtte egy suliba jártunk, igen.
2020. jún. 14. 16:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de ez 1,5 éves kapcsolatnál már vicc. Kezdjük ott, hogy a féltékenység a bizalom és az önbizalom hiánya, rosszabb esetben kisajátítási vágy. Ezt már réges rég meg kellett volna oldanotok. A hosszú, mély beszélgetések, akár a jövő tervezgetése, növelik a bizalmat, önbizalmat. Javítsatok a kommunikáción, te közöld, amit eddig is közöltél vele és add a tudtára, hogy bármi is a baja, ne rajtad vezesse le, mert semmi oka rá. Nem kell milliószor elmondani, csak 1x, de az határozott legyen! Ha továbbra is hisztizik, szard le, had főljön a saját levében, amíg észhez nem tér. Ez a zsarolós, köpködős dolog a legalja (pláne 1,5 év után), amivel téged fog tönkretenni lelkileg, ha ez nem változik.
2020. jún. 14. 17:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Beszéltünk már erről komolyabban, a jövőnkről, mindenről. Közölte is, hogy tudja magáról, hogy vicc amit csinál és próbál ezen változtatni. De ezt mondja már hónapok óta és semmi nem változott. Hiába próbáljuk megoldani ha nem megy neki és meg se próbálja.
2020. jún. 14. 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát tesó válaszolni nem tudok a kérdésre.

Viszont velem szemptembertől ugyanez lesz,barátnőm már most ilyen féltékeny és fél,hogy elhagyom stb... és nekünk is másfél éves kapcsolat,mi is sokszor megbeszéltük,de csak féltékeny..

Engem is érdekelne,hogy lehet ezt megoldani?

2020. jún. 15. 02:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a féltékenykedő fél nem hajlandó vagy képes arra, hogy változtasson magán akkor kb sehogy nem lehet megoldani... Teljesen megöli a kapcsolatot, a párját, a bizalmat és a nyugalmat amikor együtt lehetnétek. Kialakul a szorongás, hogy ajjj már megint mondani fogja a féltékenykedő, sértődött dumáját, és egy ilyen típusú ember nem fogja érteni miért alakul minden kapcsolata rosszul. Szerelemféltés, birtoklási vágy, és társai, és ez mind abból az emberből fakad aki csinálja, nem belőled kérdező, te nem tettél semmit, hogy ezt érdemeld.

Még fiatalok vagytok, most még sokkal könnyebb változtatni a dolgokon, mint majd később lesz, berögzül egy egy ilyen viselkedésforma, és persze nem lehetetlen bármilyen korban változni, ha elég elszánt az illető, csak nehezebb.

Mindenképp le kell ülnötök, és beszélgetnetek erről, és valóban neked kell nagyon határozottan fellépned, megértetni vele ennek hosszútávú következményeit. Nem fog tudni egyik pillanatról a másikra "megjavulni" minden, ez normális. De az, hogy neked elrontja az egyetemi bulikat, barátkozásokat, meg az egész egyetemi élményt az nem járja, önzőség a részéről.

Ha közös jövőt terveztek ez nagyon fontos mindkettőtöknek. Bemutathatod őket egymásnak, elmehet veletek bulizni, beszélgetni, ha ideje engedi találkozhattok az óráid között, után, ebből láthatná, hogy nincs titok, te nyílt lapokkal játszol. Megismeri azokat az embereket, akikkel a napod nagyon részét töltöd, neki ez is segíthet a saját önbizalomhiánya leküzdésében, látná hogy viselkedsz velük, hogy viszonyulsz hozzájuk, és előttük a pároddal milyen vagy. Fogd a kezét, simogasd meg a karját, adj apró jelzéseket az összetartozásotokra. Vond be a beszélgetésekbe.

Ha ez sem, és amit a 3-as írt sem old meg semmit, akkor nem tudom érdemes e ebben a kapcsolatban maradnod :(

2020. jún. 15. 07:50
 7/8 anonim válasza:
A féltékenység önértékelési probléma. HA kevésnek érzi magát, semmit sem tudsz tenni. Én biztos, hogy szakítanék, mert várhatóan lesz ez még rosszabb is.
2020. jún. 15. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ígérni lehet de nem fogja tudni betartani mert ha megtámadta a zöld szemű szörny az már sajnos beteges személyiség zavar, kisebbségi komplexus, önértékelési problémák.
2020. jún. 15. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!