Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiuk! Mennyire veszitek figyelembe párválasztás során hogy a lánynak milyen jegyei vannak az iskolában?
Szerintem beszélgetésnél nyilvánvalóbb, hogy ugyanolyan intellektuális szinten mozogtok-e. Én ugyan lány vagyok, de volt olyan barátnőm, aki papíron jobban tanult nálam (én négyegész 3-4 körül voltam, de egyszer buktam is matekból félévkor, ő masszívan 4,5 felett), mégis - már bocs - se a tanároknak, se a környezeünknek nem volt kétséges, hogy én vagyok az intelligensebb kettőnk közül, egyszerűen nekem több órám volt és semmit nem tanultam arra, ami nem éppen nem érdekelt, ő meg kitartóan dolgozott, és jobb eredményeket ért el. Biztos mindkettőnkről sokat elmond ez, ahogyan a jó jegyek sem ugyanazt tükrözik; valószínű, hogy valaki jófejű és simán kitűnő, valaki meg rengeteget tud dolgozni. A rossz jegyek jelenthetik azt, hogy valaki nem okos, amire rájössz, ha beszélgettek, még mielőtt tudnád róla, hogy hányas matekból, jelenthetik azt, hogy nincsenek ambíciói és nem foglalkozik a tanulással, hogy olyan iskolába jár, ahol keményen követelnek, és jelenthetik akár azt is, hogy minden adott lenne, de krízisen megy keresztül vagy huzamosabb ideje problémái vannak, ami miatt nem tud fókuszálni a tanulásra.
Összességében csak a jegyekből kevés dologra lehet következtetni, ráadásul iskolánként eltérő az osztályzási morál. Mindent, amire a jegyekből tippelhetnél, sokkal gyorsabban megtudsz egy beszélgetésből, úgyhogy szerintem a jegyek legjobban azokat érdeklik, akik imádnak csoportokba rakni embereket dolgok alapján, hogy aztán csodálkozzanak, hogy miért nibcs igazuk.
Ha szeretem, akkor semmit nem számít. Én is majdnem megbuktam matekból csak mert utál a tanár, pedig eddig mindig full ötös voltam matekból...
16F
A jegy az csak egy szam...sokan azt hiszik kitunoek es akkor ok felsobb renduek a tarsaikhoz kepest...na hat ez nagy faszsag.
Szoval nem erdekelnek a jegyei, de ha ket osszetett mondatot nem tud kinyogni mehet a levesbe. Na meg azert jo ha komolyabb temakrol is lehet vele beszelgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!