Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én reagálom túl vagy jogos?
Figyelt kérdés
A barátommal több mint fél éve vagyunk együtt, múlt szombaton elmentünk kirándulni egy nagyobb városba busszal. Este a barátomnál is aludtam de valamiért rosszul lettem, megfáztam, belázasodtam, konkrétan erőm nem volt felkelni. Mivel nincs saját keresetem, illetve autóm mindig busszal megyek a barátomhoz, illetve vissza is, de hétvégén nagyon ritkán járnak a buszok a környékem felé, mivel át kell szállnom van hogy 2-3 órát is várnom kell hogy hazamehessek. Vasárnap kettőkor ment volna a közvetlen buszom és a barátom a szüleit megkérte hogy vigyenek el, mert még is 2-3 órát kéne várnom és nem volt programjuk. Csak hogy belázasodtam, és felkelni nem tudtam az ágyból mint említettem, ezért barátom úgy gondolta hogy maradjak még és majd későbbivel elmegyek. Előtte elmentem a barátommal boltba hogy levegőzzek picit de olyan rosszul lettem hogy csoda hogy nem ájultam el...a szülei tudták hogy milyen rosszul vagyok mert eléggé észre lehetett venni rajtam. A barátom megkérdezte az apját hogy akkor el tud e engem vinni a későbbi buszhoz és mondta hogy persze, majd rá 1 órára kimentem ebédelni hozzájuk és mondták hogy sajnálják de programjuk van és nekik ez csak teher (kb fél óra lett volna összesen hogy bevisznek) amikor látták milyen rosszul vagyok meg hogy anyukájának még takarítaniuk is kell , ezért a barátom elkisért busszal ahol át kellett szállnom és még várnunk kellett 3 órát ahol kb majdnem összeestem, majd amikor barátom hazaért még mindig otthon voltak és nem is takarított az anyja semmit. Csak nekem ez kicsit rosszul esett, mert soha nem vártuk el tőlük hogy vigyenek el, tényleg inkább várok sokat, csak most tényleg nagyon beteg voltam és ahogy megtudtuk semmi programjuk nem volt , (az nap el se mentek) és azóta nem igazán akarok hozzájuk menni, meg azt se értem hogy miért mondott igent az apja amikor mégsem... Még annyit hozzátennék hogy eléggé kapzsi az apja ha a barátomat is elviszi bárhova kocsival benzinpénzt kell fizetnie kb 500 ft-t, ami tudom nem sok, de ha nekem lesz gyerekem és kocsim és ha sürgős elvinném bárhova és nem kérek tőle pénzt mivagyok én taxis?
Jöhet a lepontozás, de szerintem jogos. (Feltéve, hogy ez volt az első eset, hogy szükséged lett volna a segítségükre.)
De én úgy tennék, mintha semmi sem történt volna. Nem hagynám "kiutálni magam" (abból, amit róluk írtál, nekem az jött le, hogy ez a cél). Persze soha többet még véletlenül sem kérnék semmi szívességet.
2016. máj. 26. 18:29
22/32 anonim válasza:
Szerintem se kérj többet semmit.ha lesz még ilyen ne adja isten,legalább tudod,hogy kibirod hazáig vagy hivd el a szüleid magadért.és ne rágodj rajt ...nemlesz jobb
2016. máj. 26. 20:03
23/32 anonim válasza:
én is 17 voltam, amikor összejöttem az akkori 18 éves barátommal.
a család náluk sem vette komolyan a kapcsolatot. szerintem reménykedtek is benne,hogy nem tart sokáig.
de pechükre nem így lett:) pár év után jobban elfogadtak. szerintem idővel nektek is javulni fog a helyzet.
annyit tudsz tenni,hogy nem kérsz többet szivességet tőlük. és nyalni is felesleges,hogy majd te megterítesz meg ilyenek.amíg így állnak hozzád,addig bármit csinálsz rossz lesz. persze legyél velük kedves meg tisztelettudó. de annyira nem kell nyalni,hogy majd te megfőzöl helyettük meg ilyenek(amiket írtál kommentben)
2016. máj. 26. 20:11
24/32 anonim válasza:
Azon hogy az apja 500 forint benzinpénzt kér a 18 éves fiától... hát kiakadtam, ez nem normális, gondolom kap valami zsebpénzt a fiú aztán igy visszakéri az apja. No szóval egy kicsit dilis a pasas szerintem.
Te pedig tulreagálod az egészet, nem érdemes ezen ennyit tökölni. Én nem értem, miért nem vittek el, tulajdonképp azt se értem, hogy a te szüleid miért nem mentek érted, ha tényleg rosszul voltál ennyire. Végülis minden hétvégén szépen megebédeltetnek, ott lehetsz náluk egész hétvégén, szerintem nem rossz helyzet ez.
2016. máj. 26. 21:37
25/32 A kérdező kommentje:
nincs kocsink, nem tudnak a szüleim értem jönni. De kijöttek elém amikor leszálltam a buszról gyalog. A főzés csak azért lett volna, mert gondoltuk közösen főzünk valamit, de az egész családnak szóval az anyukájának nem kellett volna. Csak az anyukája úgy van vele hogy ez az ő konyhája és ne főzzön ott senki, barátomnak se engedi, szóval azóta nálunk főzünk meg sütünk.
2016. máj. 26. 22:29
26/32 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem tudok a helyzettel mit kezdeni, csak kiváncsi voltam a véleményetekre , köszi a válaszokat:)
2016. máj. 26. 22:32
27/32 anonim válasza:
Szerintem nincs bajuk veled, csak ők ilyenek. Komolyan. Leszarják a körülöttük lévőket. Gondolom a barátod is szenved sok dolog miatt, lehet nem sokat emlegetném neki, mert neki is szr lehet. Nem fogod tudni őket megváltoztatni, ez persze nem változtat azon, hogy ez most nagyon nehéz volt neked.
2016. máj. 26. 22:42
28/32 A kérdező kommentje:
Hát eléggé be volt szabályozva a barátom általuk, egyszer később ért haza tőlünk mint kellett volna és meg akarták tiltani hogy találkozzunk , és eddig a barátom eléggé szófogadó volt mindent megcsinált amit mondtak mindent tiltottak , mindenét beosztották és amióta velem jár, belátja hogy ez nem normális, és kiállt magáért így már jobb a helyzet, de ez is csak a segítségemmel.
2016. máj. 26. 22:46
29/32 anonim válasza:
Nem reagálod túl, kimutatták, hogy mennyire nem vagy fontos a számukra. Én ezek után távoltartanám magam ahogy te is. Köszönjék maguknak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!