Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek van bocsánat a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek van bocsánat a tettemre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sajnos néhány napja egy szörnyű dolgot tettem, amit azóta is mélyen bánok. 17 éves fiú vagyok és másfél éve vagyok együtt életem első barátnőjével, akit még magamnál is jobban szeretek. A kapcsolatunkat sok tényező nehezítí, ezek közül a legnagyobb a 230km-es távolság, ami elválaszt minket. Ez előttem sosem volt akadály, minden hétvégén meglátogatom és egy jelentős összeget is gondolkodás nélkül kifizetek azért, hogy ezt megtehessem, éppen azért mert ő jelenti nekem a mindent. Van egy bár jóval kissebb, de mégis kikerülhetetlen baj, mégpedig, hogy még egyszer sem volt nemi együttlétünk. Nem tehet róla, de engem sajnos mint 17 éves szűzet már nagyon érdekelt, hogy milyen is lehet, ezért belementem egy szégyenletes dologba. Megcsaltam egy idősebb lánnyal, amit azóta is tiszta szívből bánok és amiért azóta is undorodom magamtól. Ez sajnos nem csak egy hiba volt, hanem életem legrosszabb döntése. Azóta már találkoztam többször is a barátnőmmel és ugyanolyan jól bánok vele, mint azelőtt és egy cseppet sem lankadt az iránta érzett szerelmem és szeretetem, sőt, éppen ellenkezőleg. Éppen ez ébresztett rá arra, hogy milyen egy jelentéktelen dolog miatt léptem félre. Az aktus teljes mértékben érzelemmentes volt, még csak meg sem csókoltam azt a lányt és semmilyen ezzel a mérhetetlen bűnnel járó lelkiismeret furdalás jele nem látszott rajtam a barátnőm jelenlétében, még sem vagyok képes 3 óráknál többet aludni, mert folyamatosan ezen jár az agyam. Nem szeretném neki elmondani, mert pontosan tudom, hogy ezzel teljesen tönkre tenném azt a felbecsülhetetlen értékű, törékeny, önzetlen lelkét. Akár az életemet is érte adnám, ennyire szeretem. Csupán hoztam egy nagyon rossz döntést a tudatlanságom és kíváncsiságom okán. Igazából nem tanácsot kérek. Akár a halás faszára is elküldhettek, megérdemlem, csupán valamilyen formában ki kellet adnom magamból. Az biztos, hogy egy életen át teljes szívemből bánni fogom, ami történt és soha nem leszek ilyen gyenge és önző, csak nincs senkim, akinek ezt elmondhattam volna.
aug. 19. 14:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%

A lelkiismereted nem hagy nyugodni. Egyértelműen nem szép, amit tettél, ha valóban így gondolod a dolgokat, ahogy írtad.

Remélem sikerült tényleg fejben helyre tenni a dolgokat és tanulni belőle. A helyedben én sem mondanám el a barátnőmnek, mert akkor tényleg vége mindennek kettőtök között. Viszont mostantól legyél minta pasi neki, ha tényleg ennyire szereted.

Ha megint elgyengülnél, akkor inkább hagyd el, mindenki többet érdemel, mint egy hűtlen pár. Ne tedd tönkre a másik életét.

aug. 19. 15:02
 2/16 anonim válasza:
65%
Vicces, hogy 17 évesen mennyire elhiszed hogy ő álmaid nője akivel együtt fogtok megöregedni és mekkora bűnt tettél ellene és most mi lesz... Pedig az esetek többségében az ilyen tinikori szerelmek megannyi ok miatt mind vége szakadnak maximum pár év után és valószínűleg veletek is hasonló lesz főleg, hogy félre léptél ami egy jel arra hogy ez a kor valóban csak a szórakozások kora. Meg ugye ott van az a bizonyos távolság is ami már önmagában is egy komoly kihívás... Szóval szerintem annyira ne bánd, tanulj a hibádból hogy a következővel ilyet ne csinálj ha szereted és fontos neked, és vigasztaljon a tudat hogy amúgy se tartott volna életetek végéig.
aug. 19. 16:59
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Nem szép amit tettél, ezen nincs mit szépíteni.

VISZONT, ha mindent úgy gondolsz ahogy leírtad akkor én téged egy nagyon jólelkű fiúnak gondollak és szerintem magad miatt sem lennél képes soha többé ilyenre. Legyen ez neked egy életre szóló lecke.

A barátnődnek ezt ne mond el, szerintem tényleg összetörnéd vele bár kettős gondolataim vannak, mert lányként én is szeretném tudni ha a barátom ilyet tenne (de nem tesz, mert nincs :D)

aug. 19. 17:00
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom, hogy így nem éri meg vele maradnod. 2 okból is. Az egyik, hogy bárki bármit mond, ha igazán szeretnéd nem csalnád meg. A másik pedig az önmarcangolásod, ha tényleg olyan jólelkű vagy, mint itt gondoljuk, akkor ez évekig még veled marad. Én is tettem csúnya dolgokat, bár én nem csaltam meg senkit, de érzelmileg játszottam már sok emberrel fiatalon. Nekem 2-3 év kellett, mire megbocsátottam magamnak.
aug. 19. 17:16
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Megbocsátás van és elfogadás is. Szerintem szakítsd a csajjal (ha nem akarod ne valld be neki, hogy ezért) és keress olyat akivel ki tudsz alakítani egy normális kapcsolatot.

Nem, a szex hiány és a 200+ km távolság nem normális.

Adj esélyt magadnak is meg neki is a boldogságra. Ezek szerint te ilyen tekintetben nem őt kerested. Semmi baj nincs ezzel.

aug. 19. 20:02
 6/16 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom, hogy a barátnőd mennyi idős, de másfél év szexhiány még egy első kapcsolatnál is túl hosszú idő. Ez persze nem ment fel téged, de mindenképpen érthetővé teszi a helyzetet. Hiába szereted őt ennyire, egy idő után újra és újra ott lesz benned a késztetés, hogy lefeküdj valakivel...
aug. 19. 20:22
 7/16 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen megértelek, rosszat tettél viszont megbántad ami bizonyítja hogy tényleg szereted a lányt.Ha bánt még és szeretnél róla beszélni valakinek írj nyugodtan teso(18f)
aug. 19. 20:28
 8/16 anonim ***** válasza:
63%

Hát én annyit mondok, hogy egy dolgot tegyél meg, és egyet NE tegyél meg.

Tedd meg azt, hogy elmész egy teljes szűrővizsgálatra, nem kaptál-e el bármit is.

És NE szólj erről a barátnődnek. Lehet, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de a helyzet az, hogy ezt bevallani egy iszonyatosan alávaló önzőség.

Azzal álltatod magad, hogy jaj, te milyen rendes vagy, hogy bevallottad és megbántad, stb. pedig csak azért teszed, hogy megnyugtasd a lelkiismereted. Közben meg a barátnődre teszed a terhet, hogy vele van a gond, és vívódhatna ő helyetted.

Nem! Ezt egyedül te cseszted el, ennek a terhét, egyedül neked kéne viselned, egyedül neked kéne ezt feldolgoznod.

Azt mondtad, hogy megbántad, hát tanultál belőle. Reméljük, hogy így is van.

aug. 20. 15:31
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Bebeszéled magadnak, hogy rosszat tettél, pedug dehogy. Férfi vagy. Ennyi. Bízz magadban, szeresd magad!
aug. 20. 17:14
 10/16 anonim ***** válasza:

#9 Hát azért ez nem egészen így van.

Egy kapcsolat alapja a kommunikáció, és fontos a közös értékrend, a közös gondolkodásmód alapvető dolgokban. Tehát az elején, tisztázni kell, hogy miről miként gondolkoztok, hogy abban meg tudtok egymásnak felelni. Ha a úgy gondoljátok, hogy a "férfinek ez jár", akkor persze rendben van. Ha a úgy vagytok vele, hogy a nőnek is és a férfinek is egyaránt, akkor szintén, de akkor a pasi se féltékenykedjen. Mondjuk, én eleve úgy gondolom, hogy amit az egyik fél megenged magának, azért a másik féltől sem háboroghat.

De ha tudja, hogy a másiknak fontos a hűség, és ennek tudatában megy bele a kapcsolatba, akkor igenis érezze csak szarul magát, mert a másiknak tett "ígéretét" megszegte. Ez az a helyzet, amikor előre kell gondolkodni, mert utólag könnyű okosnak lenni, de nem mindig lehet jóvá tenni. Ill. elszámolni a lelkiismerettel.

Ne szégyenkezz, azzal nem lesz előrébb a barátnőd!

Tegyél meg viszont mindent azért, hogy minél kevesebb hátránya legyen ebből: végeztess el minden szűrést, ne terheld őt azzal, ráteszed a lelkiismereted terhét! Ezt beszéld meg a pszichológusoddal vagy gyónjál a papnál, vagy akármi, de a barátnődet legalább ne bántsd még tovább.

Általánosságban azonban lehet beszélgetni, hogy szerintetek mi a szerencsés ilyen helyzetben pro, kontra elmondani, elhallgatni...

aug. 20. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!