Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy ilyen fiú koránérőnek mondható?
18 évesen már van saját autója, barátnője kb 100 km re lakik, rendeszeresen megy hozzá autóval. Több tízezres ajándékokat vesz a lánynak. Külseje ilyen 20-21 nek néz ki.
Én 18 évesen nem voltam még ennyire önálló, hanem csak 2-3 évvel később lettem.
Meg én nem is értem hogy 18 évesen még tanul akkor hogy van ideje, pénze erre.
Attól hogy önálló, nem jelenti azt,hogy koránérő.
A jogsihoz csak egy kis ész és pénz kell, kocsihoz csak az utóbbi, barátnő meg nem a korhoz igazodik, és a külső is csak egy dolog. Lehet,hogy pont ezek mellett nagyon is éretlen.
Viszont nem láthatunk bele a család pénzügyi helyzetébe. A legtöbb esetben ez van, amit a legtöbb válaszoló írt, a szülők odatolnak mindent a gyerekük alá. De van, aki képes erre önerőből is. Kemény munka, szorgalom és kitartás kell hozzá.
Ja, és nem biztos hogy tanul 18 évesen. Van, akinek hamarabb vége van a sulinak. A testvérem is 17 évesen végzett szakmával.
Suli mellett lehet diákmunkát csinálni, erről is mindenkinek megvan a véleménye. Viszont nagyon sokan dolgoznak iskola mellett. Meg lehet oldani időben
Ismerek én lányt, aki 16 évesen iskola mellett már keményen dolgozott, és jól is tanult, aztán egyetem, amellett is dolgozik, stb. Nagyon tudatosan építi a karrierjét, emellett kiegyensúlyozott párkapcsolatra törekszik, kompromisszumkész, kommunikáció, stb. de ha nagy fasz a fasz, akkor igenis van önbecsülése dobni az illetőt.
Autója még nincs, nem ez a prioritása, jogsija sincs, majd ha lesz autó...
Nem, sőt...
Szerintem mivel a segge alá tettek már "gyerekkorában" mindent, semmiért nem tanul meg küzdeni, és megfelelő módon értékelni.
Inkább lesz frusztrált, ha valamit nem kap meg, nem ér el azonnal - küzdelem nélkül.
Szerintem az ilyen emberekben általában kevés kitartás van. Talán ha egy dologra (egyáltalán nem a legfontosabbra) rá tudnak fókuszálni, de szerintem az empátiájuk, a személyiségfejlődésük egyáltalán nem lesz erős.
Ha a gyereknek járni tanulnia kell, és totyognia, elesnie, stb. de ezt nem hagyják meg neki a szülők, hanem egyből felkapják, és ölben viszik mindenhova, ahova az csak kerülni akar, akkor sose tanul meg rendesen járni, ill. valami kimarad az életéből.
Nekem nem kéne ilyen társ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!