Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tehetösebb lányok tényleg lenézik a "szegényebb" srácokat, lányokat? Ezt a kérdést a fiuktol is kérdezem. És ha igen akkor nem is barátkoztok akik annyira nem tehetösek mint ti?
Én szerencsés helyzetben nőtem fel, viszont sok barátom nem, amivel soha semmi gondom nem volt, szerintem egy barátságnál nem tényező az anyagi helyzet.
Sokszor lekellett mondanunk viszont egy-két programról, mert ők/szüleik nem engedhették meg maguknak, hogy ilyenekre költsenek, de ezt is megérti az ember.
Aki meg az anyagiak miatt lenéz másokat, az nem érdemel barátokat.
Nem csak a tehetősebb lányok.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy gazdag értelmiségi szülők gyerekeként minimális önerőből lettem tehetős és ezt tudom.
A lányokat ez vonzza, ezért is szeretem feltenni első-második randin a kérdést, hogy összejönnél-e egy csóró sráccal? Itt sok lány elkezdi magyarázni hogy ezért és ezért, egyéb személyes és magánügyhöz tartozó okokból neki ez nem férne bele, itt közlöm hogy ugye tudod hogy számomra te vagy a csóró srác?
Hát én ugyan nem vagyok tehetős, de a szüleim igen (gondolom erre gondoltàl :D).
Amúgy nem, nem nézem le, elég szerencsés családban nőttem fel, évente több nyaralás, nem kell minden forintot pontosan beosztani, ha szükség van valamire nem kell aggódni, hogy nem lesz rá pénz. Ennek ellenére amúgy nem szeretem az esztelen költekezést :D Na de a lényeg, a barátom kimondottan szegényebb családból jött, sokszor igen nehéz helyzetekbe is kerültek, és sokszor aggódik a pénz meg stb miatt. Ez engem egyáltalán nem zavar, nem a pénzéért szeretem, és tökéletes nekem így :)
"Na de a lényeg, a barátom kimondottan szegényebb családból jött, sokszor igen nehéz helyzetekbe is kerültek, és sokszor aggódik a pénz meg stb miatt."
Engem csak az eredekelne, hogy te, mint akinek tehetősek a szülei, segítetted valaha anyagilag a srácot?
Adtál neki kölcsön 5000 Ft-ot, amikor meg voltak szorulva? Csak azért, mert szép, amit leírsz, de van mögötte valamilyen tett?
"szóval azt mondod, hogy ha nem adok neki pénzt, akkor nem fogadom el, és lenézem?"
Igen, lényegében ezt mondom.
"de tudod ő olyan férfi, aki nem kuncsorog a barátnőjétől és nem lenne hajlandó elfogadni se,"
Ó, dehogynem. Ha az ember napok óta nem eszik, akkor a büszkeség is megrepedezik. Az még érthető, ha valaki ingyen ételosztásra nem menne, mert cikinek érezné, de azért a saját barátnőjével az ember (elméletileg) van olyan belsőseges viszonyban, hogy elfogadja a segítséget. Ha nem fogadta el, akkor annyira azért nem szegények.
Most olvastam el pontosabban a kommented, és ahogy látom azt irod, hogy "bármikor felajánlanám...". Szóval eddig sosem ajánlottad fel, tehát az sem derült ki, hogy volt-e olyan szükségben, hogy elfogadja-e a pénzt.
Na mindegy, csak kérdeztem. Ne értsd félre a kérdést, nekem mindegy, hogy mit csináltok.
#8,9 a kérdés nem úgy szólt, hogy kajára se telik, hanem, hogy nem tehetős. Mivel a barátom is, a szülei is dolgoznak, telik kajára, ettől fúggetlenül igen, szegényebb körülmények közül jön, ezt most nem részletezném.
Ezt meg nem értem, amit mondasz... bensöséges a viszonyunk, az, hogy a szüleim fél vagyonát nem adom neki, az nem jelent semmit... az se az én pénzem, hanem a szüleimé. És nem anyagi jellegű dologban (ami közvetetren anyagi segítség is volt) segítettem már neki.
És de, ha az utolsó fél mondatot elolvasod, amit írtam, látod, hogy anyagi segítséget is ajánlottam már fel neki (a saját pénzemből, nem szülőktől), de van benne annyi tartás, hogy nem fogadja el... én se fogadnám el senkitől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!