Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit javasoltok ilyenkor?
Van egy fiú akivel facen kezdtünk el beszélni. Nagyon bejött rögtön és én is neki. Volt téma egyből megtaláltuk a közös hangot csak nem vagyunk közel egymáshoz az a baj. És ő sokat jár külföldre is mert félig amerikai. Olyan hirtelen találtam rá és minden jött magától minden tökéletes vele kapcsolatban, a külsejétől kezdve a személyiségéig minden, ő tényleg tökéletes számomra. Találkozgattunk is már nagyon jó volt minden. Ő 22 éves, én 19. Érett is nagyon sokat elért már most az életében. Meg komoly is, tényleg komolyan áll hozzám tervezget stb. Én már többször elmagyaráztam neki hogy hagyjuk kialakulni a dolgokat nem kell egyből mindent, van időnk és jön majd minden magától lassabban de biztosan. Ő hamarosan össze is költözne velem de én még tanulok és tervezek is még sokáig (érettségi meglegyen aztán egyetem stb), én is stabilan akarok állni, biztos nem várnék tőle mindent ( tudom hogy a legtöbb lány olyan és kihasználná a helyzetet de én nem így vagyok ezzel, normális vagyok). Meg én valahogy apáéktól sem akarnék elkerülni, sokáig. Ráérek velük maradni nem kapkodok semmivel, szeretem a családom nagyon és nem költöznék el egykönnyen csak úgy. Ezeket már tényleg többször mondtam neki és mindig azt mondja hogy ő nem szeret várni, ha mindketten így komolyan gondoljuk akkor minek várni jó lesz minden. Ő nagyon össze akar költözni, menjek vele ki, el szeretne venni majd meg gyereket is nagyon akar stb. Tőlem még ezek nagyon távol állnak és egy jó darabig biztos nem akarnék ilyeneket. Nekem a tanulás a karrier a fontos hogy elérjem amit szeretnék és nyilván szerelmet is akarok közbe de nem ennyire előrehaladva. Ráérnénk tényleg jobban megismerni egymást, ugyanúgy lehetünk addig sokat együtt meg minden. De ő haladni akar. Így nem értünk egyet. Ezt apáéknak el se mondtam egyáltalán, mert még én is úgy gondolom hogy hülyeség, nem lehet egyből mindent, nemhogy ők. Ez így nem korrekt amit ő akar hogy rögtön és ne is várjunk semmivel. És könnyebb lenne ha tényleg közel laknánk de sajnos nem.
De ő tényleg egy álompasi nekem akit mindig is akartam és egy ilyet nem halasztanék el mert tényleg minden rendben van amúgy. Ilyet még senkivel nem tapasztaltam, imádom már most, ő meg főleg engem. Csak én szeretnék még várni az ilyenekkel ő meg nem😅
Szóval ilyenkor mit javasolnátok?
Jobban teszed ha vársz és biztosra mész. De a helyedben nem sokat gondolkodnék fognám magam és itt hagynám ezt az egész országot, fiatal vagy, láss világot, élvezd az életed...szerintem a szüleid nélkül ez még könnyebben is megy. Aztán ha hiányoznak néha haza nézel stb, vagy ha nem sikerül a kapcsolat gondolom nem dobnak ki otthonról.
Egyszóval fogd meg a lehetőségeket. legalábbis én ezt gondolom...
A korai ismerkedési szakaszban mindenki álompasi meg álomcsaj, aztán jön a pofon, hogy nem igazán van közük a valósághoz, max. a vágyakhoz. 19 vagy, még nagyon tapasztalatlan és naív, de legalább a rózsaszín köd múlandóságával tisztában vagy.
Bármikor mehetsz külföldre később is, csak nem mindegy hogy tanultál-e hozzá és egyedül is lábon tudsz maradni, feltalálni magad és kint gyökeret ereszteni, vagy ki vagy szolgáltatva másnak és bármelyik pillanatban annyi lehet az egésznek, akár földönfutóvá válva. Utóbbit kockáztatod azzal, hogy most mész és olyan szinten kisiklik az életed, hogy lehet soha nem fordítod már vissza a normális irányba.
Hogy a gyerekvállalást és a családalapítást is ennyire tolja, főleg felkéne ébresszen, ráadásul 200x elmagyaráztad már neki hogy nem akarod még jó ideig. Tesz rá és rád is magasról, a saját terveit akarja elérni és ehhez jelenleg te vagy az út.
"ő nem szeret várni"
Vagyis saját magát jobban szereti, mint téged... Nem kell, hogy saját magával ne legyen jóban, nem azt mondom, de ha nem szeret téged is ugyanannyira, mint saját magát, akkor ennyi...
"Ezt apáéknak el se mondtam egyáltalán"
Tehát te is tudod, hogy vállalhatatlan a kapcsolat...
"könnyebb lenne ha tényleg közel laknánk de sajnos nem"
Nem, nem lenne könnyebb. Illetve csak neki lenne könnyebb: ha közelebb lenne, könnyebben rá tudna venni téged arra, amit nem akarsz...
"De ő tényleg egy álompasi nekem"
Álompasi? Aki olyasmiket akar, mégpedig most azonnal, amik tőled még jó ideig nagyon is távol állnak? Álompasi, az, akit a saját szüleid előtt nem mersz felvállalni a terveivel együtt? Ne viccelj már!
Egyszerűen szerelmes vagy, ezért milliószor szebbnek, jobbnak látod, mint amilyen. Ez a rózsaszín köd. Ha akkor döntesz, amikor még nem szállt fel, nagy bajba kerülhetsz.
"tényleg minden rendben van amúgy"
Amúgy... Felborítaná a teljes életedet most azonnal anélkül, hogy a te szempontjaiddal, terveiddel is törődne, de "amúgy" minden rendben, aha... Mit számít az "amúgy"? Az számít, hogy alapjában véve ugyanazt akarja-e az élettől, mint te. És nem. Ő nem téged akar, hanem azt, hogy azt csináld, amit ő kitalál.
"Ilyet még senkivel nem tapasztaltam, imádom már most, ő meg főleg engem. Csak én szeretnék még várni az ilyenekkel ő meg nem😅"
Elbohóckodhatod, de egyáltalán nem arról van szó, hogy ő meg főleg szeret téged. Aki komolyan szeret, az nem akar kiszakítani a családodból még mielőtt te magad készen állsz rá, az nem akarja, hogy megszakítsd a tanulmányaidat, hogy ne szerezd meg azt a végzettséget, amit szeretnél, stb., hanem felveszi az életritmusodat és úgy igyekszik minél több időt veled tölteni, hogy ne forgasson fel mindent, hanem boldogabb lehess, mint nélküle lennél - de nem csak amíg tart a rózsaszín köd, hanem hosszú távon.
"Szóval ilyenkor mit javasolnátok?"
Azt, hogy kérd ki a szüleid véleményét is. Az ugye alap, hogy ők szeretnek. Akkor: szerinted azt akarják, hogy boldogtalan legyél? Nyilván nem. Akkor pedig: beszéld át velük az egészet (nem csak egyszer, hanem mostantól legyen téma hosszabb távon, hogy minél több szempont előkerülhessen, hogy ők is továbbgondolhassák és napok, hetek múlva is hozzá-hozzátehessék a további gondolataikat).
Ismered az álompasi családját? És a szüleid? Ismerkedjetek össze mind. Nem kell a kifogás, hogy messze vannak. Ha valóban vele akarod összekötni az életedet, akkor nyilván megismered majd őket valamikor. Előbb ismerkedés legyen, döntés pedig csak akkor, amikor már mindenki mindennel tisztában van: örökletes betegségek a családban, stb. - bármi, ami gáz lenne, ha csak akkor derülne ki, amikor pl. már megfogant az első gyerek...
Mennyi időt töltöttél már a pasival személyesen? Mennyi időt kettesben és mennyit mások között? Hányszor láttad már a reakcióját, amikor pl. át akarták verni egy étteremben vagy boltban, amikor félreértettétek egymást, hányszor láttad, hogy viselkedik, amikor megbántott(ad) valamviel, amikor kétségbeesett volt(ál), amikor frusztrált volt(ál), amikor felidegesítéették, amikor csalódott volt(ál), amikor kiábrándult volt(ál), stb.? Hányszor veszekedtetek már?
Rengeteg időt tölts még vele, mielőtt bármiben döntesz. Ismerd meg! És ha olyasmik derülnek ki róla, amik nem összeegyeztethetőek az eddigi életeddel (a szüleiddel, a rokonaiddal, a vallásoddal, a politikai nézeteddel, stb.), akkor merj szakítani vele. Észnél legyél. Főleg amikor szerelmes vagy...
"de legalább a rózsaszín köd múlandóságával tisztában vagy"
Nekem nem ez jött le...
Teljesen igazatok van, nem vagyok vak én is tisztában vagyok vele és sokat gondolkodok ezen. Nagyon jól látjátok tényleg elismerem. Nem függenek össze a szándékaink a jelenlegi életünkben. Én egy fiúért sem hagynék fel a céljaimmal meg semmivel, nem borítanám fel az életem. Nem engedem senkinek hogy bármit is rám erőltessen. Én tényleg most csak tanulni szeretnék, végzettségeket szerezni elhelyezkedni dolgozni boldogan és stabilan állni minden téren. El szeretném érni amit elterveztem. És senki nem fog kizökkenteni. Amiket ő akar, én olyan 10 év múlva állnék rá készen. Még nekem nem ezekkel kell foglalkozni amiket ő szeretne. Szeretnék persze komoly kapcsolatot de összeköltözés még bőven ráér, gyerek meg nálam szóba se jöhet jó sokáig, majd egyszer ha netán úgy érezném, lehet később se szeretnék egyáltalán mert most tényleg így vagyok vele, hogy nem hogy most de később se szeretnék. Nem érzem magam anya típusnak. Tehát nagyon nem jönnek egybe a terveink.
Az álompasit úgy értettem, hogy külsőre nekem tényleg tökéletes meg úgy belsőre is (ezt leszámítva hogy rám akarja erőltetni a saját akaratát), kedves aranyos törődik velem szépen bánik velem, komoly érett főleg a korához képest, amiből nagyon ritka van már mostanában, 10000 fiúból egynek vannak ilyen komolyabb szándékai mert a legtöbb csak egy éjszakát akar komoly kapcsolatot meg egyáltalán nem. Ehhez képest ő tényleg normális, csak ugye nem figyelmes eléggé, nem nézi hogy én mit szeretnék csak hogy ő mit akar és én is menjek utána meg a tervei után. Hát nekem ez nagyon nem tetszik, rám nem jellemző hogy ne az legyen amit én akarok.
Mindig mikor beszélgetünk folyton a jövőről beszél, tervezget, fújja az összeköltözést a gyereket meg minden. És nem veszi észre vagy nem is akarja észrevenni hogy én nem így vagyok ezzel. Mindig csak azt mondja hogy ő mit szeretne engem nem kérdez meg hogy úgy akarom-e én is, vagy mi legyen. Már tényleg sokszor felhoztam neki de valahogy annyiba is maradt, és azóta is fújja a magáét. Már én érezném kellemetlennek ha állandóan emlékeztetnem kéne meg nem akarom megbántani se mert olyan aranyosan beszélget velem. De ez így nem lesz jó. Valahogy érzem hogy ki kéne bukjon belőlem határozottan hogy nem értek egyet vagy véget is kéne vetnem az egész beszélgetésnek de az olyan rosszul jönne ki. Aki velem rendes nem szeretem megbántani. Tényleg sokat gondolkodom ezen de nem találok semmi megoldást ha ő ennyire rohanni akar mindennel. A mostani időre nézve erre nem nagyon van esély hogy lehessen valami is főleg a távolság miatt meg a rohanása miatt, de ha előre nézünk a jövőre, akkor simán összehozhatnánk bármit és lehetne közös életünk. Ha ő is úgy gondolná ahogy én. Két embernek egyet kell értenie hogy minden jó legyen, de ha az egyik már máshogy gondolja és mást akar az már nem jó, nem lehet úgy összehozni. Nem vagyok rózsaszín ködbe, van eszem nagyon is. Csak nem tudom mit kezdjek vele. Nyilván nem is ismerem úgy igazán meg semmi, csak valahogy nem szeretném elhalasztani. Tényleg nagyon ritka az ilyen mint ő, lehet senkivel nem jutnék semmire, de vele tudnék, ha tényleg egybehoznánk a szándékainkat, a céljainkat, az életünket.
Szerintetek hogy beszéljek vele? Előbb utóbb muszáj lesz, mert úgyse megyek bele olyanba amit én nem akarok.
"Az álompasit úgy értettem, hogy külsőre nekem tényleg tökéletes"
Jó, figyelj, nem az oviban vagyunk, hanem a jövődről beszélgetünk. Az élet nem szépségverseny. Különben is a varangyos békákból lesznek a legtutibb királyfik. ;-) 22 évesen még minden sportoló pasi jól néz ki. De vajon hány évig fog úgy kinézni, ahogy? És utána?... És mi lenne, ha valami olyan baleset érné, ami miatt megváltozna a külseje?... Akkor is ugyanúgy szeretnéd továbbra is?...
"kedves aranyos törődik velem szépen bánik velem, komoly érett
...
nem figyelmes eléggé, nem nézi hogy én mit szeretnék csak hogy ő mit akar és én is menjek utána meg a tervei után. Hát nekem ez nagyon nem tetszik ... folyton a jövőről beszél, tervezget, fújja az összeköltözést a gyereket meg minden. És nem veszi észre vagy nem is akarja észrevenni hogy én nem így vagyok ezzel. Mindig csak azt mondja hogy ő mit szeretne engem nem kérdez meg hogy úgy akarom-e én is, vagy mi legyen. Már tényleg sokszor felhoztam neki de valahogy annyiba is maradt, és azóta is fújja a magáét."
Látok én itt némi ellentmondást... Törődik veled, miközben fújja a magáét?... Nem az a lényeg, hogy rövid távon legyen aranyos meg figyelmes, hanem hogy a legfontosabb dolgokban, tehát hogy pont a hosszú távú dolgokban legyen ilyen, ezekben meg pont nem az: nem figyelmes, hanem kimondottan nem figyel rád, csak magával törődik, te magad írod.
"főleg a korához képest, amiből nagyon ritka van már mostanában, 10000 fiúból egynek vannak ilyen komolyabb szándékai"
Jól van, 19 éves vagy, szerelmes, tudjuk, onnan jön ez a statisztika is, nyilván nem saját adatokból. :) Miközben még bármi rossz is kiderülhet róla, hiszen te magad írod, hogy még nem is ismered őt elég jól:
"Nyilván nem is ismerem úgy igazán meg semmi"
Ez a fő gond, és az a hiba, ami miatt rengetegen tönkreteszik (vagy legalábbis nagyon-nagyon megnehezítik) akár az egész életüket: anélkül hoznak életre szóló döntéseket, hogy alaposan(!) megismernék a másikat - ami alatt nem azt értem, hogy évekig együtt kell élni, mert attól még simán maradhatnak kvázi ismeretlenek egymásnak, hogy a szex, a biokémia összetartja őket egy ideig... Rengeteget kell beszélgetni. Rengeteget. Mindenről. De tényleg mindenről. Egyáltalán mióta ismered őt és mennyi időt töltöttetek eddig beszélgetéssel milyen gyakorisággal?
"csak valahogy nem szeretném elhalasztani. Tényleg nagyon ritka az ilyen mint ő, lehet senkivel nem jutnék semmire"
Ezeket azért érzed, mert szerelmes vagy. Pont. Mindig, amikor szerelmesek vagyunk, így érzünk. Döntéseket hozni viszont az eszünkkel érdemes, mert bárhogyan döntünk is, vállalnunk kell a következményeit - következmények pedig akkor is lesznek, amikor már nem leszünk szerelmesek (és ez nagyságrendekkel hosszabb idő, mint amíg lángol a szerelem).
"úgyse megyek bele olyanba amit én nem akarok"
Ha ez a döntés megvan, akkor már adja magát, hogy mire mit mondj. Nem biztos, hogy egyetlen nagy beszélgetést kell előre átgondolnod. Ha nem szakítasz vele, akkor minél előbb vondd be a beszélgetésekbe a szüleidet is: ne csak úgy, hogy velük is beszélj te magad, hanem úgy is, hogy hármasban-négyesben is folyjanak a beszélgetések köztetek. Ne tartsd távol őt a szüleidtől, hanem figyelj oda, hogy ők hogyan reagálnak a pasi dolgaira, gondolataira. Több szem többet lát. És ők a ködön kívülről bizonyos dolgokat reálisabban tudnak megítélni, vagy egyszerűen csak felhívhatják a figyelmedet olyan szempontokra is, amikre magadtól nem gondolnál - amivel rengeteget segíthetnek, hogy jól dönts, bárhogyan döntesz is végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!